Pikkupellon ponitalli


Tervetuloa!Pikkupellon talli on virtuaalinen ponitalli. Olemme aloittaneet kasvatustyön vuonna 2013, josta lähtien olemme kasvattaneet vaihtelevalla aktiivisuudella poneja ratsukäyttöön ja jalostukseen. Ponien kasvattaminen ja niiden kanssa harrastaminen on ollut yllättävän leppoisaa puuhaa. Vaikka tavoitteet on korkealla ja ponien kanssa kilpaillaan sitkeästi, ratkaisee kuitenkin loppujen lopuksi kokonaisuus yhdistelmiä mietittäessä.

Sijaitsemme vehreässä miljöössä upeiden niittykukkuloiden keskellä virtuaalisessa Suomessa. Meillä on upeat laidunmaat ja täysin uusi tallirakennus, minkä lisäksi tallin tiloihin lukeutuu säännöllisesti huollettu suuri maneesi ja tilava hyväpohjainen kenttä. Pikkupellon tallista on muovautunut vuosien myötä alati vain suurempi ja laadukkaampi hevosalan yritys, mutta tallin maanläheinen nimi ollaan silti haluttu pitää samana muistuttamassa siitä rennosta ja sydämellä tehdystä työstä, josta koko toiminta on aina ponnistanut.

Ratsukäyttöön soveltuvissa poneissa viehättää monimuotoisuus ja pieni kompakti koko. Kasvatamme monenrotuisia poneja koulu- ja estekentille lasten ja pienikokoisten aikuisten ratsuiksi. Poneilta toivomme selväpäisyyttä ja rohkeaa luonnetta sekä suorituskykyistä ja kestävää rakennetta. Määrän sijaan kasvatustoimintaamme ohjaa pitkälti laatu: jokainen poni hiotaan meillä loistavaksi timantiksi.

Kasvatustyömme keskittyi ensimmäisinä vuosinamme newforestinponeihin. Tämän hetkisiä kasvatusrotujamme ovat kaikki welsh-sektiot. Ponikanta painottuu lyhytsukuisiin yleispainotteisiin poneihin. Ponien kanssa tavoitellaan hieman yksilöllisistä lähtökohdista riippuen kantakirjausta sekä rotu- ja lajilaatuarvostelua.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tallimme toimintaan!
WELSHKASVATTAJIA

Brunnby
Cadogan
Daelwyn
Vinhakulma

VRL:N HYVÄKSYMÄ SIITTOLA

Äänestä tallilistalla ylöspäin ♥

Tallin tähtihetkiä

31.maaliskuuta 2021

Welsh mountain -tammamme Divida palkittiin tänään Esteratsastuksen laatuarvostelun tilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla. Divida onkin ponitilamme ensimmäinen A-sektion poni, joka hankittiin meille welshkasvatuksen alkumetreillä elokuussa 2017.

12.tammikuuta 2021

Vuoden kasvatustauon jälkeen ponitilalla herättiin varsakuplassa, kun B-tamma Liliwen varsoi kauniin rautiaan tammavarsan. Tilausvarsana suunniteltu ja toteutettu kasvatti muuttaa myöhemmin tilaajan omistukseen Lindgårdin tallille Pohjanmaalle.

31.joulukuuta 2020

Welsh mountain -orimme Vinhan Casper palkittiin tänään upeasti ensimmäisellä palkinnolla Kouluratsastuksen laatuarvostelun arviointitilaisuudessa. Onnea ponille ja kiitos kasvattajalle hienosta orista! Tilaisuudessa oli mukana myös wC-orimme Heron tytär Llancarfan Meiriona, joka palkittiin toisella palkinnolla. Kasvattaja onnittelee hienoa tammaa omistajineen laadukkaasta työpanoksesta!

14.joulukuuta 2020

Komealle wC-orillemme Herolle myönnettiin tänään VWY:n jalostusarvokirjain C. Ponista ylpeä talliväki onnittelee hurmuria ja toivottaa samalla vierailijoillemme oikein tunnelmallista joulunaikaa!

