KATRIINAN TALLI

PÄÄSIVU    ESITTELY    HEVOSET    KASVATUS    TOIMINTA    TALLIPÄIVÄKIRJA

ASIAKASTOIMINTA

Naapuritienoilla asuu yllättävän paljon hevosia, joten olemme ottaneet asiaksemme järjestää välillä pieniä kisatapahtumia. Harjoituskilpailuiden omaisia tallikisoja järjestetään rennolla otteella ja tapahtumapäivien aikaan meillä on aina tallituvassa kahvia ja korvapuusteja tarjolla kaikille kävijöille. Kilpailumaksu sekä kahvitippi ovat aina olleet vapaaehtoisia. Viikonloppuihin painottuvat tapahtumapäivät järjestetään aina sydän edellä rakkaudesta hevosteluun.

Alkuaikoina järjestimme myös ratsastustunteja, mutta nyt on ollut hiljaisempaa. Viikonloppuleiri hieman houkuttaisi, sillä siten hepat saisivat vähän meininkiä tasaiseen arkeen ja moni nuori hevosystävä ihania hetkiä suomenhevosten kanssa. Kolmen ponin pikkuratsukaartimme mahdollistaisi myös junnujen ponikerhot.

KAIKKI TAPAHTUMAT

- 16.12.2017 KRJ-tarinakisat
- 10.09.2017 Harjoituskoulukisat
- 13.03.2016 ERJ-tarinakisat
- 28.02.2016 KRJ-tarinakisat
- 26.04.2015 Tarinakoulukisat
- 20.12.2014 Nuorten esterataharjoitus
- 06.12.2014 Tarinakoulukisat
- 20.11.2014 Esteratsastustunti
- 15.11.2014 Harjoitusestekisat
- 05.11.2014 Kouluratsastustunti


TOIMINTAKERTOMUS 2018

   


Havahduimme tänä vuonna pikkuisen myöhässä siihen, että tammoja pitäisi astuttaa jos varsoja tahtoo. Muutenkin tallielämä koostui alkuvuoden ajan lähinnä perusarjen pyörittämisestä. Hevosten kanssa ei käyty liiemmin pyörähtämässä näytillä tapahtumissa, mutta eipä meillä isoja surujakaan ollut. Aada-mummelikin porskutti koko kevään läpi hienosti ilman huolenhäivää ja alkoi vasta kesän kynnyksellä kärsiä kaviokuumeilusta.

Kesäkuussa hevosjoukkomme sai piristävän lisän ja toimintamme hivenen uuden suunnan, kun Kototallin kasvatti Holtti-ori saapui meille kouultettavaksi ja treenattavaksi. Sen kanssa on tarkoitus jo ensi vuonna kokeilla siipiä esteradoilla ja tarkkuustyöskentelyä kouluaitojen sisäpuolella.

Kesän varsat: ?


TOIMINTAKERTOMUS 2017

   


Toiminnan suhteen tämä oli varsinainen sapattivuosi, sillä ensimmäinen varsinainen asiakastapahtuma järjestettiin vasta syksyn tullen harjoituskoulukisojen merkeissä. Kisat olivat osallistujamäärältään onnistuneet, mutta sää ei todellaaan suosinut vaan moni joutui suorittamaan radan kaatosateessa. Mukana oli kuitenkin ihailtavan sitkeää porukkaa ja iloinen mieli säilyi läpi päivän.

Hevosmäärän osalta vuosi 2017 oli kaikista runsain. Vuoden aikana meille muutti Syrjän ratsutallin kasvatti Tupuna, kantakirjattu tamma Kaunon Venla sekä siitostammaksi siirtynyt Arvolaakson Pilvi. Hevosmäärä ei lisääntynyt ainoastaan uusien siitostammojen myötä, vaan kasvattejakin syntyi kesällä ennätyksellisen paljon, seitsemän! Varsoista Aave, Viehko, Remu ja Pihka lähtivät valloittamaan maailmaa. Kotiin jäi Vislan tytär Vienna, Hilpan tytär Hilla sekä kauan toivottu uusi shetlanninponi, Almiinan poika Oliver, jonka kanssa aloitettiin heti määrätietoinen näyttelyharrastukseen perehtyminen.

