∼ CHRISTMAS EDITION ∼


KATRIINAN TALLI

PORTINPIELI      TALLIN JOULUPIHA      LIINAHARJAT      VILINÄÄ JA VILSKETTÄ      JOULUKALENTERI


Riinalan Vienna

Riinalan Vienna on 05.06.2017 syntynyt 5-vuotias suomenhevostamma. Punarautiaalla tammalla on korkeutta 155cm. Vienna on meidän oma kasvatti. Se on koulutettu tasolle helppo B / 60cm.

Vienna on hurjan vauhdikas, mutta myös hurjan oppivainen ja viisas nuori hevonen. Tästä hevosesta löytyy se suomenhevoselle tyypillinen höyryjuna-moodi, mutta onneksi tamma on ohjasavuille hyvin herkkä ja kuuliainen. Tanssijalkaa vipattaa erityisesti pakkaspäivinä ja rennon vapaapäivän jälkeen.

Vienna on myös hoitaessa malttamaton, mutta sinänsä harmiton ja kiltti. Tamma vain ei oikein jaksaisi odottaa asioiden tapahtuvan, vaan tarjoaa esimerkiksi jalkaa kavioiden puhdistamista varten kun vähän erehdyt sipaisemaan jalkaa. Samoiten suu aukeaa kuolaimille sulavasti ja päätään tamma työntää myös riimuun mielellään. Koska Vienna elää tulevaisuudessa, sen aatoksissa tulee olla askeleen edellä niin käsitellessä kuin ratsastaessakin.

Hötkyputen kanssa voi kuitenkin kokea aivan mahtavia hetkiä. Vienna on erityisesti siitä mainio, ettei sitä oikeastaan tunnu kiukuttavan ikinä mikään. Neiti Aurinko ei siis pahoita mieltään, vaikkei se heti ymmärtäisi mitä siltä pyydetään. Aika mahtava ominaisuus näin nuorelta tyypiltä!

Sukujuuret

isä Jukolan Ponne
       ii Jukola Pomeranssi       iii Taikakuun Taisto
      iie Suvannon Kesäheinä
      ie Kalevan Joikutyttö       iei Virnan Vekseli
      iee Raudikon Sumu-Tyttö
emä Riinalan Visla
      ei Pärren Varro       eii Taikakuun Reissumies
      eie Mörkövaaran Vennikko
      ee Eelin Valerii       ei EP Hopea
      eee Virivälke


 

Muistoja ja elämää

1. elokuuta 2017 Villipyllyn kanssa mustikassa
Vienna alkaa olla jo aikuisen mitoissa, minkä huomaa kyllä viimeistään lisääntyneestä voimasta maastossa. Viennaa on viety maastoon harva se päivä pienestä pitäen, mutta tänään oli kyllä puhtia tytössä enemmän kuin muina päivinä yhteensä. Kyllä me maltettiin vähän tuumaillakin ja katsella ja ihmetellä, mutta kävelyosuudet oli aikamoista jojoilua: minä pyydän liikkeelle, Vienna lähtee, kävelee ohi ja jatkaa hölkällä. Tämän jälkeen minä pysähdyn ja niin pysähtyy kyllä Viennakin, oikein hienosti pysähtyykin, mutta jälleen liikkeelle lähdettäessä hurja meno jatkuu. Ja tämä kaikki siis maasta käsin. Voi olla, että mukana ollut koiramme Nero lietsoi Viennaa entisestään, sillä Nerollakin oli aikamoisesti energiaa. Lenkin loppuvaiheessa Viennakin alkoi jo tasoittua ja päästiin käymään metsäreitilläkin rämpimässä ilman onnettomuuksia. Nero ja minä popsimme mustikoita minkä ehdimme ja Vienna kulki vapaana lähettyvillä. Joku ehkä voisi ihmetellä miten uskallan pitää Viennaa vapaana, mutta kyllä minä vain jotenkin tuohon tammaan osaan luottaa. Viimeistään Nero käy sen paimentamassa takaisin luokseni, jos meinaa lähteä omille seikkailuilleen.


KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / TUTUSTU TEKIJÄNOIKEUKSIIN