29.kesäkuuta 2020

Ponitilamme welshkasvatus sai kuuden vuoden jalostustyöstään tänään odotettua kiitosta, kun Pikkupellolle myönnettiin VWY:n toimesta Bronze Class Welsh Breeder -kasvattajapalkinto. Tästä on hyvä jatkaa!

19.huhtikuuta 2020

Vuoden ensimmäiset tittelit myönnetty tänään poneillemme Maribelille, Siriukselle ja Bellelle, kun kolmikko palkittiin VWY:n jalostusarvokirjain C:llä.

30.marraskuuta 2019

Davin ja Casper palkittiin tänään kumpainenkin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. Superorimme Davin siirtynee nyt ansaituille lepopäiville. Casper jatkanee menestystarinaansa vielä KRJ- ja YLA -arvostelupalkintoja pyydystellen.

07. lokakuuta 2019

Ruunikonkimo B-ponitamma Frostlow Abyss haettiin tänään kotiin uudeksi siitostammaksi ja lasten harrasteponiksi.

31.heinäkuuta 2019

Sirius, Isla ja Picasso palkittiin tänään hienosti II-palkinnoilla Welshponien omassa laatuarvostelutilaisuudessa!

20.kesäkuuta 2019

Kesäkuun ponikantakirjaustilaisuuteen osallistuttiin varsin sankoin joukoin. Ainokainen C-tammamme Merida palkittiin mukavasti toisella palkinnolla. Mounttikasvatit Kisu ja Hertta sekä D-kasvattitamma Seela ja PB-kasvattiori Taavi palasivat kotiin kolmannen palkinnon kantakirjaponeina. Dina ja Sintti jäivät harmiksemme ilman palkintoa.

15.kesäkuuta 2019

Hurmaava meriittihaimme Davin palkittiin tänään myös Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa palkinnolla KRJ-I!

11.kesäkuuta 2019

Tänään starttaa kesäinen welshponien suurtapahtuma KRJ-kisojen muodossa!

03.kesäkuuta 2019

Tallilla järjestetään tällä viikolla poneille avoin miltei viikon mittainen koulukurssi harjoituskisoineen ja söpöysnäyttelyineen. Lisäksi D-orillemme Royalbrook Davinille myönnettiin tänään Champion-arvonimi!

31.toukokuuta 2019

Tänään saimme kokea varsinaisia tähtihetkiä, kun tallimme poneista peräti neljä palkittiin Welshponien laatuarvostelussa palkinnolla VWY-II. Onnea laatuponimme Davin, Adealaide, Divida ja Casper!

30.toukokuuta 2019

Silmäterämme, wD-ori Royalbrook Davin on nyt muun menestyksensä ohella palkittu myös Yleislaatuarvostelun ensimmäisellä palkinnolla ♥

06.toukokuuta 2019

Tämän hetken ainoasta wC-orista Mellowdale's Heraklesista kuoriutui tänään Champion-ori!

25.huhtikuuta 2019

Ensimmäisen wpb-tammamme Adealaiden jo ikäännyttyä saapui tänään tallille tamman kasvattajalta uusi ihana wpb-tamma Goldina MPB, josta kaavaillaan tulevaisuuden yleispainotteista menestyjää sekä lastemme luottoponia niin harrasteluun kuin kisaharjoitteluunkin. Dina tulllaan aikanaan astuttamaan ainakin omalla wpb-orillamme Pikkupellon Skydancerilla.

11.huhtikuuta 2019

Tallin tiluksilla starttasi tänään tallin historian ensimmäiset welshponeille avoimet suurkilpailut KRJ-kisojen muodossa!

28.helmikuuta 2019

Tallimme kaikkien aikojen ensimmäinen welshponi Saegrim Dawn palkittiin tänään Yleislaatuarvostelussa 1. palkinnolla! Näin ollen upea, jo kunnioitettavaan eläkeikään ehtinyt wpb-orimme kantaa mukanaan palkintorimpsua KRJ-II ERJ-III YLA1 VWY-II VWY-C Quintessential.

02.tammikuuta 2019

D-sektion tuontisukuiset ponimme Cornelia ja Davin palkittiin VWY:n Jalostusarvostelussa Jalostusarvokirjaimella C!

