VUONOHEVOSTALLI LYKKELIG
Brynhild Ivar


Virallinen nimi

Brynhild Ivar
Kutsumanimi
Iivar
Rotu ja sukupuoli
norjanvuonohevonen, ori
Syntymäaika ja ikä
s. 02.08.2013 (18v)
Koulutustaso
KO heC RE 60cm
Kasvattaja
Brynhild
Omistaja
Uppe (VRL-11253)
VH-numero

VH13-053-0154


Saavutukset:

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.06.2016 / KRJ-I


Iivar on hurmaavaluontoinen herrasmies, jossa on hieman tallin hemmotellun silmäterän vikaa. Onneksi ori kuitenkin muistaa (ainakin melkein aina) pitää takataskussa myös hyvät käytöstavat. Iivar osaa vaatia kuninkaan kohtelua ja asettaa toisinaan oman arvonsa muiden yläpuolelle. Sukset eivät kuitenkaan tämän kanssa varsinaisesti ristiin mene, Iivar vain on käytökseltään aavistuksen diivailevahko.

Hoitaminen karsinassa sujuu yleensä vaivatta. Tyypillisesti Iivar seisoo aloillaan höristen samalla ohi kulkeville ihmisille ja naapurikarsinoiden hevosille arvokkaasti. Kaikkiin karsinaan tuotaviin esineisiin ja sinne reippaasti astuviin ihmisiin on Iivarin mielestä kuitenkin syytä aina tutustua huolella, vaikka kyseessä olisikin vain se oma kulahtanut harja (tai omistaja), jonka kanssa ori on tekemisissä päivittäin. Pientä itsekkyyttä on siis havaittavissa, mutta Iivar ei jaksa lähteä kenenkään kanssa sotimaan. Sen kanssa on hyvinkin helppo neuvotella asioista ja saada hevonen sietämään tutut jutut mukisematta. Käsittelijän vahva mutta samalla ystävällinen ote työskentelyyn on Iivarin kanssa avain onneen.

Iivar on ratsastettavana ja ajettavana suoraansanottuna haastava, mitäpä sitä kiertelemään. Ori on avuille herkkä ja tympääntyy liian kovista ja epäselvistä avuista. Se on pitkälti painoavuilla ratsastettavissa: liiasta suusta nykimisestä ori alkaa herkästi jurottamaan tai viskomaan päätään. Myös alta juoksemista kokeillaan aina silloin tällöin protestina, jos paine suupieliin on orille liikaa. Iivarilla on niin halutessaan lennokkaat ja miellyttävän tasaiset askeleet, minkä ansiosta se on oikean ratsastajan kanssa varsin hyvä kouluratsu. Omimmillaan ori onkin ehdottomasti koulukentillä, sekä valjakkoajettavana koulu- ja tarkkuuskokeissa. Kun Iivarille antaa tilaa, eikä häiritse sitä liikaa ohjalla, nauttii ori työskentelystä ja keskittyy tehtäviin täysillä.

Traileri näyttäytyy Iivarille silloin tällöin oikeana painajaisena, mikä on sinänsä hölmöä, että ori kyllä kävelee jälleen toisena päivänä koppiin korvat höröllään. Arjessa koetellaan rajoja myös tarhatessa ja sieltä pois hakiessa: toisinaan juostaan karkuun aitauksen nurkkaan tai yritetään taluttaessa kiskoa taluttaja johonkin aivan toisaalle kuin minne taluttaja on aikeissa kävellä.

Sukutaulu

i. Skattekiste
KRJ-II YLA2 VVJ-II
ii. Hemmelig
rnhkko, 143cm
iii. Omdømme
rnhkko, 150cm
iie. Bjelke
khkko, 141cm
ie. Navle av Verden
khkko, 139cm
iei. SOT Bamse
rnhkko, 137cm
iee. Sjarm
rnhkko, 142cm
e. Liljekonvalj
VVJ-II
ei. Vinterkrigen
rnhkko, 148cm
eii. Torjkell
rnhkko, 140cm
eie. Ingeborg NOR
vhkko, 146cm
ee. Thea av Vogar
khkko, 148cm
eei. Grette Åsmundsson
khkko, 150cm
eee. Theresse
rnhkko, 137cm