Verkkainen vuosi päätettiin tarinakilpailuiden merkeissä joulun alla lauantaina 16.12.2017. Osallistujia houkuteltiin aktivoitumaan muun muassa glögin, piparin ja pihattopaikka-arvonnan avulla. Onni suosi Jukolan tallin omistajaa Hannea, joka voitti orilleen Karkille pihattopaikan ja samalla ylläpitokevään seuraavalle vuodelle.


TOIMINTAKERTOMUS 2016

   


Vuosi 2016 oli remontoinnin aikaa, sillä tiloja piti laajennella toiminnan kasvaessa. Jotenkin se hevosmäärä vain tuppasi paisumaan ja tammapihaton tarve oli aiempaa suurempi. Hevoslaumaan liittyi mukaan sh-tamma Eelin Valerii ja russponi-ori Runorannan Patrik. Jälkimmäisen kanssa tulevaisuuden tavoitteet eivät ensimmäisen yhteisen vuoden aikana vielä oikein selkiytyneet, mutta ratsukoulutuksessa päästiin jonkin verran eteenpäin. Valerii, tutummin Vilma, sen sijaan pääsi hoivaamaan ensimmäistä jälkeläistään kesän aikana.

Toiminnan suhteen aktivoiduttiin parisen kertaa, kun järjestimme jaoksenalaisten tarinakilpailut helmi- ja maaliskuussa. Osallistujamäärä yllätti todenteolla ja valoi uskoa siihen, että kyllä tänne pikkukyläänkin hevosihmisiä eksyy kun oikein osataan houkutella.

Kasvattien suhteen vuosi oli edellisten vuosien tapaan harkittu. Kesän varsoista Hilpan varsa Raisu myytiin ja Valeriin varsa Visla jäi kotiin.


TOIMINTAKERTOMUS 2015

   


Kasvattajana oloa päästiin harjoittelemaan alkuvuodesta, kun Melinan Kimu-shettis muutti meille kantamaan ja varsomaan. Syntynyt prinsessaponi Runorannan Almiina jäi meille asumaan, kuten ennen astutusta oltiin jo sovittu ja Kimu lähti takaisin Runorantaan.

Huhtikuun loppupuolella järjestettiin pienet koulukisat tuotosluokilla. Mukaan ilmoittautui melko vähän osallistujia, mutta olipahan ainakin mukavan leppoisaa!

Suomenhevoskasvatus otti ensiaskeleet kesän kynnyksellä, kun toukokuussa maailmaan putkahti Aadan varsa Riinalan Riemu. Elokuussa syntyi tallin historian toinen suomenhevoskasvatti Riinalan Ralla, joka myytiin hyvään aktiiviseen kotiin.


TOIMINTAKERTOMUS 2014

Katriinan talli haki Virtuaalisen ratsastajainliiton hyväksyntää harrastetallina lokakuun alussa 2014. Muutimme samana syksynä maalaistilallemme ja aloimme remontoimaan pikkuhiljaa myös omakotitaloamme. Ensimmäisiä hevosasukkaita olivat suomenhevostamma Aada ja hänen tyttärensä Hilppa sekä shetlanninponiruuna Alpo, jotka kuuluvat edelleen tallin hevoslaumaan. Lisäksi tallilla asui nyttemin jo meiltä toisaalle muuttaneet risteytysponi-tamma Helmi, tilasto-ruuna Laku, newforestinponi-tamma Viima ja suomenhevos-ruuna Jarru.


   


KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / ALKUPERÄINEN ULKOASU © M LAYOUTS
ULKOASUN MUOKKAUS © UPPE / ULKOASUN TAUSTA © SMERIKAL