UNNAN PÄIVÄKIRJA


01.04.2016 Hoitoponina kummitytölle

Rakas kummityttöni Nella pääsi tänään koko päiväksi puuhailemaan ponien kanssa, kun vanhemmat lähtivät viettämään kahdenkeskistä aikaa. Nella on 7-vuotias, mahdottoman rohkea ja vieläpä nopea oppimaan ponien hoitoon liittyviä asioita. Ratsastusta Nella ei ole harrastanut muualla kuin meidän luona, joten siihen nähden taidot on jo tosi hyvät. Nella on aiemmin puuhaillut lähinnä Maisun ja Farinan kanssa, mutta uusi poni kiehtoi tänään niin, että tarhasta mukaan lähtikin vakiponien sijaan Unna. Ja minulle se kyllä passasi, saipahan Unna huomiota ja rapsutuksia. Harjasimme ponin yhdessä pihassa kentän aitaan kiinnitettynä ja opettelimme hevosen ruumiinosien nimiä. Unna oli aurinkoisella tuulella ja nautti lämpimästi kevätauringon paisteesta samalla kun Nella letitti sen hännän suloiselle letille. Nella tykästyi Unnaan niin kovasti, että aikoo isompana ottaa Unnasta hoitoponin itselleen ja osallistua ihan oikeisiin kilpailuihinkin. Minä lupasin tämän järjestyvän. Kotiin lähti illansuussa väsynyt mutta tyytyväinen ponifani. Osasyynä voipuneisuuteen saattoi olla meidän melkein tunnin pituinen ulkoilu Unnan kanssa: Nella talutti Unnaa tottuneesti koko retken ajan ja palkitsi ponia porkkananpaloilla harva se hetki.

21.03.2016 Tavoitetta kerrakseen

Unetar B siirtyi kisauransa loputtua meille asumaan suoraan kasvattajaltaan. Tarkoituksena on teettää tammalla 4 jälkeläistä, treenata vähän sileällä liikkeitä ja ottaa suunnaksi yleislaatuarvostelun arviointitilaisuus vielä tämän vuoden puolella. Tavoitteena se on kutkuttava, mahdollinen ja ennen kaikkea todella toivottu ratkaisu, sillä haluaisin erinäisten laatuarvostelupalkinnoin nostattaa omien russponieni arvokkuutta. Olen siitä onnellisessa asemassa, että Unna saapui valmiiksi kilpailtuna meille. Nyt vain muistellaan liikkeitä, valmennaudutaan ja yritetään jossain kohtaa pyöräyttää vielä jälkeläisiä tammalle. Myös sukua olisi syytä selvitellä, jos YLA-palkintoa havittelemme. Ja sen verran kunnianhimoa löytyy, että kolmospalkinto ei meille riitä. Halutaan enemmän ja sitä myös mennään hakemaan! Aikataulutan lähiaikoina Unnalle 4 valmennuskertaa ja pyrin päivittämään päiväkirjaan myös tämän merkinnän lisäksi 4 kirjoitusta muistoksi. Nämähän edesauttavat meitä sitten laatuarvostelussa, vaikka tärkeintähän se pitäisi olla tavoite vaan se matka. Yhteinen retkemme on siis Unnan kanssa lähtökuopissa ja minä olen todella innoissani!

Historiikki: Mitä ponille kuului ennen meille muuttoa?

Hieman vanhempi, puoliksi "valmis" russitamma Unetar B saapui meille 21.maaliskuuta 2016 suoraan kasvattajaltaan Acantha Farmilta. Elokuussa 2014 syntynyt ponihelmi oli meille saapuessaan vieraillut monipuolisesti eri lajien kilpakentillä: lahjakkaan, hyväluontoisen ponineidin kanssa oltiin kasvattajan toimesta kilpailtu porrastetuissa kilpailuissa niin este-, koulu-, kenttä- kuin valjakkoluokissakin. Otinkin Unettaren siis avosylin vastaan ja jo tarjousta tehdessäni olin niin myyty, että olisin ollut hyvin pettynyt mikäli tarjous ei olisikaan mennyt läpi. Kilpailumenestyksen lisäksi Unettarella on teetetty kasvattajatallillaan yksi jälkeläinen vuonna 2015, joka on tätä nykyä hyvissä käsissä Talli Cresendossa. Unetar on ollut alusta lähtien meillä hyvin näppärä, kiltti ja tunnollinen, kaikkien rakastama poni. Jo alusta asti oli selvää, että yleislaatuarvostelu on vähintä mitä voimme tämän kaunottaren kanssa tavoitella.