Ivarin isänsä Hemmelig varttui pienellä Norjalaisella tilalla, jossa vasta aloiteltiin vuonohevosten kasvattamista. Kotitilalle jääneestä orivarsasta kasvoi kaikkien yllätykseksi varsinainen helmi: pääsääntöisesti erittäin hyväkäytöksinen, hienoliikkeinen ja kapasiteetikas ori, joka ei rakenteensakaan puolesta ollut hullumpi tapaus. Ori kilpaili runsaasti erityisesti esteratsastuksessa, mutta se kävi näyttämässä taitojaan myös koulu- ja valjakkoajokilpailuissa. Hemmeligin jälkeläisillä oli paljon kysyntää ja se saikin jälkikasvua kolmenkymmenen varsan verran, joista Skattekiste kuului aivan viimeisimpiin.

Isänisänisä Omdømme oli näyttävä vuonohevosori, joka rakasti esiintymistä ja ihmisiltä saamaansa huomiota. Niin näyttelyissä kuin kilpailupaikoillakin ori teki olemassaolonsa muille selväksi, mutta keskittyi kuitenkin täysin itse suoritukseen. Dommeksi kutsuttu ori saavuttikin merkittävän määrän sijoituksia este- ja kouluratsastuksessa. Myös näyttelyissä se sai luonteestaan kehuja, mutta rakenne ei riittänyt parhaisiin tuloksiin.

Isänisänemä Bjelke oli yksityishenkilön kasvattama vuonohevostamma, joka kuitenkin myytiin jo varhain suurelle ja tunnetulla vuonohevossiittolalle. Uudessa kodissaan keltahallakko tamma peruskoulutettiin ja se aloitti kilpailu-uransa kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa hyvällä menestyksellä. Tallin pienennettyä toimintaansa Bjelke myytiin pienemmälle tilalle, jossa se jäi vanhempana siitoskäyttöön varsoen kolmesti.

Ivarin isänemä Navle av Verden oli mukavaluontoinen ja herkkä vuonohevostamma. Se ei nuorena meinannut mennä kaupaksi ja viettikin ensimmäiset vuotensa lähinnä kasvattajansa luona laidunhevosena. Lähes kuusivuotiaana vajaavaisen koulutuksen saanut tamma myytiin viimein eteenpäin nuoren harrastajan projektiksi. Siitä kuoriutui kärsivällisellä koulutuksella varsin mukava kouluratsu, vaikka herkkyyden vuoksi suurta kilpailumenestystä ei tullutkaan. Omistajan siirryttyä valmentautumaan vaikeammissa luokissa hevosilla Navle myytiin haikein mielin pienelle siittolalle, jossa se varsoi neljästi.

Isänemänisä SOT Bamse syntyi Pohjois-Ruotsissa yhdessä kaksoissiskonsa Bjellen kanssa. Bjelle jäi varsojen kotitilalle kasvamaan, kun taas Bamse myytiin Norjan puolelle. Ruunihallakosta orista kasvoi vahvatahtoinen, mutta lempeä halinalle ja etevä kilpailukaveri erityisesti valjakkoajoon. Se saavuttikin menestystä useana vuonna valjakkoajon merkittävimmissä kilpailuissa ja se on palkittu myös valjakkoajon laatuarvostelussa.

Isänemänemä Sjarm oli kaunis vuonohevostamma, joka kantakirjattiin jo nuorena toisella palkinnolla. Se oli omistajansa sanojen mukaan herkkä ja osaava kouluratsu, mutta tamma ei koskaan käynyt ensimmäisissäkään kilpailuissa. Myöhemmin se myytiin siitoskäyttöön pienelle vuonohevostilalle, jossa Sjarm varsoi kolmesti. Se periytti kaikille jälkeläisilleen vahvasti sekä herkkää luonnettaan että siroa rakennettaan.

Ivarin emänisä Vinterkrigen syntyi ja kasvoi Pohjois-Ruotsissa Kirunan kaupungissa. Sen kasvattaja omisti pääasiassa gotlanninrusseja, mutta päätti jättää vuonohevosvarsan kotiin kaavaillen siitä harrastekaveria esikoislapselleen. Kotoisammin Vinteksi kutsutusta orista kasvoi suurikokoinen ja luottavainen herrasmies. Se käyttäytyi jo nuorena fiksusti kaikenlaisissa tilanteissa ja oli myös lasten käsiteltävissä. Omistajan tytär valmentautui sen kanssa aktiivisesti este- ja kouluratsastuksessa ja parivaljakko starttasi muutaman kerran estekilpailuissa tuoden jokaisella kerralla ruusukkeen kotiin.

