KATRIINAN TALLI

PÄÄSIVU    ESITTELY    HEVOSET    KASVATUS    TOIMINTA    TALLIPÄIVÄKIRJA

RIINALAN OLIVER

Virallinen nimi Riinalan Oliver Rotu shetlanninponi Sukupuoli ori
Syntymäaika 02.06.2017 Säkäkorkeus 87cm Väri punarautias
Kasvattaja Katriinan talli Koulutustasot Painotus
Rekisterinumero Omistaja Katriina I. (Uppe VRL-11253) Jälkeläiset


Pieni ihmeellinen ponivarsa syntyi maailmaan kesäkuun alussa 2017. Riinalan Oliver, joka jo ensimmäisinä päivinään sai lempinimen Onni, on pirteä, sosiaalinen ja kiltti nuori ori, josta kasvanee minikokoinen hurmuri ainakin poniagilityyn ja tyttäremme Ilonan tulevaksi harrasteponiksi emänsä Alman rinnalla.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 Sukutaulu

i. Härdellin Oodi
s. 2010
ii. Hevosen nimi iii. Hevosen nimi
iie. Hevosen nimi
ie. Hevosen nimi iei. Hevosen nimi
iee. Hevosen nimi
e. Runorannan Almiina
s. 2015
ei. Hevosen nimi eii.Hevosen nimi
eie. Hevosen nimi
ee. Hevosen nimi eei. Hevosen nimi
eee. Hevosen nimi


Jälkeläiset

syntymäaika nimi emä omistaja


Kalenteri

pvm tapahtuma järjestäjä luokka tulos
20.12.2017 VSN-näyttelyt Maybeck Stud Shetlanninponiorit 11/11
03.10.2017 Match Show Rihtniemi Poniorit ja -ruunat 3/6 + Päivän pörrötukka
19.08.2017Söpikset / PonipäiväKeinuhaan talli 2/5
19.08.2017Agility / PonipäiväKeinuhaan tallialle 115cm ponit2/8
11.08.2017VSN-näyttelyt Miche'Le WarmbloodsShetlanninponiorit10/10
29.07.2017Match Show Keinuhaan talliponiorit sekä ruunat2/4
25.07.2017Näyttelyt Kilpakeskus Chermiashetlanninponit2/3
11.07.2017Match Show Kilpakeskus Chermiashetlanninponit1/6
30.06.2017Match Show Ponitalli AdinaponitSIN1
29.06.2017Match Show Huttulan hevostilaalle 3v hevoset ja ponitBIS5


Päiväkirja19.08.2017 Söpöysnäyttelyt Keinuhaan ponipäivässä

Tuomarin kommentti: "Tarviiko muuta sanoa kuin shetlanninponi? Tuskinpa. Shettishöperönä löysin pikku Oliverista vain hellyyttäviä piirteitä. Nappisilmät, jotka näkyivät paksun otsatukan alta veivät jalat alta. Tappijalkainen Oliver oli aivan ihana!"

29.07.2017 Mätsärit Keinuhaassa

Tuomari: "Katriina, poninsa Oliverin kanssa olivat myös todella potentiaalisia voittajaehdokkaita. Parilla toimi kehässä kemiat todella hyvin ja poni oli kuuliainen. Myöskin ulkomuoto oli plussan puolella ja Oliver omasi todella siron rakenteen! Nuori poni kyseessä, joten massaa tulee kertymään, niinkuin pitääkin mutta nyt jo oikein varteenotettava tapaus!"

11.07.2017 Mätsärit Chermiassa

Näyttelyharjoittelu jatkui tänään Chermian mätsäreiden muodossa, jossa olikin aikamoinen hulina tarjolla olevien luokkien määrän paljouden vuoksi. Kilpakeskus täyttyi metelistä, mutta Oliver se vain puputti välipalaheiniään mielissään ja moikkasi yhtä pientä shetlanninponitammaakin yhdessä välissä kimeästi kiljahtaen. Shetlanninponien luokassa oli minun mielestä tosi hyväkäytöksisiä ja kivanvärisiä poneja, mutta ylpeä olin kyllä Oliveristakin, joka niin nätisti antoi tuomarien tuomaroida ja seisoi hievahtamatta kehässä kun pyydettiin. Vasta luokan jälkeen ponilla loppui kärsivällisyys ja temppuilu alkoi. Palkitojenjaon lyhytaikainen odottelukin oli tuskaa ponin riehuessa riimunnarussa, mutta odotus ja kärsivällisyyteni palkittiin: Oliver sai ykköspalkinnon!

