Ponikasvatus

Keijukulmassa kasvatetaan kaikenkarvaisia valjakkoajo- ja näyttelypainotteisia shetlanninponeja. Meillä keskitytään tällä hetkellä ensisijaisesti täysin uusien linjojen luomiseen, niiden jatkojalostamiseen ja omien hevosten valmennukseen ja kilpailuttamiseen. Keijusta löytyykin kattava valikoima tuontisukuisia poneja sukulinjojen monipuolistamiseen. Tuen silti mielelläni myös muita shettisharrastajia ostamalla heiltä kasvatteja aina mielenkiintoisten ponien sattuessa kohdalle, myös vanhempilinjaisia. Omat kasvattimme tunnistaa etuliitteestä Keijukulman.

Kaikki Keijukulman oriit ovat jalostuskäytössä myös ulkopuolisille tammoille, ellei niiden sivuilla toisin mainita. Jos astutus kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse. Pidätän kuitenkin oikeuden hakemuksen hylkäämiseen tai sopivamman orin ehdottamiseen, jos en koe toivottua paria toisilleen sopivaksi.

Virtuaaliset shetlanninponit ovat minulle melko tuore tuttavuus. Ennen Keijukulmaa olen omistanut vain yhden shetlanninponin, ystäväni kasvattaman raudikon orin vuoden 2007 tienoilla. Seuraava shettikseni oli villi heräteostos juhannuksena 2015, niin ikään rautias ori Pekoniruhtinas. Täysin nimensä veroinen paksu pikku pirulainen. Tässä tapauksessa kävi niin kuin pienten ponien kanssa on välillä tapana tapahtua - kun hankkii yhden, huomaa pian olevansa kokonaisen lauman ympäröimä.

Omien ponieni elinkaareen kuuluu tosiaan vahvasti näyttelyt ja valjakkokilpailut, mutta parhaita laatuarvostelupalkintoja en niiden kanssa tavoittele veren maku suussa. Jotkut ponit saattavat esimerkiksi lajilaatuarvosteluun asti asti päätyä, mutta Keijiksessä päätavoitteena on vain kasvattaa kivoja shetlanninponeja, tekemättä sen suurempaa ongelmaa meriittilistan tai päiväkirjan pituudesta.

Ohjeita kasvatin ostajalle

Mikäli olet halukas ostamaan myytävän kasvatin, lähetä vapaamuotoinen, rehellinen ostotarjous näyttöineen osoitteeseen virtuaali@tunturiponi.net. Jos Keijukulmassa ei ole myynnissä juuri sinulle sopivaa ponia, voimme keskustella myös tilausvarsasta. Tilausvarsojenkin kohdalla näkisin mielelläni ihan kunnon ostotarjouksen ja vähän osviittaa siitä, mitä tulevaisuus toisi ponille tullessaan.

Tärkeimpinä aisoina ponin tulevaisuuden kannalta pidän ennen kaikkea rakastavaa ja pitkäaikaista kotia, jossa ponit pääsisivät aikanaan jatkamaan sukuaan. Toivon kasvattieni vaikuttavan shetlanninponisuvuissa vielä vuosienkin päästä. Kasvattajan mieltä toki lämmittää, jos poneja näytetään myös valjakkoajokilpailuissa tai näyttelyisssä.

Kasvattajaksi tulee linkittää Keijukulman Shetlanninponit
Sivut tulee lähettää viikon sisällä myyntipäätöksestä, ellei toisin sovita
Kasvatti on rekisteröitävä Virtuaalisen ratsastajainliiton hevosrekisteriin
Mikäli kasvatista halutaan luopua, palautetaan se minulle sähköpostitse
Kasvatin kuollessa sille tulee jättää muistosivut
Kun rekisteröit kasvattia:
Kasvattajanimi: Keijukulman
Kasvattaja: KEIJ1476
Syntymämaa: Suomi

Kasvatit 2015-2017

01.
ori
Keijukulman Sunrise Berries   KTK-III, Preferent
Syntynyt 11.08.2015    Sun Of A Beach x Berrylicious    om. Keijukulma  
02.
ori
Keijukulman Croisos
Syntynyt 08.09.2015    Coco Crusoe x Sugarskull    om. Yentel Ponies  
03.
ori
Keijukulman Peanut
Syntynyt 08.09.2015    Pekoniruhtinas x Dunmoor Vanilla Cupcake    om. Nidavellir  
04.
tamma
Keijukulman Ocean Star   KTK-I, Premier
Syntynyt 20.07.2016    Bahama Breeze x Vienna v.d. Clamhoeve    om. Keijukulma  
05.
tamma
Keijukulman Norma Jeane   Bronze Premium
Syntynyt 27.12.2016    Jokikosken Andreas x Wyat Diva By Blood    om. Keijukulma  
06.
tamma
Keijukulman Silvermist   Premier
Syntynyt 05.01.2017    First Class Hero x Silverdale Agatha    om. Keijukulma  
07.
ori
Keijukulman Fluffy Attack   Bronze Premium
Syntynyt 13.01.2017    Wyat Willie Wombat x Albertslunds It's So Fluffy    om. Keijukulma  
08.
tamma
Keijukulman Catnip   Premier
Syntynyt 14.01.2017    Päivärinteen Eemeli x Synd Cutiepie    om. Keijukulma