Tapahtumakalenteri

Lykkelig on omalla pienellä panoksellaan norjanvuonohevosten tilaa aktiivisesti kohottava talli, joka järjestää lähinnä rodun edustajille avoimia kilpailuja, maastoretkiä ja valmennuksia vuoden ympäri. Olemme olleet kertaalleen mukana myös Vuonohevosviikkojen järjestävänä tahona yhteistyössä Derianin ja Sagavikin kanssa.

päivämäärätapahtuma lisätietoa osallistujamäärä
09.09.2018 Vuonohevosten syysmaasto avoin vuonohevosille 16
21.10.2017 Estevalmennus lainahevosilla avoin vuonohevosille 6
28.05.2017 ARJ-kilpailut avoin islanninhevosille noin 50% max.osallistujamäärästä
21.05.2017 KRJ-tarinakilpailut avoin vuonohevosille 5
21.04.2017 Kouluvalmennus lainahevosilla avoin vuonohevosille 7
02.10.2016 ERJ-tarinakilpailut avoin vuonohevosille 4
31.08.2016 Maastoretki avoin kaikille vuonohevoskiintiöllä 14
26.08.2016 Kouluvalmennus avoin vuonohevosille 8
28.07.2016 ERJ-tarinakilpailut avoin vuonohevosille / Vuonohevosviikot 2016 9
26.07.2016 Kouluvalmennus avoin vuonohevosille / Vuonohevosviikot 2016 7
25.05.2016 KRJ-tarinakilpailut avoin vuonohevosille 10
09.10.2014 Kouluvalmennus avoin vuonohevosille 6
06.09.2014 Maastoretki avoin Metsälammen ratsutilan väelle 6


   

Tallipäivityksiä

21/09/2016 Brilla ja Gaissa kantakirjaustilaisuudessa

Eilen toimme tallille onnea ja hurmosta roppakaupalla, kun palasimme pitkän kantakirjauspäivän jälkeen kotiin kahden II-palkinnolla kantakirjatun oman kasvattitamman kanssa. Brilla ja Gaissa saivat päivän aikana allekirjoittaneen stressitason nousemaan kohisten, kun ei tyttöjen mielipiteet meinanneet aivan kohdata kanssani, mutta hengissä selvittiin ja vieläpä tosi kivat palkinnot takataskussa! Kantakirjaustilaisuudessa nähtiin myös muita Lykkeligin kasvattivuonoja: suloinen Vikke palkittiin hienosti III-palkinnolla ja hieno Beeda II-palkinnolla. Oli mukava nähdä tuttuja ja kuulla mitä omille kasvateille kuuluu. Tähän kantakirjailuunhan voisi jäädä ihan koukkuun. Tänä vuonna olemme kyllä olleet aktiivisia kantakirjauksen ja muidenin palkintojen suhteen, joten olen kyllä sillä taholla ylpeä itsestäni. Nyt meillä on kaksi uutta kantakirjattua 2-polvista tammaa tallissa ja ainakin Eliaksesta ollaan suunniteltu kummallekin tammalle oriseuraa.

09/04/2016 Täällä taas ja ehompana kuin koskaan!

Siitä on miltei puolitoista vuotta, kun Lykkelig on viimeksi ollut niin sanotusti hereillä. Taustalla on kuitenkin tapahtunut koko tämän ajan vaikka mitä: hevosten kanssa on kilpailtu, hevosmäärä on muuttunut suuntaan jos toiseen ja uusia yhdistelmiä on saatu rauhassa pyöritellä ja päättää muutenkin tallin tulevaisuudesta. Nyt näyttää vahvasti siltä, että vuonohevosten ja etenkin Lykkeligin tarina jatkuu. Tällä hetkellä vaihdamme kotisivuillemme uutta vihreänsävyistä ulkoasua ja järjestelemme hevosten sivuja uuteen uskoon. Moni hevonen alkaa olla kisauransa päätteessä ja uudet kasvatit ovat enemmän kuin tervetulleita. Viime vuonna meillä syntyikin vain yksi kasvatti, joten tänä vuonna ollaan valmiita ottamaan ensimmäisen vuoden huippusyksystä mallia ja kasvattamaan sankoin joukoin uutta vuonohevoslaatua virtuaalimaailmaan. Nimeäminen tapahtuu tänä vuonna vapaammin kuin aloitusvuonna 2014, jolloin hevoset nimettiin aakkosjärjestyksessä. Nyt suuntaa antavat vanhempien nimet, mutta värikkäille, vanhempiin liittymättömille nimille ei anneta ehdotonta kieltäytymistä tänä vuonna. Tervetuloa varsakesä 2016!

15/01/2015 KRJ:n II-palkinto orille Victor!

Tänään oli suuri päivä, sillä Vikto palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa palkinnolla KRJ-II! Olemme äärimmäisen onnellisia, tyytyväisiä ja onnistumisen ilosti sekaisin! Vikto käyttäytyi koko päivän tyypillisen rauhallisesti, mutta oli sopivan vireessä ratsastuksen ajan. Kyllä nyt on meidän tilalla taas uutta vauhtia kasvatuksessa!

