Pirunkorven Arvokas

Pirunkorven Arvokas

KTK-II

Virallinen nimi Pirunkorven Arvokas
Lempinimi Arvo
Rotu suomenhevonen
Sukupuoli ori
Syntymäaika ja ikä 20.02.2017 (5v)
Säkäkorkeus 155cm
Kasvattaja Pirunkorpi
Omistaja Uppe (VRL-11253)
Koulutustaso KO vaB RE 60cm
VH-numero VH17-018-0651


Kantakirjattu 20.04.2017 palkinnolla KTK-II


Arvokas on nimensä veroinen, ehdottomasti. Pirunkorven makeasukuinen ori otettiin vastaan sen ansaitsemalla rakkaudella ja voin vannoa, ettei oriin ole jouduttu kertaakaan pettymään. Luonteeltaan Arvo on yleisesti ottaen maailman rehdein ja ahkerin työmyyrä, joka on kuitenkin hieman yksinkertainen persoona. Arvo tekee töitä niin kauan kunnes toisin määrätään, minkä vuoksi sitä saa olla jatkuvasti ratsastamassa. Arvosta ei siis ole sunnuntaipuksuksi, jonka selässä voisi vain matkustella, sillä silloin mennään (kirjaimellisesti) ojaan niin että heilahtaa hevosen odotellessa kääntyviä apuja kuskilta sen sijaan että arvioisi tilanteen tullen myös itse reittivalintojen järkevyyttä.

Kavioitaan Arvo pitää ylhäällä niin kauan kunnes huomaa jossain vaiheessa, että puhdistaminen on ohi ja hoitaja jo toisaalla. Arvo käy siis välillä hieman hitaalla, mutta on kaikessa lupsakkuudessaan tavattoman ihana. Lunkki ja rauhallinen hevonen ei hälinästä hätkähdä tai vesiboksissa kauhistu.

Arvon liikkeissä on ripaus jämäkkyyttä ja voimaa, mikä on kyllä hallittavissa ja muutettavissa näyttävyydeksi sileällä. Kavalettitreenin avulla liikkeisiin on löydetty vähän lisää ryhtiä matalan puksuttelun sijaan. Arvon laukka on myös hyvin ponnekas, joten erityisesti laukassa on aina väliajoin kyllä todella paljon työstettävää. Selässä saa tehdä töitä rutkasti, sillä Arvo tuntuu laittavan toisinaan ajatukset pois päältä ja paahtaa vain eteenpäin muusta välittämättä. Kun orin palauttaa keskittymään työhön ja kuuntelemaan, löytyy sieltä tosi kiva ja tarkka ratsu.© Pirje Fager-Pintilä / Suomen Hippos

Sukutaulu

I   Ionin Apilas
KTK-III

II   Raalan Patruuna III   Hiidenkivi
IIE   Kalevan Patrunessa
IE   Periäisen Santra IEI   Peräkylän Musta
IEE   Suomiehen Saara

E   Syrjän Tuska
KTK-II

EI   Metkan Maine
KTK-II KERJ-II
EII   Metkuli
EIE   Virman Virne
EE   Ahkeran Tusinatavara EEI   Sekatavarakauppias
EEE   Tusina

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 t. Nimi e.
s. 00.00.0000 t. Nimi e.

Kilpailutuloksia

11 KRJ-sijoitusta

26.04.2017KRJhelppo A1/40
23.04.2017KRJhelppo A4/40
05.05.2017KRJvaativa B2/40
17.05.2017KRJvaativa B4/40
18.05.2017KRJvaativa B3/40
20.05.2017KRJvaativa B2/40
25.05.2017KRJvaativa B4/40
26.05.2017KRJvaativa B5/40
26.05.2017KRJvaativa B3/40
05.05.2017KRJhelppo A3/30
05.05.2017KRJhelppo A5/30

Arvon päiväkirja

20.04.2017 Kantakirjaustilaisuudessa

Tänään käytiin hevosrekalla kolmen orin voimin kantakirjaustilaisuudessa. Arvon lisäksi matkassa oli Velmu ja Väiski. Arvo oli tästä kolmikosta stressipyllyin tapaus tänään ja sitä sai myös olla rauhoittelemassa eniten. Velmu teki kiusaa itse kullekin koko päivän ja Väiski toimitti rauhoittelevan hevosen virkaa elehtimällä tätä pientä orilaumaa rauhoittumaan ja ottamaan iisisti. Arvolle tämä oli ensimmäinen kerta kilpailuita lukuunottamatta tapahtumapaikalla, jossa riitti hälinää. Tammoja Arvo ei paljon ehtinyt tiirailla, sillä sen energia meni jännittämiseen. Kun neljähenkinen tyttöporukka tuli orin kantakirjaesittämisen jälkeen kysymään saisiko hevosta kuvata, ei Arvoa sitten enää jännittänytkään ja uneliasta oria oli jopa hieman hankala saada vireän näköiseksi kuvia varten. Yksi tytöistä lupasi lähettää minulle kuvia ja vaihdettuamme yhteystiedot Arvo pörähti itsekseen ja heitti mojomat kuolat suupieliltään tytön paidalle. Kantakirjaus itsessään sujui mielekkäästi, sillä Arvo kantakirjattiin II-palkinnolla.

29.03.2017 Arvon ensihetket meillä

Kyllä on Arvo saanut seurustella uusien tuttavien kanssa harva se päivä, kun jopa Arvon isän kasvattaja, Ionicin omistaja Sirpa sitä yksi päivä kävi ihastelemassa kiertäessään kasvattejaan ja heidän jälkeläisiään läpi. Arvoa ei uudet kamut paljon puistata, vaan se kyllä ottaa omakseen kenet tahansa, jolla vain omenanpalasia riittää. Eilen selässä kävi ystäväni Maikku, joka ihastui oriin heti. -Miten tämä onkin näin sympaattinen ja kiltti! Ihan kuin ruuna olisi, tavattoman herttainen! Maikku huuteli selästä loppukäyntien aikana, kun oli juuri ratsastanut tunnin sileällä minun juoksuttaessa toisessa päässä tallin toista uutta oria Kassua. -No se on kyllä aivan ykkönen, vaikka onkin vähän hitaalla ajatuksenjuoksulla varustettu, vastasin naureskellen. Viime viikonloppuna Arvo yllätti omatoimisuudellaan yksin oritallissa aamutallia tehdessäni. Olin juuri riimuttamassa sitä karsinassa kun heppa päätti, että tässä menee aivan liian kauan ja jyräsi raollaan olevasta ovesta itsensä käytävälle. -Arvo, saakeli sentään! ehdin vain huutaa hevosen perään kun ori jo paineli tallin aukinaisesta ovesta pihalle. Arvo on jossain määrin kaavoin kangistunut ja se tuli tänäänkin esiin hevosen ravatessa tottuneesti kohti omaa tarhaansa. Tarhan portti oli auki, aamu kun vielä oli ja tarhaus vasta alkamassa, joten Arvo lompsutteli tarhaansa ja jäi sinne tyytyväisenä seisomaan. Minun saapuessa tarhalle juoksujalkaa hieman tämän jälkeen loi Arvo minuun lyhyen katseen ja käänsi pään pois tottuneesti. "On siinä minulla omatoiminen kaveri" pohdin helpottuneena, mutta samalla hämmentyneenä. Tämmöistä kuuluu siis meille. Ei Arvo ainakaan elämästämme värittömämpää tee, siitä se selkeästi pitää huolen tempauksillaan!
VIRTUAALIHEVONEN