Emänisänisä Torkjell oli pääasiassa valjakkoajoon painottunut ruunihallakko ori, joka kilpaili jonkin verran myös koulu- ja esteratsatuksessa. Omistaja on kuvaillut oria motivoituneeksi ja eteväksi suorittajaksi, joka ei hätkähtänyt kilpailutilanteissakaan mistään. Ruotsissa syntynyt ja koko ikänsä vaikuttanut Torkjell oli myös siitoskäytössä ja se jätti jälkeensä seitsemän varsaa, joista viisi on kilpaillut aktiivisesti Ruotsissa.

Emänisänemä Ingeborg NOR syntyi Pohjois-Norjassa, josta se tuotiin kolmevuotiaana Ruotsin puolelle. Kotoisammin Ingeksi kutsuttu tamma vaikutti nuorena useissa kodeissa, kunnes se myytiin harrastekotiin gotlanninrusseja kasvattaneelle ponitallille. Valkohallakko tamma kilpaili harvakseltaan helpoissa koulu- ja esteluokissa ja pärjäten hyvin erityisesti kouluratsastuksessa. Inge oli pienimuotoisessa siitoskäytössä ja se varsoi kolmesti.

Emänemä Thea av Vogar ei ollut tyypillisimmän vuonohevosen näköinen, sillä tamma oli rakenteeltaan siro ja korkea, sekä väriltään harvinainen keltahallakko. Vasta kuusi vuotta täytettyään Thea myytiin ratsastuskouluun, jonka jälkeen se kiersi usellakin tallilla tehden tuntitöitä. Se ei ollut kuitenkaan paras valinta tunihevoseksi, sillä tammalla oli taipumusta kuumua ratsastaessa ja uhkailla pienempiä ratsastajia. Muutaman vuoden kuluttua se pääsi viimein yksityiskäyttöön, jolloin Thea alkoi kilpailla aktiivisesti hyvällä menestyksellä. Sen hallussa on esimerkiksi vuonohevosmestaruus vuodelta 2006.

Emänemänisä Grette Åsmundsson oli varsinainen huomionkiinnittäjä, sillä orin säkäkorkeus oli sallitun mahdollisen ylärajoilla ja se oli väriltään harvinainen keltahallakko. Nuorena se kiersi jonkin verran näyttelyissä saavuttamatta kuitenkaan suurempaa menestystä, mutta siirryttyään kilpailemaan valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa ori pääsi täyteen loistoonsa. Grette oli nimittäin keskittymiskykyinen ja luotettava suorittaja.

Emänemänemä Theresse myytiin muutaman vuoden ikäisenä kasvatustoimintaansa aloitelleelle vuonohevostallille kantatammaksi. Ruunihallakon tamman peruskoulutus jäi puolitiehen sen varsottua ensimmäisen kerran jo nuorena. Pari vuotta myöhemmin tila joutui konkurssiin, jonka jälkeen Theresse kiersi useissa kodeissa, kunnes se päätyi tunnetulle vuonohevostallille. Tammalla on paljon jälkikasvua sillä se varsoi lähes kaikissa kodeissaan.

Jälkeläiset

s. 01.10.2014 o. Lykkelig Didrik e. Derian Gina om. merikissa (VRL-13337)
s. 12.10.2014 t. Lykkelig Freja e. Brynhild Glittriga om. raza. (VRL-04402)
s. 04.11.2014 t. Brynhild Helja e. Hertevike av Rågkross om. honeythief (VRL-08852) KRJ-I VVJ-II
s. 04.12.2014 t. Lykkelig Jilla e. Lykkelig Bella om. suba (VRL-12468)
s. 17.02.2015 t. Lykkelig Pippa e. Lykkelig Bella om. Cin. (VRL-01441)
s. 26.02.2015 o. Lykkelig Svavar e. Lykkelig Cilla om. Ireth (VRL-03777) lukuisia KRJ-sijoituksia


 

