Seljasaaren Voitto Champion, KTK-II

Suomenhevosori, väriltään punarautias, säkäkorkeus 162cm
Syntynyt 20.07.2014     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH15-018-0794
Kasvattanut ja omistaa Seljasaaren Kartano VRL-01811 & VRL-02116
Koulupainotteinen, tavoitetaso 5: Vaativa B

Voitto on varsin hiljainen ja huomaamaton oriksi. Usein se vain nököttää paikallaan korvat hörössä ja seuraa maailman menoa omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Hoitaessa se on todella kiltti ja rauhallinen, ratsastaessa nöyrä ja oppivainen.


KRJ-I, SLA-I, YLA1
i: Murskavoitto
sh prt 161cm
ii: Murskan Muru sh prt 160cm iii: Mini-Mies sh vrt 158cm
iie: Päivikki sh rt 154cm
ie: Kerttunen sh prt 150cm iei: Taka-Piiska sh rt 154cm
iee: Tipuliinu sh rt 151cm
e: Ilo-Varpu
sh prt 161cm
ei: Muikkunen sh m 165cm eii: A.V. Mutkikas sh tprt 166cm
eie: Suomaan Silja sh m 158cm
ee: Varpula sh prt 158cm eei: Einolei sh prt 158cm
eee: Kärhämän Vainiin sh rt 154cm

Jälkeläiset

01. sh-t Seljasaaren Sumuriina, syntynyt 10.01.2016 tammasta Seljasaaren Sumusointu

KRJ-Cupit:
31.05.2016 - Hukkapuro - Helppo B - 24/319

Näyttelyt:
10.08.2014 Stableyard, irtoSERT, pt. Kerppa
08.09.2014 Escorant Trakehners, irtoSERT, pt. Vaapu
20.01.2016 Seljaasaren Kartano, irtoSERT, pt. Welby

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 30.03.2015

"Tänään oli kyllä erityisen leppoisa ori valmennettavana, voi hurja sentään! Pitkään jouduttiin herättelemään sympaattista mutta hyvin verkkaista oria, jolla ei ihan heti ne kauneimmat liikkeet löytyneet takataskusta. Venyttelimme hevosta avo- ja sulkutaivutusten muodossa ja teimme temponmuutoksia ravipainotteisesti. Pikkuhiljaa hevosesta löytyi oma moottori ja parempi liikerata. Ratsastajaa jouduin useaan otteeseen muistuttamaan istunnasta, joka painui herkästi kumaraan ja suorastaan liikettä vastustavaksi. Kun ratsastajan istuntaan saatiin parempaa, hevosta selkeästi eteenpäin tsemppaavaa ryhtiä, hevosenkin oli helpompi liikkua. Kivat irtonaiset liikkeet ja tekemisen meininki löytyi lopulta ja meitä olikin lopuksi kolme tyytyväistä maneesissa. Everhart oli hyvin mukavaluontoisen oloinen ja mielelläni olisin sitä itsekin kokeillut. Ehkä joskus pääsen sen selkään ja löydän tarkempia vinkkejä tämänkin persoonan treenaamiseen." Valmennuksen kirjoitti Uppe.