30.06.2017 Mätsärit Adinassa

Tuomarin kertomaa: "Aurinkoinen kesäkuun viimeinen päivä aukesi Adinaan luoden komeat säteet maneesin peltikattoon, jossa suuri osa mätsäriporukasta oli verryttelemässä hevosten kanssa. Ensimmäinen luokka päästiin aloittamaan ajallaan ja ryhmän parhaimmiksi valittiin ihastuttavat shetlanninponit Yentel To The Moon And Back ja Riinalan Oliver. Toisessa luokassa hevoset ottivat mittaa toisitaan ja pitkällisen pähkäilyn jälkeen tuomarina toiminut Jannica ojensi punaisten kehän voittajaruusukkeen hyvärakenteiselle Newen Liekkisielulle. Sinisten kehän parhaaksi nousi helposti Lyobek'B. Bis-kehää varten esittelyyn maneesille kutsutut luokkavoittajat pistettiin vielä lopulliseen koitokseen, kun kaikki esiteltiin käynnissä ja ravissa uraa pitkin, jonka jälkeen ne jäivät kaartoon seisomaan rakennetuomarointia varten. Pitkällisen mietintämyssyn ja varatuomarin briiffauksen jälkeen bis-kehän voittajakolmikoksi nousivat varmaa suoritusta ja rauhallista asennetta kylvänyt Liekkisielu, kaunis kimo Yentel kasvatti To The Moon And Back sekä kolmanneksi sirorakenteinen ahaltekke Lyobek'B, joka jätti tiukasti nelossijalle jääneen shetlanninponi Oliverin pois finaalitaistosta. Kotiinviemisiksi luokkavoittajille ojennettiin punaisten ruusukkeiden lisäksi nylonriimut ja bis-kehän voittajat saivat vielä lahjakortin varusteliikkeeseen. Oliverkin sai hieman pienemmän lahjakortin kiitokseksi hyvästä urheiluhengestä."

Emännän kommentti: "Yhtään en ollut vieläkään perillä miten näyttelyt toimii, mutta kivaa oli itse kullakin!

26.06.2017 Näyttelyhuumaa parhaimmillaan!

Pikku-Onnin kanssa ollaan ilmoittauduttu kesä-heinäkuulle yhteensä neljään eri näyttelytilaisuuteen. Loppujen lopuksi tarkoituksena on ihan vain aktivoitua ja virkistäytyä, eikä me oikeasti olla yhtään varmoja onko meidän ensimmäinen shettiskasvatti rakenteeltaan kummoinen. Koko näyttelytouhuhan on mulle aivan uutta, enkä ole suomenhevosten kanssa koskaan sellaisissa pyörähtänyt. Pienen ponin kanssa on kuitenkin jotenkin turvallista aloittaa tutustuminen lajin pariin ja samalla vilkas nuorukaisemme saa vähän ajatustyötä joutuessaan sopeutumaan uusiin tilanteisiin. Onni on osoittautunut hyvin ahkeraksi ja touhukkaaksi tapaukseksi, joka oppivaisen ja sopeutuvaisen luonteensa lisäksi on hyvin puuhakas. Tylsyyttä se ei sulata, vaan kokoajan pitäisi tapahtua. Ori asuu pihatossa putteorien Remun ja Riemun kanssa ja kuvittelee itsensä usein kavereidensa kokoiseksi. Onneksi isot pojat osaavat pitää Oliverin aisoissa ja egon tarpeeksi pienenä. Rellestämishaluja kuitenkin löytyy ja pallot, kaurapullot ja muut aktivointilelut on ahkerassa käytössä pihaton katoksessa. Pieneen pakettiin mahtuu ällistyttävän paljon puhtia!


KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / SIVUSTON MATERIAALI © KATRIINAN TALLI, ELLEI TOISIN MAINITA
ALKUPERÄINEN ULKOASU © M LAYOUTS / ULKOASUN TAUSTA © AK (VAPAASTI KOPIOITAVAA)

VIRTUAALIHEVONEN / KUVAT © PIRJE FAGER-PINTILÄ, SUOMEN HIPPOS & CHERIE / CC BY-NC 2.0