Kilpailumenestys

40 KRJ-sijoitusta

07.05.2016 - KRJ - helppo A - 5/40
06.05.2016 - KRJ - helppo A - 1/40
05.05.2016 - KRJ - helppo A - 2/40
04.05.2016 - KRJ - helppo A - 5/40
24.04.2016 - KRJ - helppo C - 1/60
21.04.2016 - KRJ - helppo C - 3/60
16.04.2016 - KRJ - helppo C - 2/60
16.04.2016 - KRJ - helppo C - 7/60
20.01.2014 - KRJ - helppo C - 6/40
25.02.2014 - KRJ - helppo C - 1/40
26.02.2014 - KRJ - helppo C - 3/40
28.02.2014 - KRJ - helppo C - 5/40
02.03.2014 - KRJ - helppo C - 2/50
03.03.2014 - KRJ - helppo C - 6/40
04.03.2014 - KRJ - helppo C - 6/40
05.03.2014 - KRJ - helppo C - 5/40
05.03.2014 - KRJ - helppo C - 3/40
05.03.2014 - KRJ - helppo C - 5/40
11.10.2014 - KRJ - helppo C - 3/40
09.10.2014 - KRJ - helppo C - 2/40
30.09.2014 - KRJ - helppo C - 5/40
05.03.2014 - KRJ - helppo C - 4/30
08.03.2014 - KRJ - helppo C - 4/40
13.03.2014 - KRJ - helppo C - 2/40
14.03.2014 - KRJ - helppo C - 3/40
15.03.2014 - KRJ - helppo C - 6/40
01.04.2014 - KRJ - helppo C - 4/40
04.04.2014 - KRJ - helppo C - 3/40
21.10.2014 - KRJ - helppo C - 1/40
17.10.2014 - KRJ - helppo C - 3/40
11.04.2014 - KRJ - helppo C - 1/40
15.04.2014 - KRJ - helppo C - 1/40
18.04.2014 - KRJ - helppo C - 6/40
19.11.2014 - KRJ - helppo C - 3/30
18.11.2014 - KRJ - helppo C - 2/30
18.11.2014 - KRJ - helppo C - 1/30
19.11.2014 - KRJ - helppo C - 1/16
18.11.2014 - KRJ - helppo C - 2/16
12.11.2014 - KRJ - helppo C - 1/16
11.11.2014 - KRJ - helppo C - 1/16

30 VVJ-sijoitusta

25.12.2013 - kutsu - noviisi - 5/27
30.12.2013 - kutsu - noviisi - 1/27
31.12.2013 - VVJ Cup - noviisi - 4/45
01.01.2014 - kutsu - noviisi - 2/29
03.01.2014 - kutsu - noviisi - 4/31
06.02.2014 - kutsu - noviisi - 5/35
02.03.2014 - kutsu - noviisi - 3/40
05.03.2014 - kutsu - noviisi - 3/11
05.03.2014 - kutsu - noviisi - 4/19
06.03.2014 - kutsu - noviisi - 2/40
11.03.2014 - kutsu - noviisi - 2/26
14.03.2014 - kutsu - noviisi - 4/19
28.03.2014 - kutsu - noviisi - 3/25
28.03.2014 - kutsu - noviisi - 2/30
05.04.2014 - kutsu - noviisi - 3/17
07.04.2014 - kutsu - noviisi - 3/17
12.04.2014 - kutsu - noviisi - 4/30
15.04.2014 - kutsu - noviisi - 2/23
19.04.2014 - kutsu - noviisi - 2/40
03.05.2014 - kutsu - noviisi - 2/30
10.05.2014 - kutsu - noviisi - 3/16
15.05.2014 - kutsu - noviisi - 1/16
31.05.2014 - kutsu - noviisi - 2/30
04.06.2014 - kutsu - noviisi - 2/30
04.06.2014 - kutsu - noviisi - 4/30
08.06.2014 - kutsu - noviisi - 2/30
09.06.2014 - kutsu - noviisi - 1/30
10.06.2014 - kutsu - noviisi - 2/30
18.06.2014 - kutsu - noviisi - 2/24
28.06.2014 - kutsu - noviisi - 4/26


