KATRIINAN TALLI

PÄÄSIVU    ESITTELY    HEVOSET    KASVATUS    TOIMINTA    TALLIPÄIVÄKIRJA

Kasvatusinfo

t. Eelin Valerii varsansa
Riinalan Vislan kanssa
elokuun lopulla 2016
Kesäkaudet täyttyvät tätä nykyä varsoista. Aloitimme vuonna 2015 pienimuotoisen suomenhevoskasvatuksen, joka on pikkuhiljaa laajentumaan päin myös satunnaisiin shetlanninponi-kasvatteihin. Ujona kasvatustavoitteena on ollut halu tuottaa maailmaan selväpäisiä käyttöhevosia, jotka sopivat ainakin monipuoliseen harrastamiseen jos ei muuhun. Ajatuksena on aina ollut myös se, että varsalla on mahdollisuus jäädä asumaan meille mikäli sille ei löydy kysyntää myyntimarkkinoilla. Näiden ohjenuorien siivittämänä kasvatustoiminta on lähtenyt muutamassa vuodessa hyvin käyntiin ja aina meillä on ollut tilaa pihatossa tai tallissa kasvateille, jotka on syytä tai toisesta haluttu jättää kotihevosiksi. Tunnistat kasvattimme etuliitteestä Riinalan, joka vakiintui kasvattiliitteeksi tallin nimen variaatiosta.

Lainaamme usein oreja muualta, sillä omissa tiloissamme ei ole paljon tilaa suurelle orimäärälle. Tällä hetkellä tallilla on kaksi oria Pärren Järeä ja Riinalan Riemu, jotka kumpikin ovat toistaiseksi vain tallin sisäisessä käytössä ja treenissä.Suomenhevoskasvatit

s. 24.05.2015 o. Riinalan Riemu (i. Raisu e. Adalea)
s. 04.08.2015 t. Riinalan Ralla (i. Pärren Järeä e. Heijan Hilppa)

s. 15.06.2016 o. Riinalan Raisu (i. Pärren Järeä e. Heijan Hilppa)
s. 19.08.2016 t. Riinalan Visla (i. Pärren Varro e. Eelin Valerii)

s. 01.05.2017 o. Riinalan Aave (i. Pinellan Touko e. Adalea)
s. 16.05.2017 t. Riinalan Viola (i. Ketunkuje e. Eelin Valerii)
s. 05.06.2017 t. Riinalan Vienna (i. Jukolan Ponne e. Riinalan Visla)
s. 06.06.2017 o. Riinalan Remu (i. Pärren Järeä e. Syrjän Tupuna)
s. 15.08.2017 t. Riinalan Pihka (i. Jukolan Ponne e. Arvolaakson Pilvi)
s. 27.08.2017 t. Riinalan Hilla (i. Tuiskulan Ilmari e. Heijan Hilppa)

s. 20.05.2018 o. Riinalan Rieha (i. Riinalan Riemu e. Syrjän Tupuna)

Shetlanninponikasvatit

s. 02.06.2017 o. Riinalan Oliver (i. Härdellin Oodi e. Runorannan Almiina)


Kasvateista

Vuonna 2015 syntyi meidän ensimmäiset kasvatit ja oli aika keksiä kasvattajanimi. Katriinan -etuliite olisi ollut kaunis, mutta päädyin silti Riinalan -liitteeseen, jonka keksiminen ei sekään ollut kovin pitkällisen ajatustyön tulos vaan kerran mielessä käynyt soljuva päätös. Tallin ensimmäinen kasvatti, Riinalan Riemu, syntyi kantatammamme Adalean ja Pikkulinnun tallilta lainatun kenttäpainotteisen Raisu-orin yhdistelmänä. Raamikas Riemu on asunut syntymästään lähtien meillä ja pääsenee tulevina vuosina jalostuskäyttöön itsekin. Vuoden toinen kasvatti oli Riinalan Ralla -tamma yhdistelmästä Heijan Hilppa x Pärren Järeä. Täysin omiemme hevosten yhdistelmä myytiin Ruunilan ratsutilalle nuorena, jossa se on niittänyt menestystä varsa-arvosteluissa. Ralla on saanut myös kaksi jälkeläistä vuonna 2017 ja kilpaillut sitä ennen menestyksekkäästi monessa eri lajissa. Kasvattajana olen aina yhtä hymyä kun seuraan vierestä Rallan upeaa elämää.

Vuonna 2016 kasvatteja syntyi jälleen kaksi. Riinalan Rallan täyssisarus Riinalan Raisu myytiin Wallan tallille nuorena ja on siskonsa tapaan palkittu varsa-arvioinnissa. Tänäkin vuonna yksi kasvatti jäi kotiin, tarkemmin ottaen ihana Riinalan Visla -tamma. Sen emä Eelin Valerii muutti meille Vislan syntymävuonna ja Vislan komea läsipäinen isä Pärren Varro lainattiin Trullinummen tallilta. Visla on ollut Riemun tapaan melko hiljaisella ja vähällä käytöllä ja kouluttautuu pikkuhiljaa pihattoelämän rinnalla ratsuksi.Kesä 2017 on selkeästi historiamme aktiivisin varsavuosi. Kesäkaudella syntyi yhteensä 6 suomenhevosta ja yksi shetlanninponi.

KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / ALKUPERÄINEN ULKOASU © M LAYOUTS
ULKOASUN MUOKKAUS © UPPE / ULKOASUN TAUSTA © SMERIKAL