Villahaan Helvi

Villahaan Helvi

 


Virallinen nimi Villahaan Helvi Kutsumanimi Helvi
Syntymäaika 19.06.2018 Rotu suomenhevonen
Sukupuoli tamma Säkäkorkeus 156cm
Kasvattaja Villahaka Omistaja Uppe VRL-11253 / Villahaka
Koulutustasot KO vaB RE 70cm VH-numeroSaavutukset

Jälkeläiset
Helvin vanhemmat, omakasvattamani kouluhevoset, ovat olleet omistuksessani liki neljä vuotta, enkä silti ollut aiemmin harkinnutkaan teettäväni varsaa tästä yhdistelmästä. Kun eräänä aurinkoisena loppukevään päivänä sain huiman ahaaelämyksen tämän yhdistelmän tiimoilta, olin ratketa innosta. Miten villahakamainen siitä tulisikaan! Nimikin syntyi syntyneelle tammalle silmänräpäyksessä: Helvissä yhdistyy emänsä alku ja isänsä loppu. Voiko parempaa ja perinteisempää suomenhevosta ollakaan!

Helvi on oikein valloittava. Se on vastaanottavainen ja nöyrä hevonen, joka taipuu helposti vaativaan B:n radalle ja miksei vielä ylemmäskin. Se kantaa itseään hyvin, sen saa koottua hyvin apujen väliin ja löytyy tammasta tarvittaessa irtonaiset ja ilmavatkin liikkeet. Juuri liikkeiden ja herkkyyden ansiosta tätä hevosta on mahtava ratsastaa. Alkuun tamma voi tuntua tahmealta, mutta sen saa aika näppärästi kunnon verryttelyllä auki ja kuulolle.

Tallissa Helvi on paljon unisempi kuin ratsastaessa. Se tahtoo mielellään ladata akkuja aina, kun ei tarvitse tehdä töitä. Tamma nauttii lomapäivistä, torkkuu aina kun vain tilanne sallii ja etenkin hoitaessa se ummistaa silmänsä heti kun kumisualla selkää hellii. Vapaapäivät eivät kuitenkaan tee tästä hevosesta ylienergistä, vaan Helvi jopa vaatii vähän enemmän palautumista ja vapaata oleilua tehokkaan treenin vastapainoksi. Jos Helvillä on liian aktiivinen treenikalenteri, se muuttuu herkästi kipakaksi ja väläyttelee muutenkin väsymisen merkkejä.Sukutaulu

I   Villahaan Leevi
KRJ-I SLA-I

II   III  
IIE  
IE   IEI  
IEE  

E   Villahaan Helinä

EI   EII  
EIE  
EE   EEI  
EEE  Kilpailukalenteri

00 KRJ-sijoitusta


Päiväkirja

VIRTUAALIHEVONEN / ULKOASUN TAUSTAKUVA © AK / HEVOSEN KUVAT © NARIEN VAPAAT