∼ CHRISTMAS EDITION ∼


KATRIINAN TALLI

PORTINPIELI      TALLIN JOULUPIHA      LIINAHARJAT      VILINÄÄ JA VILSKETTÄ      JOULUKALENTERI24. luukku

     

Meidän perheen jouluaatto alkaa aamutallilla kuuden jälkeen. Kun hevoset ovat kylläisinä tarhoissaan ja pihatoissaan ja tallin karsinat on puhdistettu, syömme yhdessä riisipuuron. Ilona tapittaa lastenohjelmia siihen asti, kunnes lähdetään rekiajelulle. Perheemme yhteinen rekiretki kunnioittaa jouluperinteitä, vaikka joulukirkkoon emme matkaakaan. Reen eteen pääsee tänäkin vuonna suomenhevosorimme Remu, joka hoitaa keikan joka vuosi ja on meidän hevosistamme kaikista innokkain kärryilijä. Hiljaisen retken parasta antia on kulkea lumisia metsäteitä perheenä, lauleskella joululauluja jos siltä tuntuu ja kuvitella ajan pysähtyneen hetkeksi.

Päivällä hoidetaan hevosia, kuten muinakin päivinä. Joulu on hepoille päivä siinä missä muutkin, joten erityisesti tarkimmat yksilömme odottavat saavansa rutiinoitunutta kohtelua aattonakin. Siksi emme anna hevosille esimerkiksi erityisiä jouluaterioita. Kun hevosilla on heinää, loimet on suoristeltu ja lampaat ruokittu, on aikaa olla vaan. Jouluateria ja lahjojen avaaminen ovat saaneet yhä vain vahvemman merkityksen lapsen myötä. Myös Mikon isovanhemmat saapuvat kylään. Tänä jouluna he päättivät antaa lahjaksi täyspäiväisen tallinhoitoapunsa seuraavaksi kahdeksi vuorokaudeksi, minkä ansiosta me Mikon ja Ilonan kanssa saamme nautiskella joulupyhistä rauhassa. Tuskin me silti tallilta pois kokonaan pysytään, on hevoselämästä tullut niin rakas ja tuttu osa arkea ja juhlaa.

Aattomme on rauhallinen ja tunnelmallinen. Hevosarki on niin hektistä, että joulu antaa ihanan mahdollisuuden hölläämiselle. Ensi vuotta ajatellen sen höllentämisen asenteen voisi ulottaa arkeenkin. Ettei vain kokoajan juostaisi kello kaulassa jo seuraavassa hetkessä, vaikka juuri tämä hetki tässä on kaunis ja merkityksellinen.

Oikein rauhallista, lämmintä ja onnellista jouluaattoa
kaikille Katriinan tallin joulupihan kävijöille ja joulukalenterin seuraajille!

♥ : Katriina, Mikko ja Ilona sekä tallin hevoset ja lampaat

Ps. Missä onnistuimme, missä voisimme kehittyä? Vaikuttaaksesi ensi
vuoden joulupihan toteutukseen, lähetäthän meille vielä palautepostia vieraskirjan kautta, kiitos ♥
KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / TUTUSTU TEKIJÄNOIKEUKSIIN