Unetar B

UNETAR B

virtuaalihevonen


Unetar B "Unna"
VH15-028-0068

gotlanninruss, tamma
synt. 04.08.2014 (17v)
säkäkorkeus 119cm

kasv. Acantha Farm
om. Uppe (VRL-11253)
KO helppo C RE 60cm

Hoitopäiväkirja / ValmennuksetUnnalla on kärsivällinen ja rauhallinen luonteenlaatu, mikä ei kuitenkaan viittaa laiskuuteen tai minkään valtakunnan kyynisyyteen. Kaunis pieni ponitamma on aurinkoinen, myönteinen, utelias ja ahkera, siis juuri täydellinen poni pienenkin ratsastajan kaveriksi. Unnasta saa helposti kaverin, eikä siihen tarvita herkuilla maanittelua tai oikeastaan erityisemmin mitään hevosmiestaitojakaan. Unna milteipä opettaa sinua, jos et osaa. Se opastaa ystävällisesti pieniä poni-ihmisiä niin tallissa kuin ratsastaessakin: poni nostaa kaviot kun tietää putsaamisen ajan koittaneen ja avaa suun kuolaimille heti kun kuulee päitsien kilinän.

Kun tamma on varustettu, se tietää mitä seuravaaksi tapahtuu ja siirtyisi varmasti itsekseen kentälle jos tilanne niin vaatisi. Liikkeelle poni lähtee vasta kun sille annetaan lupa ja kaikki työt se pyrkii tekemään niin hyvin kuin vain ikinä osaa. Joskus Unna ei osaa ja silloin se on herkästi passiivisempi, mutta kun jutut ovat tuttuja, Unna vastaa apuihin hyvin ja nauttii saadessaan kehuja. Ponin liikkeet ovat pehmeät istua ja tamma on avuille sopivan herkkä. Esteillä Unnaa voi toisinaan joutua hieman patistamaan jalkojen nostelussa ja hyppäämisessä, jotta puomit pysyvät telineissä ja rata päästään kunnialla läpi, mutta sinänsä motivaatiota ponilta ei esteilläkään puutu.

Maastoretket päättyvät aina onnellisesti tämän kanssa. Ei syytä huoleen, mikäli huomaat eksyneesi, sillä vaisto vie Unnan aina kotiin. Milloinkaan se ei kuumu tai säiky turhia, mikä tekee tästä täydellisestä ponista vielä hiukan täydellisemmän. Unna on myös kengittäjien mieleen, sillä tamma tarjoaa koipiaan ylös jo tutun kengittäjän lähestyessä tutussa asussaan pesariin ponia huoltamaan. Unna osaa ottaa lunkisti kaiken vastaan ja suhtautuu elämään ihailtavan myönteisesti.

Negatiivisia piirteitä löytyy jokaisesta ponista kun oikein alkaa etsiä. Unnan kanssa haastavinta ovat ehdottomasti tiineysajat sekä vieroittamattoman maitovarsan kanssa puuhastelu. Unna on äärimmäisen suojelevainen ja kipakka äiti, jonka käytös muuttuu näkyvästi tiineyden loppumetreillä. Aina niin iloinen poni on siitostammana mustavalkoinen, tammamainen ja ärhäkkä. Jos jokin on hullusti, on päivä pilalla ja Unnan korvat mökötysmoodilla. Ei poni tietenkään mahdottomasti koskaan ala, mutta varsa-aikoina se on selkeästi topakampi pakkaus. Omaa jälkeläistään Unna hoivaa huolella ja on epäilevä kaikkia tunkeilijoita kohtaan. Ei Unna päälle käy, mutta uhkailee kyllä toisinaan melkoisen huolella tallin väkeä, jotka haluavat päästä touhuamaan varsan kanssa. Onneksi Unnan käytösmallit alkavat olla selvät ja tamman kanssa pärjää. Turha hormonihirviöinti päättyy aina varsailun päätyttyä, mutta siitoskäytössä olevalla tammalla tämä väli on kuitenkin harmittavan lyhyt. Pian on Unna taas siitetty ja sama rundi lähtee käyntiin. Ihana se on silti.


SUKUJUURET

   i. Christoffer SWE ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
   e. Unique ei. eii.
eie.
ee. eei.
eee.

JÄLKELÄISET

s. 01.04.2015 t. Ulda B (i. Malik Rem)
s. 18.02.2016 o. Iltamäen Leonius (i. Laurentz B)
s. 21.03.2016 t. Iltamäen Ulrika (i. KF Jali)


KILPAILUTULOKSIA

>> Porrastettujen kilpailuiden tiedot VRL:n sivuilla


PONIN KUVAT © KASVATTAJA