Toimitilat & info

Castlebury Welsh sijaitsee Kaakkois-Englannissa samannimisen kuvitteellisen kaupungin maaseudulla. Lähes 150:n hehtaarin ponitila käsittää useita tallirakennuksia oheistiloineen, silmänkantamattomiin laidun- ja viljelysmaita sekä muutaman hehtaarin kokoisen Show Ring -alueen katsomoineen ja ravintoloineen. Siitos- ja kilpatalleihin mahtuu tällä hetkellä satapäinen lauma poneja ja nuoret ponit oppivat hevosten tavoille pihatoissa lajitoveriensa seurassa.

Kaiken keskellä seisoo Castlebury House, tilan omistajatar Evanna Beauchampin, salamyhkäisen miljoonaperijän kotikartano. Kaiken järjen mukaan Castleburyn kokoinen kompleksi kuluttaa rahaa moninkertaisesti enemmän kuin se tuottaa, ottaen huomioon ponihippaloiden mitättömät palkintorahasummat. Tarinoiden mukaan bisnestä kuitenkin pyöritetään lähinnä Beauchamp-omistajasuvun laukkaurheilun puolelta vuosien saatossa nettoamilla miljoonilla. Kukaan ei tarkalleen tiedä, kuinka suuri suvun omaisuus todellisuudessa on, mutta puhutaan mahdollisesti jopa kymmennumeroisista summista. Lady Beauchampin ihaillessa maisemia ja siemaillessa iltapäiväteetä norsunluutornissaan, tilan arjesta huolehtii useampi esimiesasemassa oleva työntekijä, joilla jokaisella on omat vastuualueensa ja alaisensa.

Castlebury Show Ring
Castleburyn kilpailuviheriö sijaitsee alueen kaakkoislaidalla. Suurella nurmialueella järjestetään omistajattaren mielenvirkistykseksi säännöllisesti welsheille ja muille poniroduille avoimia showkilpailuita ja erilaisia näyttelyitä. Vaikka VIP-alueen samppanjalasien kilistelyt kuuluvat asiaan, ruokaa, juomaa ja poninäkymiä on tarjolla ihan kaikille kävijöille.

Jalostus & kasvatus
Jalostusohjelmamme käsittää kaikki eri welsh-sektiot aina vuoristoponista part brediin ja tällä hetkellä huomio jakaantuu aika tasaisesti kaikkien M&M-ponien kesken, part bredeihin keskityttäessä satunnaisemmin. Toinen toistaan laadukkaampia ponivarsoja tilalla syntyy perinteisesti ympäri vuoden ja kasvattimme tunnistaa etuliitteestä C'bury.

Lisäinfoa tiluksista tulossa myöhemmin.