Kurjen VánagandrVirallinen nimi Kurjen Vánagandr Kutsumanimi Nasu
Syntymäaika s. 01.05.2019 Rotu norjanvuonohevonen
Sukupuoli ori Säkäkorkeus 143cm
Kasvattaja Aino Kurkinen, Kurjenpesä Omistaja Uppe VRL-11253
Koulutustasot KO heA RE 60cm VH-numero


Tausta kasvattajan silmin

Kainon ensimmäinen sulhanen oli minulle tuttu lähinnä näyttelyistä. Hyvin pärjännyt, KTK-I -palkittu näyttelymenestyjä oli Seppäjärven kasvatustyötä, aivan kuten Viggonikin. Lähempi tarkastelu paljasti Fenririn helppo B -tason kouluoriksi. Olin toivonut helppo A -tason sulhasta, mutta 46 sijoitusta heC-B -tasoilta, erittäin korrekti rakenne sekä hyvä liikemekaniikka puhuivat kuitenkin puolestaan. Unohtamatta sukua! Fenririn isä oli poikansa tavoin helppo B -tasoinen. Seitsemän jälkeläistä, helppo B -tasoisia korrekteja vuonoja, kisanneita, yksi KRJ-palkittu, sekä yksi kantakirjaori. Fenririn emä taas oli helppo A -tasolla kisannut tamma, jonka kahdeksaan varsaan mahtui muun muassa Viggoni emä. Embla jätti heB-A -tasoisia, kisoissa pärjänneitä jälkeläisiä sekä pari kantakirjaoria. Näillä sukunäytöillä ei paljoa helppo B -taso haitannut! Kerrasta tiinehtynyt Kaino kantoi varsansa ongelmitta (olkoonkin, että vuononi muuttui kantoaikana paljon tavanomaistakin sulkeutuneemmaksi), eikä vappupäivälle sattunut varsominenkaan aluksi vaikuttanut hankalalta. Orivarsa syntyi nopsaan, oli pian jaloillaan, haparoi tietään maidon luokse. Kainon jälkeiset eivät kuitenkaan meinanneet irrota, ja jouduin soittamaan eläinlääkärin paikalle. Onneksi niin tamma kuin emäntäkin selvisivät tästä pelkillä sydämentykytyksillä. En yllättynyt lainkaan Kainon paljastuessa vähän hermoilevaksi, hysteeriseksi kanaemoksi, joka ei malttanut laskea poikaansa kovin kauas itsestään. Onneksi tamma antoi ihmisten tulla lähelle ja kosketella sekä itseään, että varsaansa, vaikkakin vähän nyrein ilmein. Pikkuori ei onneksi tunnu perineen emänsä huolestunutta mielenlaatua, tai sitten se peittyy kaiken uuden ihmettelyyn. Eihän kaverilla kyllä olekaan ikää kuin joitakin tunteja.

Kurjen Vánagandrilla on hieno isä, mutta erityisesti hieno emälinja (vaikka omiani kehunkin). Ori on vanhempiensa ensimmäinen jälkeläinen, mutta isovanhemmat ovat jättäneet niin kilpa- kuin näyttelykentillä pärjänneitä hevosia. Emänemä Nordlie Dagny on yksi silmäteristäni, kolmen kaikin puolin laadukkaan varsan emä; uskallan toivoa Valkyrjasta emänsä kaltaista loistoperiyttäjää. Vánagandrista saa varmasti oivan pelin heB-A -koululuokkiin, ja korrektirakenteisen orin kehtaa kyllä viedä näyttelykehiinkin. Varsa on vanhempiensa puolesta kantakirjakelpoinen. Kasvattaja toki toivoo näkevänsä varsan kouluradoilla, mutta kantakirjaus sekä asianmukainen rekisteröinti ovat ainoat vaatimukseni. Muuten kaikki on erittäin tervetullutta plussaa ja iloinen yllätys. Emä ja varsa nähtävillä Kurjenpesän tallilla Pöytyällä.


Luonne

Nasu on tullut kovasti ujoon ja varautuneeseen emäänsä. Tämä sympaattinen ori toimii sitä paremmin, mitä rauhallisemmin sen kanssa malttaa työskennellä. Ori ei sinänsä stressaannu ympäristön kiireestä ja huiskeesta, mutta vieroksuu käsittelijän hutilointia ja kovaäänisyyttä.

Sukutaulu

I.   Fenrir of Smithloch
KTK-I

II.   Fjodor III.   Fengur
IIE.   Zelda
IE.   Embla IEI.   Albin
IEE.   Ebba

E.   Kurjen Valkyrja
KTK-I

EI.   Valaskjálf
KTK-I
EII.   Midnatthimlen
EIE.   Hovnæss Topas
EE.   Nordlie Dagny
KTK-II KRJ-I
EEI.   Morten
EEE.   Ashild

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 t. / o. e.
s. 00.00.0000 t. / o. e.
s. 00.00.0000 t. / o. e.

Kilpailumenestys

0 KRJ-sijoitusta


Päiväkirja

otsikko

VIRTUAALIHEVONEN / KUVAT © KURJENPESÄ