27/10/2014 Lokakuun kuulumisia

Vaihdoimme tänään nettisivuillemme uuden ulkoasun. Olen tyytyväinen kädenjälkeeni, uusi ulkoasu tuo aina uutta virtaa esimerkiksi tämän päiväkirjan kirjoittelemiseen. Hevoskannassa on tapahtunut pieniä muutoksia. Ehkä suurin uutinen on se, pitkäsukuinen ja lahjakas vuonotammamme Frilla on siirtynyt vihreämmille laitumille. Frillaa jää kaipaamaan suuri maastoilijoista koostuva fanijoukko ja tietenkin isäntäväki. Frillaa lempeämpää ja pehmeämpää muoria saa kyllä hakea kaukaa. Surun keskellä olemme kuitenkin saaneet myös iloa elämäämme. Vikto ja Iisa ovat kumpikin siirtyneet nyt siitoskäyttöön ja niiden kanssa juostaan hirmuista vauhtia kohti YLA- ja KRJ-laatuarvostelua! Lisäksi meille saapui pari päivää sitten uusi asukas, Frillan jälkeläinen V.H Vendela eli Vendi! Mikä tuuri meillä kävikään kun löysimme tämän Ragnarin siskopuolen myynti-ilmoituksen ja saimme sen meille. Nyt meillä on siis rakkaan Frillan kumpikin jälkeläinen kotona eikä asiat voisi olla paremmin. Vendi on kilpaillut hiukan kouluratsastuksessa ja tällähetkellä ainakin näyttää siltä, että kyllä sen kanssa vielä jatketaan kilpailemista. Iloa ja surua, sitähän tämä on.

10/10/2014 Ryhmävalmennus vuonohevosille

Olipas eilen mukavan erilainen päivä! Järjestimme viidelle vuonohevosharrastajalle valmennuksen meidän lähipellolla. Treenin tarkoituksena oli harjoitella ratsastajien omien vuonohevosten kanssa pellolla työskentelmistä ja letkassa ratsastusta. Muutama potentiaalinen maastoratsu sieltä löytyikin! Torstin vuokraaja Alisakin oli mukana orin kanssa. Heitä en sinänsä valmentanut, mutta olivat mukana itsenäisesti. Tallilla näytti kyllä hauskalta, kun keltaisia heppoja oli vieläkin enemmän kuin yleensä. Uusi valmennuspäivä on jo suunnitteilla, silloin lisää uusia vuonotuttavuuksia!

27/09/2014 Uusia hevosia ja syyskuun kuulumisia

"Me ollaan taidettu aloittaa tää homma ihan tosissaan" myhäilen Vesalle kun talutan trailerista ulos Iivaria. Uusi hieno keltainen tuntui nyökyttelevän minulle että kyllä kyllä, meistä et eroon pääse. Olen tehnyt viimeaikoina hurjia kauppoja. Ydinjengi (Frilla, Triikka, Iisa, Klaara, Pete, Balder, Ragnar ja Vikto) ovat saaneet uusia kavereita tässä kuussa todella aktiivisesti. Alkuun syntyi Loviisan ja Vikton tammavarsa Pella, sitten meille ostettiin Nelli, jonka Vikto oli jo aiemmin astunut. Nelli synnytti juuri laskettuna aikana suloinen Cilla-tammavarsan. Seuraavaksi kävimme noutamassa vuonistalli Brynhildistä pari keltaista oria. Iivari ja Torsti ovat kyllä upeita, pakko se on mainita. Eksyin kuun loppupuolella hevosmarkkinoiden nettisivuille ja bongasin Derian-tallin myynti-ilmoituksen. Viimeistään ensi viikolla meille kotiutuu vielä yksi ihana tammakeltainen ja yksi sitäkin ihanampi orikeltainen. Onneksi pihatto on rakenteilla, niin työmäärä hiukkasen helpottuu. Sitä en tiedä mitä tallille käy, vuokrataanko sitä yksityisille vai mitä tapahtuu, mutta pihatto ratkaissee niin paljon aikataulutusongelmia, että huh! Saanen vielä mainita, että tytöt ovat saaneet minut ja Vesan ympäripuhuttua koiranoston suhteen. Tallikoira ei kuulosta laisinkaan huonolta idealta, varsinkin kun saimme juuri aidat tallialuelle ja koiraa voidaan pitää vapaana ilman huolta karkureissuista.

18/09/2014 Päivityksiä ja uutisia

Elämämme täällä vuonohevostallilla on alkanut asettua omille hiljaisille urilleen. Laidunkausi on saatu päätökseen ja hevoset ulkoilevat tarhoissa pikkulaumoissa. Syksyn värit ovat ottaneet vallan tallimaisemissa ja aamutallin aikaan sää on ollut jo toisinaan hyvinkin kirpeä. Tyttöjä olen joutunut monesti muistuttamaan lämpimästä pukeutumisesta kun ovat lähteneet heppoja harjailemaan. Tallissakin on yllättävän kylmä puuhastella, vaikka siellä jonkunnäköinen lämmitys päällä onkin. Meidän hevoskantaamme on odotettavissa vielä hieman muutoksia tälle syksylle. Iisan Pella-varsan lisäksi myös Frillan varsa jää kotiin, kunhan nyt ensin suostuisi sieltä emänsä turvallisesta mahasta tähän maailmaan putkahtamaan. Frilla on näyttänyt joinain päivinä jo todella tuskalliselta ja varmasti olisi sillekin helpompaa, että synnytys tapahtuisi nyt mahdollisimman pian. Tälläisissä tunnelmissa me siis tällähetkellä elämme, katsotaan taas hetken kuluttua josko olisi lisää kerrottavaa tallin arjesta!

