Talvian pikkujoulut 9.12.2017

Tervetuloa osallistumaan Talvian pikkujouluihin! Tapahtuma on avoinna vain tallin omalle väelle, mukaanlukien itseni lisäksi tallin työntekijät ja yksityishevosten omistajat. Vietämme mukavan lauantaipäivän hevostellen ja yhdessä iltaa viettäen. Päivälle on luvattu runsaasti auringonpaistetta ja kirpakkaa pakkasta, täydellinen sää joulumaastoon! Ratsastuksen jälkeen kokoonnumme tuvan puolelle saunomaan ja illastamaan, tutustu aikatauluun alempana.

Vapaamuotoiset ilmoittautumiset otetaan vastaan joko sähköpostitse virtuaali@tunturiponi.net tai Keskusta-foorumin yksityisomistajien omassa chatissa. Osallistujat voivat halutessaan kirjoittaa päivästä päiväkirjamerkinnän omalle ratsulleen, mutta se ei ole pakkollista osallistumisen kannalta. Voit myös vain jättää nimesi listaan ja kirjoittamisesta innostuvat voivat hyödyntää sinua tarinoissaan.

Aikataulu ja ohjelma

11:00 Hevosten haku, hoito ja kuntoonlaitto. Mitä huolellisemmin ratsut on paketoitu glitteriin ja joulusälään, sen parempi! Päivän aikataulu ei ole pilkuntarkka, joten kiirehtiä ei tarvitse.
12:00 Maastoon! Teemme noin kahden tunnin mittaisen, monipuolisen retken, jossa edetään kaikissa askellajeissa. Ratsastamme verkkaiset alkukäynnit omalle kodallemme, josta lähdemme jatkamaan reippaamissa askellajeissa. Samoilemme kimaltavan lumen vuoraamissa metsissä, rallittelemme pelloilla lumi pöllyten ja kahlaamme raikkaissa, matalissa puroissa ja poikkeamme hiekkakuopille. Riikajärveä emme tänään kierrä, sillä retki vaatisi lounastauon.
14:00 Takaisin tallilla. Hevosten hoito.
14:30 Siirrymme taukotuvan puolelle. Tarjolla on lämmintä glögiä sekä Nipsun omistajan Elman valmistamia piparkakkuja ja joulutorttuja. Halukkaita varten on lämmitetty sauna. Pyyhkeet saa tallin puolesta.
15:30 Ruokaa! Armas äitini on viettänyt aamupäivän tallilla valmistaen jouluruokaa meitä varten. Tarjolla on mm. kinkkua, monenmoisia laatikoita, rosollia, erilaisia kaloja, itsetehtyjä lihapullia ja vihersalaattia. Ilta alkaa hämärtää, taustalla soivat hiljakseen joululaulut ja kynttilät luovat tunnelmaa.
Ilta Kun saunomiset on saunottu ja syömiset syöty, halukkaat voivat jäädä viettämään iltaa tallille. Glögin ja naposteltavien herkkujen lisäksi tarjolla on myös vähän vettä väkevämpää niille, jotka kaipaavat hieman äkäisempiä virvokkeita. Kohtuudella kuitenkin (Miisa, katson juuri sinua)! Tuvan puolelle on järjestetty myös yöpymismahdollisuus ja yöpuulle voimme alkaa vetäytyä sitten kun siltä tuntuu, viimeistään aamuyön pikkutunneilla kun Jarlelta alkaa luonnistua selkeän kielen sijaan se muinaisnorja.
Aamu Sitten kun porukka alkaa heräilemään, aamiainen tarjoillaan riisipuuron muodossa. Kotiin voi alkaa valua sitten kun siltä tuntuu. Tai voi toki jäädä tallillekin! :)

Osallistujat

Maastoon lähdemme allaolevassa jonojärjestyksessä. Mikäli jonon keskivaiheille on sijoitettu oreja, muistattehan pitää niiden kanssa pienen turvavälin edellä menevään!

1. Julia Harjus & vuonohevosori Unto
2. Aino Kiiskinen & newforestinponitamma Piippu
3. Elma Kangasmäki & vuonohevosruuna Nipsu
4. Daisy & islanninhevostamma Embla
5. Jarle Storstrand & vuonohevostamma Sirkku
6. Miisa & ardennertamma Nuudeli