virtuaalinen
islanninhevostalli

Lykkja

Siirry päivämäärään:

11/05/19
24/09/18
02/05/18
05/01/18
29/09/17
19/07/17
23/05/17
25/04/17


VIRTUAALITALLI
Ulkoasu © Sakkura 2017

Talliuutisia

11/05/2019 Asiakastoimintaa parhaimmillaan

Taas on vierähtänyt kuukausitolkulla aikaa viimeisestä kirjoituksesta. Jotenkin arki on jälleen ollut niin hektistä ja hevosten täyteistä! Talvi kului tallilla rauhallisissa merkeissä asiakastoiminnan osalta, mutta hevosten hoitamiseen kuluva aika vain yksinkertaisesti pitää ihmisen liikkeellä ja ajatukset täysillä työnteossa. Hevoset ovat onneksi olleet terveitä eikä talvi tuonut mukanaan ongelmia esimerkiksi jäätyvien putkien muodossa. Nyt hevoset nautiskelevat pihatoissa jo kevätsäästä ja muutama tamma kantaa kesän islantilaisvauvoja masuissaan. Sekä minä että toinen työntekijämme Iitu teemme tällähetkellä töitä myös hevosalan ulkopuolella, sillä asiakastoiminnan ja kilpailujen vähäisyys eivät luonnollisesti tällähetkellä tuo leipää pöytään ja hevosille rehua. Toimintaa ei olla kuitenkaan haluttu väkisin vääntämällä laajentaa, sillä nykyinen tallielo on seesteistä ja hyvää, mikäs sen nautinnollisempaa!


Kokeilutunnin ensitölttääjiä

Viime kuussa järjestin neljän ensikertalaisen kävijän voimin kokeilutunnin kentällä. Tarkoituksena oli tarjota ratsastustunti rauhalliseen tahtiin halukkaille kiinnostuneille hevostelijoille, joilla ei vielä ollut kattavaa kokemusta islanninhevosista. Päivä jäi mieleeni lempeänä asiakaslähtöisenä toimintana, jollaista toivon tulevaisuudessa lisää. Oli ilo nähdä onnistumisen iloa ratsastajien kasvoilla, kun töltin tahti alkoi sujua kiemuraurallakin! Sää ei ehkä hellinyt mieltä, sen verran viluinen tuuli kävi kentälle, mutta kävijöiden kokemukset tuntuivat olevan positiivisia. Vieraskirja täyttyi tunnin jälkeen tallituvassa pullakahvien äärellä ilahtuneiden ratsastajien myönteisistä palautteista.

Meidän 2-vuotissyntymäpäivä oli muuten virallisesti 20.04.2019. Havahduimme Iitun kanssa asiaan vasta vappuna, joten pohdimme josko pitäisimme juhannuksen korvilla myöhästyneet syntymäpäiväkekkerit! Ohjelma on vielä toistaiseksi hieman auki, mutta islanninhevosnäytös, mahdollisten syntyneiden varsojen myyntiesittely, talutusratsastus ja maastoretki eivät kuulosta laisinkaan huonolta idealta!

24/09/2018 Ihana syksy!


Näissä maisemissa kelpaa maastoilla!

Luonto tarjoaa tällähetkellä vuoden kauneimpaa väriloistoa ja säät hellivät mieltä! Nyt on ehdottomasti paras aika lähteä islanninhevosvaellukselle vaikka koko päiväksi. Pyrimme järjestämään lokakuussa etenkin viikonloppuisin pitkiä retkiä halukkaille. Retkiin sisältyy aina rento tauko, eväät ja retken jälkeen kahvit tallilla. Tähän aikaan vuodesta päästään myös revittelemään sänkipelloilla, mikä sekin on tietenkin omanlaisensa kokemus!


