Tallipäiväkirja

Tarinoita, kuulumisia ja ajankohtaisia ilmoituksia Talvian arjesta pääasiassa omistajan silmin. Nuhruista, muutamilla teeroiskeilla kyllästettyä kirjaa voi kukin lukea vapaasti taukotuvan puolella. Kirja löytyy samalta tasolta, jossa notkuu useita lehtikotelollisia uusiavanhoja hevosurheilulehtiä ja sarjakuvia. Muistathan palauttaa kirjan paikalleen, ettei se katoa!


01.08.2017 Tallipaikkoja vihdoin vuokrattavissa

Talvian tallipaikkojen vuokraus on olllut suunniteilla iät ja ajat, mutta nyt niitä vihdoin saa! Näitä on useammankin ihmisen toimesta toivottu, joten toivottavasti lopputulos miellyttää ja saadaan meille ainakin muutama yksityishevonen vuonislaumaa piristämään. Täysihoitoon meillä pääsee 450v€ kuukausihinnalla ja lisäksi on tarjolla viitisen kappaletta edullisempia 350v€ pihattopaikkoja. Niin tammat, ruunat kuin oriitkin ovat tervetulleita, kaikille löydetään varmasti joku sopiva tarhausjärjestely. Tervetuloa tutustumaan toimintaan!

- Kiiskinen


22.07.2017 Kuulumisia

Päiväkirjan puolella on ollut pitkään hiljaista, pahoittelut siitä. Olen keskittynyt liiaksi pelkkiin kisa- ja kasvatusjuttuihin viime aikoina, mutta nyt siihen toivottavasti tulee muutos. Panostuksemme yksityistoiminnan aloittamiseen näyttää vihdoin tuottaneen tulosta ja toiminta päästään toivottavasti aloittamaan syksyn mittaa, joten tulevaisuudessa on toivottavasti myös enemmän kirjoitettavaa.

Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, hevosten valmennus, kilpailu ja kasvatus ovat minulle erittäin tärkeitä osa-alueita tämän tilan arjessa. Ilman niitä tätä tallia tuskin olisi. Kasvatustoiminta on alkanut maltillisesti ja tähän mennessä meillä on syntynyt 17 toinen toistaan upeampaa vuonohevosvarsaa, joista 11 tämän vuoden puolella. Suurin osa niistä on napannut hyviä palkintoja näyttelykehistä ja osalla on takanaan jo erinomainen kilpailu-urakin, en voisi toivoa enempää. Hevoseni näyttävät herättävän ainakin jossakin määrin kiinnostusta myös kanssaharrastajissa, sillä osa kasvateista on erikseen teetettyjä tilausvarsoja ja ensimmäisen julkisen kasvattimyynninkin varsat saatiin tässä kuussa avoimien ovien päivillä myytyä kaikki heti, vau!

Olen viime kuukausina tietyistä syistä johtuen ollut väsynyt, välillä jopa erittäin väsynyt, mutta nyt alkaa taas arki näyttää valoisammalta ja intoa tallinpyörittämiseen on enemmän kuin koskaan. Tästä on suunta vain ylöspäin.

Tänään Talviassa järjestettiin myös VSN:n alainen show-näyttely, tietysti vuonohevosille. Kukaan ei ole yllättyneempi kuin minä, että ensimmäistä kertaa koko Show Winner-kehä koostui omistamistani hevosista, ja kirkkaimmat pystit saavutettiin myös ratsastus- ja kasvattajaluokista. Tässä ihan herkistyy, kai sitä on tehnyt jotain oikein!

- Kiiskinen


28.02.2015 Alku

Kuukausien uurastuksen jälkeen tänään on se päivä, jolloin Talvia on virallisesti avattu. Rakennustöiden aikana sattui toinen jos viideskin pieni tapaturma joka viivästytti avajaisia, sillä alunperin talli oli tarkoitus avata jo tammikuussa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös se niin mene? Ei sillä, tallilla ei todennäköisesti tulla vielä pitkään aikaan järjestämään sen kummempaa toimintaa, sillä näin alkuun haluamme ensin itse asettua taloksi ja puuhastella rauhassa omien hevostemme kanssa.

Tänään oli avajaisille muutenkin mukava päivä, sillä ensimmäiset vieraat pääsivät heti tutustumaan uuden elämän alkuun. Talvian ensimmäinen kasvatti Vikna syntyi nimittäin sopivasti tänään varhain aamuyöstä. Viknan on tarkoitus muuttaa vieroituksen jälkeen tuttavieni Katin ja Miljan tallille Loitsulähteeseen valjakkohevoseksi.

Tallipaikkoja aletaan vuokraamaan todennäköisesti aikaisintaan ensi vuoden puolella, mutta voi se venyä pidemmällekin, tarkempi ajankohta jää nähtäväksi. Hevosiin saa silti toki tulla tutustumaan milloin vain, kunhan ilmoittaa tulostaan etukäteen ja jonkinmoista pienryhmävaellustakin voisi olla mahdollisuus joskus järjestää!

- Kiiskinen