24 ERJ-sijoitusta

25.02.2014 - kutsu - 60cm - 4/40
12.02.2014 - kutsu - 50cm - 2/30
16.02.2014 - kutsu - 50cm - 4/30
21.02.2014 - kutsu - 50cm - 5/30
21.02.2014 - kutsu - 50cm - 3/30
12.02.2014 - kutsu - 50cm - 2/30
16.02.2014 - kutsu - 50cm - 4/30
21.02.2014 - kutsu - 50cm - 5/30
21.02.2014 - kutsu - 50cm - 3/30
25.02.2014 - kutsu - 60cm - 4/40
01.03.2014 - kutsu - 60cm - 2/40
03.03.2014 - kutsu - 60cm - 1/40
06.03.2014 - kutsu - 60cm - 2/40
07.03.2014 - kutsu - 60cm - 5/30
07.03.2014 - kutsu - 50cm - 2/30
07.03.2014 - kutsu - 60cm - 3/30
07.03.2014 - kutsu - 60cm - 4/40
07.03.2014 - kutsu - 60cm - 2/40
09.03.2014 - kutsu - 60cm - 1/40
10.03.2014 - kutsu - 60cm - 3/40
14.03.2014 - kutsu - 60cm - 5/30
15.03.2014 - kutsu - 60cm - 2/40
21.03.2014 - kutsu - 60cm - 1/30
27.03.2014 - kutsu - 60cm - 5/40

Päiväkirja

09.04.2016 Päiväkirjamerkintä: Jälkeläisistä

Havahduin tänään siihen, että meidän yksi laadukkaimmista oreista on jättänyt jälkeensä viisi hienoa jälkeläistä, joista yksi on KRJ-palkittukin, mutta yhtäkään jälkeläistä en vielä ole jättänyt kotiin. Tulevana kesänä tarkoituksena on siis saada tästä orista aikaiseksi vielä kaksi jälkeläistä, jotka molemmat jäävät kotiin kasvamaan suuret odotukset takataskussa. Tammat vain alkavat loppua kesken, joten tämä astutusprojekti jäänee vasta siihen aikaan, kun olen löytänyt meille uusia 1-polvisia nvh-tammoja ainakin kaksi lisää. Tavallaan haluaisin kyllä hevosen yhdistelmästä Iivar x Lykkelig Bella sekä Iivar x Derian Gina, mutta tällä hetkellä ainut tamma, joka ei jo Iivarin jälkeläislistassa emän kohdalla esiinny, on raaka tamma Derian Lydia. Nyt suunnitelmissa onkin Iivarin vieminen niin KRJL- kuin YLA-arviointitilaisuuksiin, minkä jälkeen katsellaan vielä tätä jälkeläisasiaa tarkemmin. Iivar on kyllä niin laadukas, että mieluusti tätä esittelen arvostelutilaisuuksissa ja tarjoan mahdollisesti vielä ulkopuolistenkin käyttöön jalostusmielessä. Vuonohevosmaailma kaipaa aina uusia laadukkaita hevosia sukutauluihin!

29.07.2015 Päiväkirjamerkintä: Vakiratsastajan Annika Porinkujan muistiinpanoja

Olen tänä kesänä käynyt ratsastamassa Iivarilla useita kertoja, alkuun valvotusti ja sitten itsenäisesti. Ratsastuselämykset olivat alkukesästä, noh, mielenkiintoisia ja opettavaisia ainakin, sillä en ensimmäisten tuntien aikana saanut Iivaria menemään oikein päin yhtä ympyrää pitempää aikaa. Omistaja yritti neuvoa parhaansa mukaan, mutta niin se vain taitaa olla, että asiat on itse kantapään kautta oivallettava. Kesäkuun ensimmäisinä viikkoina harjoittelin paljon ravia, ratsastin ilman jalustimia ja käytin puomeja apuna. Kun ori alkoi olla kuulolla käynnissä ja ravissa siten, ettei siirtymien aikana koko paketti lähtenyt käsistä ja homma lävähtänyt joka kerta levälleen, siirryin työstämään enemmän laukkaa ja ratsastamaan myös väistöjä ja temponmuutoksia tavoitteellisemmin. Toisinaan käytin Iivaria myös maastossa tai irtojuoksutin kentällä toisen hevosen kanssa. Iivariin oli ihana tehdä tutkimusmatkaa ja heinäkuun videoita alkukesään verratessa on kehitys jo todella huomattava. Loppukesästä pääsin mukaan kisareissuille ja osallistuinpa minä muutaman kerran myös KRJ:n alaisiin kilpailuihin Iivarin kanssa ennen kuin ori palasi jälleen kokonaan omistajansa treeniin. Iivari opetti minulle niin paljon, että sanat eivät riitä kuvaamaan kiitollisuuttani. Hieno poika, hieno kesä, nähdään taas!