Uusin asiakashevosemme Prímus frá Halonheimo

Syksy on tuonut tullessaan myös uudistuksia laumaan, sillä meille on saapunut asiakaskäyttöön 7-vuotias punarautiaankirjava Prímus-ruuna. Se on korkea ja siro hevonen, jonka luonne on omiaan maastotallin asiakashevoseksi. Vaikka ikää ruunalla ei vielä rutkasti olekaan, on hevosella järkeä päässä ja halua kulkea letkan mukana vaihtelevassa maastossa. Primuksen nimi tarkoittaa ensimmäistä. Nimi juontaa juurensa siihen, että ruuna on kasvattajansa ihkaensimmäinen kasvatti. Primus on asunut shetlanninponin ja vuonohevosen kanssa pienellä kotitallilla koko ikänsä, joten vähän jännittimme alkuun miten ruuna sopeutuu suureen issikkalaumaan. Kaikki on mennyt kuitenkin paremmin kuin hyvin ja se kertoo osaltaan ruunan erinomaisesta luonteenlaadusta: tässä on sopeutuvainen, tyytyväinen ja tyyni asiakashevosen alku!

02/05/2018 Kevätkuulumisia

Tervehdys ja ihanaa kevättä! Kohtahan se on jo kesä! Tämä kevät on tuonut mukanaan lisää islanninhevosia meidän tontille. Nuorison joukkoon saatiin mukava lisä, kun nuori herasilmäinen Hroftur "Roffe" saapui meille Syndurista kasvamaan oripihatossa. Myös asiakashevosiin saatiin alunperin Syndurista lähtöisin oleva musta ruuna Hljómur "Hoomur" muutti meille ilahduttamaan lauhkealla luonteellaan. Vielä odotellaan varsoja, sillä meille on syntymässä tänä vuonna kolme islanninhevoskasvattia.


Dumba ja Ara pihatossa huhtikuussa 2018

Tammapihatossa on tapahtunut pieniä ihmeitä, sillä meidän viime vuotinen kasvatti Ara on vaalentunut talven aikana uskomattoman paljon. Sehän oli syntyessään todella tumma, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että kyllä Ara on seuraamassa emäänsä Klaaraa värityksen suhteen.


Upea tammanalku!

Toiminnasta sen verran, että retkiä ja leirejä on tuloillaan. Mikäli sinulla kuitenkin olisi jo sopiva jengi valmiina esimerkiksi oman tallisi kävijöistä, älä arkaile ottaa yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä ikimuistoinen issikkaretki tai kokonainen teemapäivä!

05/01/18 Uuden vuoden tervehdys


Vuosi vaihtui hevostilan osalta rauhallisissa tunnelmissa. Iitu oli vastuussa tallin rauhan säilymisestä sillä välin, kun itse pakkasin kaikki koirat Hetan ja Paavon takakontiin ja ajelin agilitykisoihin. Kotiin palasin vallan ilahtuneena, sillä Paavo kahmaisi menestystä (vKUMA) tuliaisiksi!

Tänä vuonna Lykkjassa pyritään järjestämään askellajikilpailuita, issikkaretkiä ja ratsastustunteja. Katsotaan hiljakseen miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Kesälle on luvassa jälleen varsoja ja laidunaikoja odotellaankin jo pikkuisten toivossa tosi kovasti.

29/09/17 Issikkasyksy starttaa!

Toimintamme alkaa olla jotakuinkin suunniteltuna. Ratsastustunnit pyörähtävät käyntiin myöhemmin, mutta maastoretkiä järjestetään niin tallin puolesta kuin yksityisryhmienkin pyynnöstä.


Hemjan kanssa maastossa. Tässä on aivan ihana hevonen! ♥

Ensimmäinen issikkamaasto järjestetään 14.lokakuuta 2017. Kahden tunnin retki on reipas startti tulevaan issikkasyksyyn! Tervetuloa retkeilemään ja ihailemaan ruskan taikaa!

19/07/17 Kesälomalaiset laidunmailla

Tallin toiminta ei ole ottanut vielä nyt kesän aikana tuulta alleen henkilökunnan kiireiden vuoksi, joten varsinaiset avajaiset ollaan säästetty suosiolla syksymmälle. Islanninhevosemme ovat asuneet koko kesän monipuolisilla laitumilla, joista on suora kulku myös pihattoon ja sen tutulle ulkoilualueelle. Laitumina meillä on hyvin vaihteleva maasto, jossa on hyvät mahdollisuudet kiipeillä kivikolla, laukata villisti aukealla ja löhötä puiden varjossa vailla huolta huomisesta.