15/09/2014 Pääosassa Vikke

Viktoa sai tänään maanitella tarhasta töihin sen verran kauan, että meinasin luopua reippaista koulutreeneistä jo heti ensikättelyssä. -Töppöstä toisen eteen Vikto! naureskelin portilla ja käytin luppoajan hyväkseni siistimällä portin pielessä roikkuvaa riimukasaa. -Äiti, me otetaan Triikka pesariin ja harjataan se! Salli huuteli tallin ovelta niin määrätietoisena, ettei sinä enää auttanut paljon kielellä. -Varovasti sitten porttien kanssa, minä en ehdi nyt mukaan etsimään mahdollisia karkulaisia, vastasin neidille, joka viiletti jo vinhaa vauhtia kohti tammatarhaa pikkusisko kannoillaan. Vikto oli tällä välin ehtinyt tarhan puoleen väliin ja haisteli hissukseen tuulensuuntaa. Sitten se huokaisi syvään ja kiiruhti suoraan syliini sellaisella voimalla, että hieman piti torua. Tallissa sain hoitaa hyvin lauhkeaa hevosta, joka kuitenkin pysyi turhankin lauhkeana myös kentällä. Tein sen koulutreenin mitä kaavailinkin, mutta riman alta kyllä mentiin ja pahasti. Viktolla oli selkeästi vielä unihiekkaa silmissä eikä kiemurat maistuneet. Näillä eväillä pitäisi sitten taas ajella kisoihin jos toisiinkin parin viikon kuluttua. Mitä superkauraa tuolle voi syöttää että elämänilo palaisi pienen orini arkeen? Ainakin tytöillä oli tänään kivaa, sillä ratsastuksen jälkeen otin satulan pois ja punttasin molemmat likat Vikton selkään. Salli ohjasi kaviouralla ja Senja rutisti isosiskoa hieman peloissaan. Tytöt ovat aina ihan haltioissaan kun pääsevät ratsastamaan meidän oreilla, mitä tapahtuu tosin suht harvoin. Onneksi esimerkiksi Viktolla on myös tälläisiä laiskoja päiviä, jolloin se on ihan hyvä ja turvallinen ratsu lapsillekin.

01/08/2014 Uusia tuulia

Eipä mennyt montaa päivää kun olimme jo hankkineet lisää hevosia talliin. Tai siis yhden hevosen. Jossa kyllä kieltämättä on tekemistä enemmän kuin muissa tallin hevosissa yhteensä. Uusi retkiruunamme on 14-vuotias Vilhonmäen Petter eli Pete vaan. Se on aktiivinen ja reipas, muttei sentään mikään yltiökaheli liikkumaan. Lähinnä se rakastaa esteitä ja silloin intoilee, samoin maastossa. Petestä saa rohkea ja vauhdikas ratsastaja tosi hyvän ratsun niin kentälle kuin maastoonkin. Tallissa Pete osaa etenkin karkaamisen jalon taidon, mikä tietenkin olisi syytä kitkeä pois. Mutta on se vaan ihana tämä Pete, niin seurallinen ja huumorintajuinen ruunanen. Tallitytötkin olivat aivan haltioissaan kun tänään ensimmäistä kertaa saivat Peten kanssa puuhastella.

26/07/2014 Ensimmäinen tallimerkintä

Tallillamme asuu tällähetkellä tammat Iisa, Triikka, Frilla ja Klaara. Orivalikoimaan lukeutuu Balder, Ragnar ja Vikto. Hieman tekisi mieli ostaa vielä pari ruunaa maastoretki-käyttöön, jotta on sitten lupsakoita ratsuja kaikentasoisille. Balderia ja Ragnaria kun ei voi oikein reissuille mukaan ottaa ja Viktokin on aina retken vetäjän ratsuna kärjessä. Elokuu tulee olemaan varsakuu, sillä Frilla, Triikka ja Iisa varsovat kuun alkupuolella. Hommaa siis riittää koko talliporukalle ja Raksuakin pitäisi kouluttaa eteenpäin. Onneksi Riikka ja Milla ovat luvanneet avustaa pienten kanssa, Suvi-Maaria varasi itselleen Raksun eteenpäinratsutuksen. On mulla ihania tyttöjä! Hevoset muuten laiduntaa elokuun loppuun saakka, syyskuussa jatketaan taas tavallista talliarkea.VIRTUAALITALLI / SIVUN KORISTEKUVAT © PAULIINA KONTINEN