virtuaalinen
islanninhevostalli

Lykkja

VIRTUAALITALLI
Ulkoasu © Sakkura 2017

Ylläpidon tervehdys

Hurahdin islanninhevosiin keväällä 2017 käytyäni pyörähtämässä sellaisen selässä kaksi tuntia. Jos olisin hevosrotu, olisin islanninhevonen. Tai tarkemmin ottaen olisin myös siro, aina siististi harjattu läsipäinen ruunikko ratsuponi, mutta varsin hyvänä varteenotettavana vaihtoehtona tulee takkutukkainen, sitkeä issikka, joka nauttii luonnosta ja haluaa olla osa laumaa.

Kun Sakkuralla sattui sitten olemaan keväällä myynnissä täydellinen, omaan maailmaansa imaiseva issikkaulkoasu, tiesin haluavani sen ulkoasun. Halusin rakentaa islanninhevostallin, jossa kaikki olisi astetta realistisempaa. Tällä hetkellä se kaikki tarkoittaa hevosten ikääntymistä ja varsomista: Lykkjassa syntyy varsoja vain kerran vuodessa kesäkaudella.

Halusin toimintaan kasvatuksen lisäksi ehdottomasti maastoretkiä, tarinoita, vuorovaikutusta ja sitä vanhaa kunnon meininkiä, joka alkoi uhkaavasti huveta virtuaalitallien parista. Tietenkään en sitä samaa tälläkään kertaa saavuttanut, mutta yritystä sentään oli ja tulee olemaan jatkossakin.

Issikat ja askellajiratsastus on minulle edelleen hyvin tuntematon aihealue, mutta aion tehdä parhaani, jotta issikat nousevat kunnolla sekä minun että muiden harrastajien tietoisuuteen. En halua ottaa liian isoa palaa haukattavaksi, mutta kyllä Lykkja on toteutunut unelma ja olen erittäin tyytyväinen siihen, millainen tallista muovautui. Toivon, että osaan pysyä paikoillaan ja antaa tallin elää omaa elämäänsä sellaisilla raameilla, kuin olen alunperin halunnutkin. Homma ei saa lähteä käsistä, siitä pitää minun pitää erityisen hyvä huoli.

Kiitos Sakkuralle ulkoasusta ja inspiraatiosta.

Uppe VRL-11253
Lykkjan perustaja ja ylläpitäjä
27.09.2017