18.joulukuuta 2018

Upea ruunivoikonpäistärikkö kasvattimme Pikkupellon Seabreeze palkittiin tänään Nuorten welshponien arvostelussa parhaimmalla palkinnolla eli Premium Welsh Youngster -maininnalla

15.joulukuuta 2018

Kasvateille järjestettiin tänään kouluvalmennuspäivä joululahjana

07.marraskuuta 2018

Tallille saapui ihana Vinhakulman wB-ponikasvatti Vinhan Liliwen eli Venni

30.syyskuuta 2018

Welsh part bred -tammamme Adealaide palkittiin tänään Yleislaatuarvostelussa 1. palkinnolla, minkä lisäksi tamma sai maininnan "Parhaat tekstipisteet"!

20.elokuuta 2018

Kantakirjattavana Davin, Maribel ja Cornelia. Samassa tilaisuudessa oli esillä kasvattimme Skyrocket ja Saphir! Davin ja Maribel kantakirjattiin menestyksekkäästi I-palkinnolla, Cornelia III-palkinnolla.

03.heinäkuuta 2018

Maribel Dael ja oma kasvattimme Pikkupellon Twilight Sparkle palkittiin tänään Nuorten welshponien arviointitilaisuudessa II-palkinnolla eli maininnalla "Excellent Welsh Youngster".

10.kesäkuuta 2018

Heron, Cornelian ja Davinin kanssa Daelwynin NJ-näyttelyissä. Tuliaisina tuotiin kotiin kaksi uutta kantakirjakelpoista ponia ja Herolle lisämenestystä näyttelykalenteriin! ♥

09.huhtikuuta 2018

Mounttivalikoimamme sai toivotun täytteen, kun voikko tamma Maribel Dael saapui meille Pohjois-Walesista. Odotettavissa aikanaan kasvatteja yhdistelmästä Maribel x Vinhan Sirius & Maribel x Vinhan Casper.

20.helmikuuta 2018

Sirius ja Hero kantakirjattiin tänään Ponikantakirjan tilaisuudessa. Mukana arvostelussa oli myös Isla, joka jäi tällä kertaa ilman palkintoa.

03.tammikuuta 2018

Hero ja Sirius palkittiin VWY:n Nuorten welshien arvioinnissa kumpainenkin II-palkinnolla eli maininnalla "Excellent Welsh Youngster"

31.joulukuuta 2017

NJ:n näyttelyissä Haavelaakson tallilla Islan ja Heron kanssa. Jälkimmäiselle saatiin irtoSERT-maininta, eli kantakirja kutsuu hienoa tuontisukuista welsh C -oriamme! Isla on jo onneksi sukunsa puolesta kantakirjakelpoinen. Ponilaumakin koki eilen lisäyksen, kun Vinhakulman mounttikasvatti Vinhan Sirius liittyi oriponien letkaan. Siriuksesta kaavaillaan Eelille kisaponia.

28.lokakuuta 2017

Mounttipariskuntamme Divida ja Casper kantakirjattiin kumpainenkin tänään II-palkinnolla!

15.syyskuuta 2017

Welsh part bred -oripappamme Saegrim palkittiin tänään Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa II-palkinnolla. Nyt on "Rimin" aika siirtyä ansaituille eläkepäiville. Hienoa uraa muistellaan ylpeydellä ja toivotaan orille mahdollisimman paljon terveitä päiviä toivottavasti vielä vuosien ajan.

18.elokuuta 2017

Dividalle palkinto "Excellent Welsh Youngster" ja Casperille "Quality Welsh Youngster". Lisäksi Adealaidelle ja Saegrimille myönnetiin tänään WVY-C -jälkeläispalkinnot.

10.elokuuta 2017

Pikkupellolla vaihdettiin osoitetta ja ulkoasua. Josko nyt saataisiin taas uutta tuulta purjeisiin? Samalla vanhalla ponijoukolla jatketaan, joskin muutama uusi vahvistus on mietteissä hankkia. Etenkin welshponimarkkinoita on tullut tutkailtua..


Pikkupelto on virtuaalitalli / Ulkoasun taustakuva © AK