© Patrick Strandberg

Koko hevoslauma on kotiutunut todella hyvin tässä kuukausien aikana ja jokaisesta kauraturvasta on alkanut löytyä uusia puolia. Olemme ratsastaneet ahkerasti kaikkia asiakashevosia ja treenanneet myös oreilla, jotka kumpikin on tosin jo kisauransa päättänyt ja meininki on jokseenkin leppoista. Meidän tuttavat ovat myös tulleet ajoittain avuksi, kun olemme vieneet asiakashevosia vaelluksille yhdessä. Syksyllä meillä onkin sitten vallan varmajalkainen joukko valmiina palvelemaan asiakkaitamme!


© Patrick Strandberg

23/05/17 Harjoitusretkiä tutulla porukalla

Nyt kun tallin asiakastoiminta on alkanut hahmottua ja olemme saaneet pihattoon monen monta ihanaa issikkatammaa ja -ruunaa, on ollut aika kokeilla ison porukan retkiä ja kodalla suoritettuja evästaukojakin hevosten kanssa. Tänään oli vuorossa toinen harjoitusretki, joka toteutettiin tuttujen kokeneiden ystäviemme avustamana. Osa meidän hevosista on ollut aiemmin vaellustyössä, mutta osalle koko idea on aivan uusi, joten siksi oli tärkeää aloittaa rutiinien luominen hyvissä ajoin.


© VRL-02841

Iitu otti lauman uusimman tulokkaan allensa: kimo, herkästi Tinnan kanssa ulkonäöllisesti sekoittuva Glóra eli Klaara on noviisi retkeilijä, mutta sen verran nöyrällä ja aurinkoisella luonteella varustettu, ettemme usko tammasta koituvan harmia kenellekään. Sen askellajit ovat vielä hieman tekemistä vailla, mutta perusratsastettavuudeltaan ja etenkin varmajalkaisuudeltaan tämä nuori lupaus on ehdottoman miellyttävä. Vauhtia ponissa piisaa ja hyvä niin!

Tämän päivän retki oli parin tunnin mittainen, evästauoton keissi. Viimeksi letkassa mentäessä edettiin rauhallisesti ja jo tänään uskallettiin päästellä menemään laukkaa niin että korvissa vain tuuli vinkui! Hyvin käyttäytyi lauman vaikeammatkin tyypit, ei kerrassaan mitään valittamista missään vaiheessa. Ensi kerralla on tarkoitus käydä saman porukan kanssa suorittamassa neljän tunnin retki, jonka yhteydessä pidetään tauko. Tottuneet hevoset saavat varmasti uudemmat tyypit rentoutumaan tauon aikana, laumatietoisia kun ovat ja vaikuttavat herkästi toistensa mielialoihin.

25/04/17 Uusi virtuaalinen islanninhevostalli avaa ovensa

Hei arvon lukija! Olen Salli Myllymaa ja vastaan islanninhevostalli Lykkjan toiminnasta. Olen 28-vuotias hevosalan moniosaaja ja toiminut vuosia tallityöntekijänä, ratsuttajana ja kisaajana vanhempieni vuonohevostallin toiminnassa. Oman tallin perustaminen on ollut pitkään haaveena ja nyt tulevaisuus ja suunnitelmat antoivat vihdoin myöten. Halusin perustaa islanninhevostallin, jonne jokainen voi tulla rauhoittumaan, rentoutumaan, tutustumaan uuteen rotuun tai ihan vain ratsastamaan vakituisesti, kukin tyylillään! Lykkjassa syntyy keväällä, kesällä ja alkusyksystä islanninhevoskasvatteja, joista suurin osa myydään. Tälle sivulle pyrimme päivittämään tallin toisen työntekijän, aivan ihanan Iitun kanssa aika-ajoin meidän tallin kuulumisia.