Lykkelig Nilbert
virtuaalinen norjanvuonohevonen
Aloitussivu Perustiedot Suku ja jälkeläiset Päiväkirja Valmennus- ja kisakalenteri

KuvagalleriaPerustiedot


Nipsu on omasta mielestäni maailman hienoin hevonen, mutta niinhän yleensä kaikki omistajat hevosestaan ajattelee. Nipsu kuitenkin sykähdytti jo koeratsastuksessa tavalla, jollaista en ollut ennen saanut kokea. Nuoresta iästään huolimatta ruuna oli hyvin järkevä, fiksu ja rauhallinen. Pohtiessani oman vuonohevosen ostamista, annoin tilaa rodunomaiselle jästipäisyydelle, ja yht äkkiä olinkin sellaisen hevosen selässä, joka ei ollut tippaakaan itsekäs ja omapäinen. Kasvattajakin rakasti kasvattiaan ja kertoi luopuvansa siitä kaihoin mielin. Tilan ja ajan puutteen vuoksi Nilbert kuitenkin myytiin ja minullehan se sitten lähti. Kasvattajakin varmasti huomasi, kuinka suuresti hevosesta pidin.

Vaikka Nipsu on mitä nöyrin, kuuliaisin ja miellyttävin hevonen, se vaatii etenkin ratsastaessa silti töitä. Jos selässä unohtuu haaveilemaan työnteon sijaan, Nipsu toteaa "no, en minäkään sitten jos et sinäkään" ja varmasti pistää vastuksia kehiin passivoitumalla tai vaihtoehtoisesti lisäämällä vauhtia aivan liikaa. Tehtävät, oli ne sitten jatkuvaa jankkausta tai vaikeita pikkutarkkoja liikkeitä, Nipsu suorittaa ahkerasti. Se tykkää tehdä ja toimia, joten paikoillaan olo on sille ehdottomasti se vaikein juttu. Hoitaessa Nipsu saisi siis olla aavistuksen rauhallisempi, mutta tässäkin mennään kokoajan eteenpäin kun kärsivällisyystaidot kehittyy.

Maastossa Nipsu on varmajalkainen, eikä liiemmin kuumu. Vaikka ruuna on suht reipas kentällä, ei se lisää sen enempää kierroksia vaikka olisikin baana auki. Maastossa Nipsu ei myöskään oleta, että kokoajan tapahtuisi jotakin ja käskyjä satelisi jatkuvalla syötöllä. Maastossa voi siis ratsukon molemmat osapuolet huokaista ja levähtää.
Ulkoasu © M Layouts / Virtuaalihevonen