13.05.2015 Reipasta koulutreeniä

Talutin Iivarin kentälle vähän ahdistuneissa tunnelmissa. Olin juuri läpiratsastanut toisen hevosen ja todennut omat taitoni surkeiksi. Nyt kapusin vielä astetta haastavamman hevosen selkään ja olin varma, että päin seiniä mennään jälleen. Jaksoin kuitenkin tsempata itseäni sen verran, että aloitin heti alkuverryttelyistä lähtien kunnolla työstämään hevosta. Iivar oli yllättävän anteeksiantava, rento ja yhteistyöhaluinen, joten pian minun oli helppo palautella mieleen ne omat vahvuuteni ratsastajana. Kun ori kerran tuntui niin hyvältä, aloitin treenaamaan sekä pohkeenväistöä että siirtymiä siten, että suorien linjojen lisäksi simppeleitä siirtymiä lisättiin väistöihin. Iivarin mielestä tehtävä oli suorastaan hauska ja se ehdotti väistöjä vielä senkin jälkeen kun olin jo siirtynyt ihan vain suorien linjojen hakemiseen keskihalkaisijalle. Olin tästä yllättynyt, sillä Iivarin kilpailutasoon nähden liikkeet olivat vaativia. Osaahan Iivar kyllä joitakin heB-heA-kuvioita, mutta rahkeet eivät ihan sinne asti kokonaisuudessaan riitä. Ohjeet eivät missään vaiheessa saaneet Iivaria vastarannankiiskiksi, mikä yllätti kyllä todenteolla. Iivar kun ollut monena päivänä varsin kinkkinen kaveri itsepäisyyden vuoksi. Tänään kuitenkin saatiin aikaan hyviä tuloksia yhteistyön osalta. Hevosessa saisi olla vielä aavistuksen enemmän ryhtiä ja liikkeissä rytmiä, mutta todella tyytyväinen olen tämän päivän treeniin joka tapauksessa. Eihän heC-tasolla kilpailevalta vuonohevoselta nyt ihmeitä voi odottaakaan. Loppukäynnit käveltiin hiekkatiellä ja tallille palattiin yhteisymmärryksessä. Valmentajan silmälle olisi vielä käyttöä, mutta mielestäni meillä menee jo vallan hyvin kuviot itsekseen.

22.02.2014 Kouluvalmennuksessa, valmentajana Heidi N.

Itsenäisten alkuverryttelyiden jälkeen tulitte isolle pääty-ympyrälle luokseni. Saitte ravata harjoitusravia ja pyysin keskittymään kaikkein eniten täsmälliseen tiehen, jotta ympyrästä tuli tosiaan ympyrän muotoinen. Ivar kulki hyvin eteen ja tuntui kuuntelevan ratsastajaansa moitteetta. Laukassa tehtävä oli vähän vaativampi ja varsinkin alkuun ori tunkeutui melko paljon ulos ympyrältä, mutta tasaisten ulkoapujen käyttäminen auttoi ja laukkaympyräkin alkoi sujua. Vaihdoitte suuntaa ja teitte saman tehtävän ravissa ja laukassa siihen suuntaan. Suurensimme ympyrää hieman ja nyt sisällytitte yhden ympyrän sisälle sekä pysähdyksen ravista, että lyhyen laukannoston. Ensimmäiset nostot sujuivat laiskan puoleisesti ja pysähdyksiin tuli väkisin käyntiaskeleita. Tehtävän toistaminen auttoi jo huomattavasti ja pian Ivar reagoi paljon nopeammin ja paremmin. Lopuksi tulitte vielä ravissa pohkeenväistöjä pituushalkaisijalta kumpaankin suuntaan ja nostitte uralla myötälaukan. Ivar oli hyvin kuulolla, väistöt olivat tasaisia ja nostot johdonmukaisia ja säännöllisiä. Ori kuunteli vielä lopputunnin pysähdys-peruutus tehtävissä todella hyvin ja saatoimme lopettaa valmennuksen hyvillä mielin.

Kaikki merkinnät ensimmäistä (22.02.2014) lukuunottamatta © omistaja


Virtuaalihevonen / Kuvat © Pauliina Kontinen