Seljasaaren Kartano

Seljasaaren Orisuora

Tervetuloa tutustumaan Seljasaaren Kartanon toinen toistaan hienompiin jalostusoreihin! Esillä on monipuolisesti erilaisista sukulinjoista polveutuvia laadukkaita kouluoreja. Upeat ratsuoriit esiintyvät mielellään paikan päällä kaikille niistä kiinnostuneille tammanomistajille.

Oriit ovat rajoitetusti tarjolla puhdasrotuisille, terveille suomenhevostammoille. Tammoilla tulee olla valmiit, siistit sivut eikä niillä saa olla samoja nimiä ensimmäisten kolmen sukupolven sisällä. Sopivan orin löydyttyä lähetä meille vapaamuotoinen astutushakemus sähköpostitse tai hevostalli.netin ajankohtaisessa mainosketjussa.

Tulevat varsat luetaan oriemme jälkeläisiksi, kun niiden sivut toimitetaan meille sähköpostitse. Mikäli alla olevista hevosista ei löydy juuri sinun tammallesi sopivaa, voit käydä vapaasti vilkaisemassa myös muita orejamme.

Tervetulleeksi teidät toivottaa kartanonherrat Kiiskinen & Cery ♥

I-palkinnon kantakirjaoriit

Seljasaaren Uljas

VSN Champion, KTK-I
Sukua kolme polvea

Ilmeikäs ja luonteeltaan sympaattinen ori on juuri niin uljas kuin nimensäkin antaa olettaa. Periyttää upeaa rautiasta väritystä, sekä sopusuhtaista rakennetta. Hienon koulusuvun tulokset puhuvat puolestaan.

II-palkinnon kantakirjaoriit

Sumuhurja

VSN Champion, KTK-II, KRJ-I
Tuontisukuinen

Hurja vakuuttaa sekä ratsuna, että maastakäsin. Se on rauhallinen luonne, hyvin rodunomainen ja periyttää näitä piirteitä myös jälkeläisilleen. Rakenteeltaan ori on palkittu useasti ja se kääntää myös päitä upealla värityksellään.

Velmeri

KTK-II, KRJ-I
Tuontisukuinen

Velmeri omistaa orin elkeet eikä kujeileva luonne ole jättänyt sen jälkeläisiä välistä. Tilanteen tullen Velmeri osaa myös käyttytyä ja siitä todisteena on kantakirjapalkinto sekä näyttävä tuloslista kouluratsastuksesta.

Seljasaaren Härmä

KTK-II
Sukua yksi polvi

Upean Vinkaren orijälkeläinen Härmä periyttää vahvasti mustaa väriä sekä sopusuhtaista rakennetta. Ratsuna reipas ja herkkä ori on luonteeltaan varsin korrekti ja hyvätapainen hevonen. Kehutut askellajit eivät jätä kylmäksi.

Seljasaaren Voitto

KTK-II
Sukua yksi polvi

Rauhallinen ja perisuomalainen luonteeltaan, näyttävä ja voitonhaluinen ratsu. Ainekset ovat siivittäneet Voiton useisiin sijoituksiin kouluratsastuksessa, näyttelytuloksiin ja kantakirjapalkintoon.

Mörkövaaran Viikari

KTK-II
Sukua kaksi polvea

Viikari on hurmaava veteraaniori, joka on ylläpidossa Seljasaaressa toistaiseksi määrittelemättömän ajan. Oriilla on toistaiseksi vain yksi jälkeläinen, joka kuitenkin on osoittautunut erinomaiseksi suorittajaksi ja periyttäjäksi.

Seljasaaren Huuma

VSN Champion, KTK-II
Sukua kaksi polvea

Upeista, meille tärkeistä ratsulinjoista polveutuva Huuma on jättänyt jälkeläisilleen korrektia rakennetta ja silmiä hivelevää askellusta. Ori on hienosti menestynyt niin koulukentillä kuin näyttelykehissäkin.

Seljasaaren Kulo

KTK-II
Sukua kaksi polvea

Upealiikkeinen Kulo on jättänyt tasaisen hyviä ratsujälkeläisiä. Luonteeltaan ori on rauahallinen ja hyvin ihmisrakas, mutta parhaiten se muistetaan silti erinomaisista ratsun ominaisuuksistaan ja säihkyvästä palkintokaapista.

Savusumu TK

KTK-II, SV-I
Sukua kolme polvea

Nuori, erinomaisesti varsa-arvioinnissa ja kantakirjauksessa menestynyt Samu ottaa vastaan ensimmäisiä tammojaan. Nöyrän ja motivoituneen orin suku on täynnä hyviä suorittajia ja se kilpailee koulun lisäksi myös valjakkoajossa.

III-palkinnon kantakirjaoriit

Kaukomieli

KTK-III, KRJ-I
Tuontisukuinen

Kaukomieli on toistaiseksi vähän käytetty, mutta omalla urallaan hyvin menestynyt veteraaniori, joka on jättänyt pari hienoa tammajälkeläistä. Tulipunainen ori on luonteeltaan hieman hömelö, mutta juuri siksi niin hellyyttävä.

Klaus-Henrik

KTK-III, KRJ-II
Tuontisukuinen

Klaus on hyvin omanarvontunteva draamakuningas. Ori on haastava, mutta oikeissa käsissä osaava ratsu. Saataa jättää haastavaa luonnetta myös jälkeläisilleen, mutta myös kapasiteettia ja mustanpuhuvaa väriä.

Fiktion Jalosydän

KTK-III
Sukua yksi polvi

Jalo on Seljasaaren ensimmäisen suomenhevosoriin poika ja meille hyvin tärkeä. Toistaiseksi vielä tammoille vähän käytetty, mutta luonteeltaan aivan ihana, todellinen jalosydän. Ratsuna hieman raskas, mutta kapasiteettia löytyy.

Vaapukan Hallava

KTK-III
Pitkäsukuinen

Hallava on kaunis, hunajaista katsetta tihkuva pellavapää, jonka isälinja on sanalla sanoen u-p-e-a. Ori ottaa nyt vastaan ensimmäiset tammansa ja oletettavasti se periyttää veikeää luonnetta ja nöyrää moniosaamista.

Muut

Harmori

KRJ-I
Tuontisukuinen

Harmori on Seljasaaren ensimmäisiä kantaoreja ja jättänyt jo ihan kohtalaisesti hyviä suorittajia ja periyttäjiä. Luonteeltaan se on pomminvarma ja hyvin perussuomalainen, hiljainen ja nöyrä, mutta antaa aina kaikkensa.

Haavelaakson Hopeajouhi

Ei meriittejä
Pitkäsukuinen

Hopea on Seljasaaressa ehkä vähän turhan hajuton ja mauton, ja ihan liian vähälle huomiolle jäänyt sulavarakenteinen ratsuori. Jättänyt kaksi mieletöntä tammajälkeläistä, joten tästä hienosukuisesta oriista voi olla vaikka mihin!