Kouluvalmennus 10.11.2015

"Piitun jälkeen kentälle saapui jälleen kerran ori, tällä kertaa Voitto. Ori oli ihana, isokokoinen punarautias ilmestys, jonka kanssa oli tarkoitus tuuppailla. Tehtäisiin tehokas, mutta lyhytkestoinen valmennus, josta varmasti sai jotain irti, sillä ratsastajan mukaan ori oli todella tasokas, ja siltä voi vaatia lähes mitä vain. No, me aloiteltiin valmennus joka tapauksessa käyntijutuilla, ja tehtiin siis etu- ja takaosakäännöksiä, sekä keskikäyntiä lävistäjillä. Ne olivat orin mielestä ihan helppoja, sillä saatiin lähes heti miltei virheettömiä suorituksia. Pikkuvirheitä, kuten ratsastajan istuntaa ja jalan asentoa korjailtiin hieman, mutta kun jalka pysyi oikealla paikallaan, muu kroppakin oli paljon paremmin menossa mukana, hienoa. No, otettiin sitten vielä käynnissä hieman lisättyä käyntiä, ja pyrittiin saamaan lisätyn- ja keskikäynnin välille selkeä ero, joka sitten loppujen lopuksi parin yrityksen jälkeen onnistui. Tämän jälkeen olikin aika aloittaa ravitehtävät, ja ensin tehtiin ihan muutama voltti ja suunnanvaihto sekä kolmikaarinen kiemuraura, jotta saatiin ori taipumaan myös ravissa, ja sehän toden totta taipui. Aloiteltiin suoraan avotaivutuksella, jotta saatiin oriin vähän painetta, ja samalla koetettiin saada sitä ylälinja hieman enemmän ylöspäin. Pikkuhiljaa se rupesi sujumaan, ja ori kantoi itsensä todella tyylikkäästi, ja taipuikin avoihin helpon näköisesti. Ratsastaja näytti istuvan selässä, vaikka oikeasti painoavut taisivat olla kovassa käytössä. Joka tapauksessa, hienostihan ne menivät, ja otettiin sulkuja siihen kaveriksi, joiden onnistuttua (yllätys..) otettiin muutamat väistöt sekä pituushalkaisijalla molempiin suuntiin, että uralta keskelle, ja takaisin. Ensimmäisessä väistössä takapää jäi vähän laahaamaan, mutta jo toisella kerralla tsemppi oli melkoinen ja saatiin upeat väistöt kumpaankin suuntaan!" Valmennuksen kirjoitti Annika N.

Kouluvalmennus 31.05.2016

Tänään lähdimme orin kanssa hieman extempore-valmennukseen. Vanha tuttavani oli tullut työkuvioissa Lapinlääniin ja kahvittelujen merkeissä päädyimme myös sopimaan valmennuksesta. Hän kun oli ammattivalmentaja ja vailla vertaansa!

"Voitto oli leppoisalla päällä valmennuksen alkaessa. Heti alkukäynneissä pyysin Ceryä herättelemään oria, jotta työ myöhemmin helpottuisi. Alkuverryttessä annoin tehtäväksi tehdä erikokoisia voltteja ja ympyröitä eripuolille kenttää. Voitto oli hyvin kuulolla ja pohkeet meni mukavasti läpi.

Alun laukkaharjoituksena käskin tehdä kahdeksikkoa, jossa keskellä laukka vaihtuu. Ensin laukka vaihdettiin pysähdyksen kautta ja muutaman pysähdyksen jälkeen suoraan laukassa. Voitto hämmentyi, kun ympyröiden väliin ei tullutkaan enää pysähdystä ja ensimmäiset laukanvaihdot meni hieman hutiloiden. Kun Cery oli tarkkana, vaihtui laukkakin näppärästi. Alun laukkatyöskentelyn jälkeen oli vuorossa pieni huili molemmille ja keskustelimme Ceryn kanssa alkuvalmennuksesta - mikä meni hyvin, mikä huonosti. Kun siirryimme taas ravityöskentelyyn, Voitto oli jo hyvin ratsastajalla hanskassa ja jopa aika ajoin kävi hieman kuumana! Otettiin asia vaan positiivisesti vastaan. Ravissa pyysin ratsukkoa tekemään muutamat pohkeenväistöt molempiin suuntiin. Valmentajan silmiin väistöt näyttivät oikein mallikkailta, vaikka paikkapaikoin orilla olikin kiire. Laukkatyöskentelyssä palasimme vielä laukanvaihtoihin, jotka ratsukko teki keskihalkaisijalla. Joka neljännellä askeleella laukanvaihdot sujuivat todella hyvin. Yhteinen päätöksemme oli, ettemme mene edes haastavampiin vaihtoihin, sillä sekä hevosella, että ratsastajalla oli hyvä fiilis. Loppuverryttelyjen aikana vaihdoimme palautteen valmennuksesta ja kyllä jäi valmentajallekin hyvä fiilis!" Valmennuksen kirjoitti Katarina W.