virtuaalihevonen / kuvat © luvalla

JUKOLAN PONNEPERUSTIEDOT    -    LAAJA SUKUTAULU    -    KILPAILUMENESTYS    -    VALMENNUKSET    -    PÄIVÄKIRJA    -    HOITO-OHJEETVirallinen nimiJukolan Ponne
LempinimetPonne, Ponu
VH-numero VH17-018-0455

Rotu ja sukupuolisuomenhevonen, ruuna
Syntymäaika ja ikä 14.05.2014 (12v)
Säkäkorkeus 153cm

KasvattajaHannele Taivalvaara, Jukola
OmistajaElli Mäkioja (Uppe VRL-11253) / Mäkiojan talli

KoulutustasotKO heB RE 80cm, koulu- ja estepainotteinen

Tavoitteena YLA & SLA


"Mihin ihminen kaikella ponnella pyrkii, sen hän saavuttaa" - Eino Leino

Ponne ei ehkä ole kaikista tasaisin tai helpoin ruuna, mutta se on silti osoittautunut omistuksessani hyvinkin monipuoliseksi harrastuskaveriksi niin minun kuin muutaman junnuratsastajansakin kanssa. Ponu vieroksuu rutiineista poikkeamista, mutta järjestelmällisyydellä ja toisaalta myös vaihtelevuuteen siedättämällä ruunasta kuoriutuu usein nopeasti hyvinkin mukava ratsu ja hoitohevonen. Ponu on reipas, maastovarma ja kuuliainen hevonen, joka on hoitaessa kiltti ja kunnollinen. Ponu tykkää tutuista hoitajistaan, tosin herkkuja putte tuppaa kerjäämään aina tutun ruokkijan tunnistaessaan.

Ratsaille ei ihan aloittelijaa voi laittaa eikä liiemmin ketään tuntematonta muutenkaan, sillä Ponu tykkää tutuista käsittelytavoista. Meilläkin on ollut mutkia matkassa aina, kun Ponulle on otettu uusi ratsastaja, mutta nyt meillä on kaksi superkivaa junnua treenaamassa Ponnella ja arki sujuu mukavan sujuvasti. Ponnen voi tarhata oikeastaan kenen kanssa tahansa, mutta totuttelu vie aina aikaa ruunan karsastaessa uutta tuttavuutta aina hetken aikaa. Turhaa draamaa ruuna ei kuitenkaan harrasta, eli kaikki arjen höpötykset rajoittuu lähinnä pieneen levottomuuteen ja niskoitteluun, mitkä kyllä loppuvat aina kun hevonen pikkuhiljaa sopeutuu uusiin tilanteisiin. Ponnella on kuitenkin heikot hetkensä ja kiireen keskellä se on aika säikkyvä ja stressaava tapaus. Stressinsietokykyä pyritään kokoajan nostamaan esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin ruunan kanssa osallistuessa. On Ponne myös ottanut omakseen pienet sukulaistytöt, joiden kanssa se työskentelee varovaisesti ja pyrkii olemaan mahdollisimman rauhallinen.

SUKUTAULU

   i. Jukolan Pomeranssi
   KTK-III SV-II
ii. Taikakuun Taisto
KERJ-II SLA-II YLA2
iii. Kärmeniemen Rasmus
KTK-III KERJ-II SLA-II
iie. Taikakuun Hajalmiina
KERJ-I SLA-I SV-I
ie. Suvannon Kesäheinä
ERJ-II
iei. Kalevan Ujo-Lemminkäinen
KTK-II KRJ-II SLA-II YLA2
iee. TuuHa Unikka
KTK-III
   e. Kalevan Joikutyttö
   KRJ-II
ei. Virnan Vekseli
KRJ-II
eii. Bellin Halti
eie. Lasitaivas AK
KTK-III
ee. Raudikon Sumu-Tyttö eei. Mäntyharjun Sumu-Tuiske
eee. Kleopatra

JÄLKELÄISET

s. 05.06.2017 t. Riinalan Vienna (e. Riinalan Visla)
s. 15.08.2017 t. Riinalan Pihka (e. Arvolaakson Pilvi)