Villahaka


Kutsu: Villahaan kasvattipäivä 15.06.2019

   


Kuluva vuosi on ollut kasvatustyömme osalta kahdeksas toimintavuosi. Siinä lienee tarpeeksi painava syy kutsua kasvattihevosemme omistajineen viettämään touhukasta kesäpäivää Villahaan tallille lauantaina 15.06.2019! Päivän pääasiallisena tarkoituksena on tarjota inspiroiva alusta tekstin tuottamiselle. Tervetulleita ovat kaikenikäiset (ratsukoulutetut) kasvattimme, sillä ohjelmaa on suunniteltu niin nuorille hevosille kuin varttuneemmillekin kasvateille. Mukaan pääset yksinkertaisesti vastaamalla huolella ja ajan kanssa osallistumislomakkeeseen, jonka pohjalta jokaiselle osallistujalle kootaan tälle sivulle päiväkirjamerkintä kotiinviemisiksi. Aurinkoinen kesäkeli saattanee verottaa jaksamista, joten jokainen hevosenomistaja harkitsee itse kuinka moneen aktiviteettiin ottaa osaa päivän aikana. Hengähdystaukojen aikana hevosen voi viedä tarhaan ja sille voi hakea heinävarastosta tallin tarjoamat päiväheinät.

Portit aukeavat kunniavieraillemme aamukymmeneltä. Olemme askarrelleet väliaikaisia tarharatkaisuita vieraidemme iloksi, joten hevoset voi viedä tarhoihin keräämään voimia matkan jäljiltä siksi aikaa, kun kokoonnumme yhdessä tallin taukotilaan maltillisen tervetuliaismaljan äärelle.

Upen pidettyä ehkä hieman kiusallisen pitkän ja seikkaperäisen puheensa ja liikututtua kaiken tapahtumanjärjestysstressin alla liki kyyneliin, on luvassa hetki aikaa viihtyä muiden villahakalaisihmisten kanssa, kiertää tiluksia ja rapsutella pihaton varsoja.

Päivän varsinainen ensimmäinen ohjelmanumero on kentällä järjestettävät näyttelytreenit, joihin ovat tervetulleita ihan kaikenikäiset kasvatit. Näyttelyolosuhteita mahdollisimman tarkasti jäljittelevät tunnin aikana omistajat esittävät hevoset kuin näyttelyissä, mutta vaitonaisen tuomaroinnin sijaan Uppe jakaa jokaisen vuorolla näppäriä konkarin vinkkejä tositilanteen varalta.

Näyttelytreenien jälkeen on vuorossa erikoisestevalmennus maneesissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki vähintään 80cm-tason ratsukot, jotka haluavat tutustua erikoisesteisiin. Myös nuori hevonen voi osallistua, joskin käytettävä aika per ratsukko ei välttämättä riitä tehokkaaseen treeniin, mikäli nuorikko osoittautuu hyvinkin ennakkoluuloiseksi vesimattoja ja muureja kohtaan.

Tallin apukädet ovat toivonmukaan siivonneet estetreenin aikana kentältä näyttelyvermeet, joten estevalmennuksen jälkeen Uppe valmentaa kentällä kouluratsukoita tasolla helppo B, kun vuorossa on istuntavalmennus keskittyen ympyrätyöskentelyn ja siirtymien ohella ratsastajien kehonkäyttöön. Tehtävät sinänsä pidetään simppeleinä, joten mukaan voi ja kannattaakin tulla myös nuoren hevosen kanssa.

Päivä kruunataan noin tunnin kestoisella maastolenkillä, johon periaatteessa voi lähteä myös maasta käsin nuoren hevosen kanssa letkan perälle sijoittuen. Tahti pidetään verkkaisena, joten tässä on oiva aktiviteetti vanhemmille, pikkuvikaisille tai selkeästi jo kesälaitumista haaveileville uneliaille hevosille. Halukkaat voivat ottaa peltolaukat lenkin loppupuolella muiden odottaessa hiekkatiellä.

Tallilla on myös uittomahdollisuus, joten maastolenkiltä palattuamme hevoset saa viedä kahlaamaan tai peräti uimaan Vihlajärven rantaan, joka avautuu heti laitumien vierestä tallin pihapiiristä.* SIIRRY LOMAKKEEN TÄYTTÄMISEEN TÄSTÄ *


   

Osallistuneet kasvattilaiset ♥

Villahaan kasvattipäivään osallistui kaikenkaikkiaan 18 kasvattihevosta omistajineen. Suuri kiitos jokaiselle, teitte päivästä ikimuistoisen! -Uppe

Milma - Villahaan Tervatossu
Elli - Villahaan Velma
Dimma - Villahaan Riesa
Liia - Villahaan Samettihaave
Serena - Villahaan Pihkasilla
Serena - Villahaan Haltinhalla
Oona - Villahaan Kuumoilija
Tiitus - Villahaan Raikuli
Disa - Villahaan Valotta
Calla - Villahaan Peeti
Calla - Villahaan Vaniljatango
Cherry - Villahaan Charmantti
Cherry - Villahaan Salama
Cherry - Villahaan Auriina
Siguri - Villahaan Torstein
Elli L. - Villahaan Veikka
Elli L. - Villahaan Tulilla
Elli L. - Villahaan Kepposkelmi

VILLAHAKA ON VIRTUAALITALLI / KORISTEKUVAT © AK (VAPAASTI KOPIOITAVAA), MIRACLE & VILLAHAKA