Runon Tähdentuike VIR MVA Ch, KTK-II, SV-I

Suomenhevostamma, väriltään kulomusta, säkäkorkeus 160cm
Syntynyt 17.02.2016     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH16-018-0827
Kasvattanut Runoratsut ja omistaa Seljasaaren Kartano VRL-01811 & VRL-02116
Koulupainotteinen, tavoitetaso 5: Vaativa B

Tuike on perusluonteeltaan kiltti ja tulee helposti toimeen lähes kaikkien kanssa, mutta osaa se olla silti itsepäinenkin. Suitiessa pää pitää nostaa kilometrin korkeuteen ja kun selkään pääsee, kiipeää tamma vaikka puuhun jos se sinne haluaa mennä, ratsastajan vastusteluista huolimatta. Kun tamman saa keskittymään olennaiseen, se on aika hellyyttävä kaveri ja ratsunakin omalla moottorilla kulkeva liitokavio.


VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
i: Fantomiuni
sh m 160m
ii: Unitulva sh klm iii: Juolukan Haaveuni sh trn
iie: Shamppiooni sh m
ie: Taikatuikku sh mrn iei: Kortteen Varpu sh vrn
iee: Taikavalo sh m
KRJ-I
e: Taivaantuike
sh rt 152cm
ei: Toljanteri sh rt 152cm eii: Tonttupolkka sh rt 155cm
eie: Elviira sh prn 153cm
ee: Kellonkilke sh rt 154cm eei: Hurja-Huugo sh hprn 152cm
eee: Valonvälke sh rt 156cm

Jälkeläiset

01. sh-o Runon Armori, syntynyt 04.09.2016 oriista Runon Armas

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
25.03.2016 Rosenhof, irtoSERT, pt. Kati
31.03.2016 Seljasaaren Kartano, MVA-sert, pt. Kati
01.04.2016 Pikkulinnun talli, MVA-sert, pt. Kati
23.04.2016 Harmonia, RCH 10p.
24.05.2016 Runon Tähdentuike, irtoSERT, pt. Jannica

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Päiväkirjamerkintä 25.07.2016

"Aivan liian hektinen kesäni läheni jo heinäkuun loppua, kun sain vihdoin raivattua tilaa kalenteriini seuraavaa kasvattivierailua varten. Niinpä otin tänään suunnaksi Lapin ja Seljasaaren Kartanon, jossa olin sopinut alkukesästä piipahtavani Ceryn kanssa kasvattikuulumisia vaihdettuani. Mietin kuumeisesti koko automatkan, miltä pieninä, hentoisina varsoina maailmalle lähteneet kasvattini mahtaisivat tänä päivänä näyttää. Tiesin niiden pärjänneen jo varsa-arvosteluissa ja kantakirjassa, mutta oli jännittävää päästä näkemään hevoset nykyisessä kotiympäristössään ihan livenä.

Seljasaaren pihaan kurvatessani silmiini osui heti hyvin hoidetun talliympäristön ja hevosten joukosta upea ori, joka ravasi tarhassaan häntä kaarella. Tunnistin otuksen kasvatikseni Hunniksi, ja auton parkkeerattuani astelin ylpeänä sydän rinnassa pamppaillen kohti hevosta. Hetken tuijoteltuani kuulin tutun äänen selkäni takaa, kun Cery kiirehti tervehtimään ja kyseli matkan kulusta. Pikaiset kuulumiset vaihdettuamme sovimme lähtevämme pienelle maastolenkille hevosten kanssa, ja juttelevamme samalla lisää.

Minä sain luvan varustaa alleni Hunnin, ja Cery lähti matkaan vähintään yhtä sievän Tuikkeen kanssa. En voinut olla ihastelematta, miten hyvään kotiin olinkaan kasvattini myynyt ihmetellessäni hulppeaa talliympäristöä ja asiantuntevaa hevosenpitoa. Kun viimein olimme valmiit ratsaille, lähdimme kävelemään rauhassa kohti tallin maastoreittejä, jotka todella olivat Lapin kesäisessä luonnossa henkeäsalpaavan kauniita.

Etenimme pääosin käynnissä, elleivät sääskiparvet sitten kasvaneet niin suuriksi, että niiden karistamiseksi oli välttämätöntä ottaa pari reipasta raviaskelta. Katsoin kuinka Tuike asteli edelläni varmana ja maastoon tottuneena, ja ellen olisi ollut tietoinen kummankin hevosen vankasta koulupainotteisuudesta, olisin voinut kuvitella niiden olevan säännöllisessä vaelluskäytössä. Kierrettyämme hieman alta tunnin mittaisen lenkin tallin tilusten ympäri, saavuimme jälleen tallin pihaan. Loppureissuni sujuikin kuin sumussa, sillä pitkän ajomatkan vuoksi sain majoittautua Seljasaaren hulppeaan kartanoon, jonka vanhojen seinien sisässä oltiin varmasti vietetty monia ikimuistoisia hetkiä. Vietin mukavan illan vieraanvaraisten omistajien seurassa, ja seuraavana päivänä oli mukava lähteä ajamaan Suomen halki kohti kotia - levänneenä ja tyytyväisenä." Merkinnän kirjoitti Melina.