Savusumu TK KTK-II, SV-I

Suomenhevosori, väriltään musta, säkäkorkeus 159cm
Syntynyt 06.09.2015     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH15-018-2004
Kasvattanut Taikakuun Kartano ja omistaa Seljasaaren Kartano VRL-01811 & VRL-02116
Koulupainotteinen, tavoitetaso 5: Vaativa B

Savusumu eli Samu on luonteeltaan suhteellisen kiltti ja rauhallinen tapaus. Ihmisiin ja muihin hevosiin ori suhtautuu kohteliaan viileästi, eikä sen ajatuksista osaa aina oikein ottaa selkoa. Ympäristöään Samu tyytyy seurailemaan hiljaa sivusta, aiheuttamatta hämminkiä ja hoitaessa sekä varustaessa se odottaa rauhallisesti töihin pääsyä.

Selästä käsin Samu on motivoitunut, nöyrä ja tasaisen hyvä suorittaja. Toisinaan se kuitenkin vaatii alkuverryttelyn aikana muistutuksen moottorin sijainnista, mutta tomeran ratsastajan kanssa liikettä löytyy vaikka muille jakaa. Ajaessa ori on parhaimmillaan koulukokeessa ja innostuu silminnähden maastossa, mutta saattaa tällöin joskus kadottaa korvansakin.


KTK-II, SV-II
i: Fiktion Sulhaspoika
sh m 159cm
Ch, VSN NCh, KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA2, SV-I
ii: Fiktion Sulho sh rn 161cm
iii: Suortti sh m 158cm
iie: Hovian Tilda sh prt 160cm
KTK-II, KRJ-II, VVJ-I, YLA2, SV-III
ie: Fiktion Popliini sh rt 164cm
SV-II
iei: Vartsukan Kelpo-Poika sh rt 164cm
KRJ-I
iee: Paljetti sh vkk 164cm
KTK-II, SV-I
e: Auringonpimennys TK
sh prt 159cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, VVJ-II, SLA-I
ei: Kuunpimennys sh m 158cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
eii: Pyyhältäjä sh prt 157cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
eie: Haavetyttö sh m 156cm
KTK-II, SV-II
ee: Lakean Lilja sh m 158cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
eei: Ok-Taavi sh m 157cm
KRJ-II, YLA2
eee: Kanervan Riimittelijä sh vkk 159cm

Jälkeläiset

01. sh-t Nupun Vella, syntynyt 27.12.2015 tammasta Fiktion Vekla
02. sh-t Havurusina, syntynyt 15.01.2016 tammasta Kaunon Katariina Saavutukset: KTK-III
03. sh-t Seljasaaren Samelia, syntynyt 03.02.2016 tammasta Seljasaaren Romanssi

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
16.01.2016 Harmonia, RCH 10p.
23.01.2016 Harmonia, RCH 10p.
19.03.2016 Harmonia, RCH 10p.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 07.02.2016

"Saavuin Seljasaareen viitisen minuuttia myöhässä - tyypillistä. Hölkkäsin parkkipaikalta ratsastushallille ja ensin hieman vihelleltyäni avasin sen oven. Cery oli juuri nousemassa upean, mustan ratsunsa selkään. Moikkasin naista ja suuntasin ratsukon luo. Kyselin hieman toiveita, mihin Cery tahtoisi valmennuksessa keskityttävän. Sain vastaukseksi "kunnon istuntarääkin" - saamansa pitää, ajattelin!

Alkulämmittelyjen jälkeen pyysin ratsukon isolle keskiympyrälle. Neuvoin Ceryä nostamaan jalustimet ratsunsa kaulalle, jotta hän saisi kunnolla pidettyä jalkansa pitkänä Samun kylkiä vasten. Aluksi ohjeistin ratsukkoa ihan vain kävelemään, jotta Cery saisi hyvän tuntuman ratsuunsa myös ilman jalustimia. Välillä sain huomauttaa ratsastajaa turhan alas valuvasta katseesta, mutta muuten valmennettavillani näytti sujuvan varsin hyvin.

Seuraavaksi otettiin mukaan ravityöskentelyä. Noin kolme neljäsosaa ympyrästä ravattaisiin, sitten seuraisi tasan kahdeksan askelta käyntiä, jonka jälkeen taas takaisin raviin. Samun ravi näytti melko tasaiselta, joka toisaalta sopi tällaisiin harjoituksiin. Kun Cery näytti saaneen tuntumaa ratsunsa raviin, alkoi se kunnon "istuntarääkki". Nyt keskityinkin opastuksessani oikein erityisen tarkasti siihen, miten ratsastaja siellä selässä istui. Pienoiseksi ongelmaksi näytti muodostuvan jo aikaisemmin mainittu katse, sekä turhan alas hakeutuvat nyrkit.

Lopuksi pyysin ratsukkoa vielä laukkaamaan ympyrällä muutaman kierroksen. Laukkakin näytti sujuvan hienosti, ja annoin Cerylle ja Samulle luvan siirtyä loppuverkkaamaan. Loppuverkkojen aikana annoin Cerylle pieniä kotiläksyjä. Kehotin häntä kiinnittämään ratsastaessa entistä enemmän huomiota katseeseen ja niihin käsien paikkoihin. Kaiken kaikkiaan erittäin toimivan näköinen ratsukko, josta tullaan varmasti vielä kuulemaan!" Valmennuksen kirjoitti VRL-13703.