∼ CHRISTMAS EDITION ∼


KATRIINAN TALLI

PORTINPIELI      TALLIN JOULUPIHA      LIINAHARJAT      VILINÄÄ JA VILSKETTÄ      JOULUKALENTERITervetuloa tallin joulupihalle!

   

   

Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan

Tallin joulupiha on koko perheen joulukuinen tunnelmapiipahdus menneeseen. Lähistöllä on upeita metsäreittejä, joten tule käymään vaikka koiran ulkoilutuksen lomassa! Joulupihalla pääset kiertelemään kiireettä idyllisen maalaistilan pihapiirissä, silittelemään ja syöttämään upeita suomenhevosia, harjaamaan ystävällisiä lampaita, hankkimaan käsityönä valmistettuja joululahjoja ja -koristeita joulupuodista sekä rauhoittumaan joulupuuhien keskellä tunnelmallisen rekiajelun merkeissä.

Joulupihan puoti tarjoaa mahdollisuuden tukea lähikuntien pieniä käsityöyrityksiä. Voit ostaa myymälästä kauniita joulukoristeita, kransseja ja muita jouluisia tuliaisia. Puodin yhteydessä toimii kahvila, jonka herkulliset appelsiinikuivakakut ja glögit muiden herkkujen ohella ovat pitkälti tallin henkilökunnan ja taustajoukkojen valmistamia.

Joulukuu on täynnä ohjelmaa myös oman hevosen kanssa harrastaville: tallilla järjestetään muun muassa näyttelyt, rakennetaan lumiukkoja kilpaa poniagilityn puitteissa ja käydään tunnelmallisella maastoretkellä jouluaaton alla. Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet löydät osiosta Vilinää ja vilskettä.


Joulupihan talvilampaat

Joulupihan kävijöiden ilona on perinteisten suomenhevosten ja piskuisten shetlanninponien lisäksi omassa pihatossaan kolme villakansalaista. Lammasneidot Ulpu (vas.), Varpu ja Mysti ovat tallilla joulumaskotteina ja ne palautunee viralliselle omistajalleen joulun jälkeen, ellei Katriina sitten tule toisiin aatoksiin ja hurahda lampaiden kerintään ja hoitoon ihan täyspäiväisesti. Joulupuodissa on myynnissä lampaiden kotitilan väen valmistamia villatuotteita omien lampaiden villasta!

Lempeitä ja kilttejä, mahdottoman sosiaalisia lampaita saa mennä syöttämään ja harjaamaan ihan aitauksen aitojen sisäpuolelle asti aina tallipihan aukioloaikoina ♥

Tervehdi joulupihalla hyörivää tallin isäntäväkeä!

Katriina Iso-Pyökkäri 37v, tallin omistaja, ideanikkari ja toivoton arjen romantisoija

Aloitin hevosharrastuksen 12-vuotiaana tätini suomenhevosella Hupulla. Ex-ravuri kyyditsi minua maastossa huimaa kyytiä varsinkin kotiin päin käännyttäessä ja onkin onni, etten kehittänyt itselleni ajan saatossa tuon vatipäisen ruunanruipelon myötä hevospelkoa. Nuorena aikuisena hepat jäivät hetkeksi opiskelijaidentiteetin jalkoihin.

Palasin vuosikausien hevostauon jälkeen takaisin satulaan vuonna 2014 ja ostin itselleni päätäpahkaa oman hevosen. Ja sitten niitä olikin yht äkkiä kolme. Ja sitten piti saada oma talli. Kun sain vedettyä mieheni Mikon mukaan suomenhevosten täyteiseen suohon, syntyi Katriinan talli ja tarina, josta olen hirmuisen kiitollinen. Tätä nykyä harrastelemme hevosia päivätyön ohella.

Joulupiha on yksi toteutunut unelmani, joten toivottavasti viihdyt tunnelmallisessa miljöössä! ♥


Ilona Iso-Pyökkäri 3v, herttainen heppastelijan alku
Ilona on meidän suurin toive ja ilo. Vuosien lapsettomuuden jälkeen tyttärelle haluaa antaa kaiken ja vielä enemmän. Tällä hetkellä Ilona ratsastelee shetlanninponeillamme talutustasolla, mutta tallilla tytön lempijuttuja ovat leikkimökki, hiekkalaatikko, keinut ja heinäkasat, eli talliapulaista hänestä ei vielä saa. Mutta hiljaa hyvä tulee ja totta kai neiti saa sanoa sopimuksen irti, jos hepat ei yhtään kiinnosta tulevaisuudessa. Mutta jos omena nyt ei hirveän kauaksi puusta putoa, niin odotettavissa on ainakin puskatason rämäpää, joka vielä jonain pakkaspäivänä ottaa alleen putteorin ja lähtee hankilaukkaamaan niin että kaulahuivin hapsut vain liehuvat tuulessa!

Mikko Iso-Pyökkäri 40v, iskä, aviomies ja kärryjen kyydissä viihtyvä jokapaikanhöylä
Ei olisi tallia ilman Mikkoa. Rauhallinen ja tuumaileva mies tekee tallilla hommia ihan yhtä paljon kuin Katriinakin, ellei jopa vähän enemmän. Mikko rakentelee, korjaa, ruokkii, putsaa ja liikuttaa. Ratsaille Mikko ei yleensä mieli kavuta, vaan hän ottaa mielummin kärryt aitasta ja lähtee suomalaisen kanssa raviretkelle. Mikko myös valokuvaa hevosten arkea aina kun ehtii.


KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / TUTUSTU TEKIJÄNOIKEUKSIIN