∼ CHRISTMAS EDITION ∼


KATRIINAN TALLI

PORTINPIELI      TALLIN JOULUPIHA      LIINAHARJAT      VILINÄÄ JA VILSKETTÄ      JOULUKALENTERI2. luukkuPonipihatossamme on majaillut jo tovin 16-vuotias shetlanninponiruuna Topi, joka saapui meille syksyllä niin sanotusti evakkoon. Ponin pitkäaikainen omistajaperhe muutti syksyllä työn vuoksi Helsinkiin ja perhe koki väistämättömäksi ratkaisuksi myydä heidän kaksi shetlanninponia sen sijaan, että he olisivat maksaneet kohtuuttomia karsinavuokria pääkaupunkiseudulla kahdesta harrasteponista, jotka pian jo jäisivät perheen tyttärille pieniksi. Päätin auttaa tuttavaperhettämme ottamalla ponit meille väliaikaisesti myyntiin. Nuorempi shetlanninponi sai uuden kodin nopeasti, mutta vanhempi poniruuna on edelleen vailla kotia.

Topin virallinen nimi on Torsten SWE. Poni ei ole rekisterissä. Säkäkorkeutta löytyy noin 102cm. Ruuna on syntynyt Ruotsissa vuonna 2002, josta se muutti Keski-Suomeen Mäki-Pohjolan Ratsastuskouluun. Topi teki muutaman vuoden töitä opetusponina, minkä jälkeen tuttavaperheemme osti Topin lasten käyttöön. Topi on siis kierrellyt erilaisissa kodeissa, mutta on kyllä kaikista omimillaan juuri lasten kanssa puuhatessaan. Aikuisia Topi jekuttaa minkä ehtii ja isoja miehiä se jostain syystä hivenen arastelee. Meidän Mikko on kovasti yrittänyt tehdä sinunkauppoja ruunan kanssa, tuloksetta. Lasten kanssa Topi on ihan kympin poni ja tästä saisi varmasti vielä joku kouluikäinen ihan mahtavan ensiponin.

Ruuna on reipas mutta kuuliainen ja kaikinpuolin terve ja hyvässä kunnossa. Pientä ponipippuria Topistakin löytyy, mutta vain kohtuudella. Ainoa miinus lienee juuri sen nokkava suhtautuminen aikuisiin pitkiin ihmisiin ja epäluuloisuus miehiä kohtaan. Muita hevosia kohtaan Topi on nöyrtyvä ja jää meillä tällähetkellä jopa vähän alakynteen laumassa. Paras kaveri Topille olisi selväpäinen isokokoisempi ruuna. Topi kaipaa rinnalleen lajitoverin lisäksi omaa vakituista lasta tai siroa nuorta, joka haluaa ratsastaa ponin kanssa ainakin paljon maastossa. Topilla ei tiettävästi ole kilpailtu, mutta jos oikein innostuu, voihan sillä toki kokeilla rennoin mielin startata heC/40cm -luokissa. Topi on ratsukoulutettu melkein kokonaan heB-tasollekin asti ja irtohypytyksenä irtoaa ponnua isommillekin esteille.

Topin kuvat ja tämä historiikki kuuluvat kauppaan. Vapaamuotoiset harkitut tarjoukset voi jättää vieraskirjaan. Muistathan liittää viestiisi sähköpostiosoitteen tai Keskustan nimimerkkisi tmv, jotta saan sinuun yhteyttä.


   

KATRIINAN TALLI ON VIRTUAALITALLI / TUTUSTU TEKIJÄNOIKEUKSIIN