VIRTUAALITALLI
HiidelmäVIRTUAALITALLI
Ulkoasu © Sakkura 2017
Muokkaus © Uppe
Koristekuvat © AK

VSR:n alaiset koulukilpailut 02.08.2020

Hiidelmän hevostila järjestää elokuun alussa pienimuotoiset VSR:n alaiset kouluratsastuskilpailut suomenhevosratsukoille. Kilpailupäivänä juhlistetaan samalla miltei 1-vuotiasta Hiidelmää ja tallin uutta laajennettua kenttää.

Hiidelmän hevostila on Saarijärven kupeessa sijaitseva 12 karsinan ja pihattohevosten muodostama talli ja suomenhevoskasvattaja. Parkkipaikan virkaa toimittavat kilpailupäivänä lähipellot ja tallin pihamaalle aidattu kotikutoinen parkkipaikka. Verryttelyt suoritetaan pienessä maneesissa. Tallin tuvalla tarjolla kahvia ja mangojuustokakkua koko päivän ajan vapaaehtoisella maksulla.

Kilpailuinfo
 • Kilpailupäivä sunnuntai 02.08.2020, viimeinen ilmoittautumispäivä pe 31.07.2020
 • Kilpailupaikka Hiidelmän hevostila, vastuuhenkilönä ja tuomarina Uppe (VRL-11253)
 • Sijoitukset ovat tuloskelvollisia YLA:n sekä Suomenhevosten laatuarvostelussa
 • Tarinaluokkien tuotokset huomioidaan myös ainakin KRJ:n, ERJ:n ja YLA:n arvostelussa
 • Kilpailut ovat avoinna vain suomenhevosille
 • Kaksi arvontaluokkaa ja kaksi tarinaluokkaa
 • Jokaiseen luokkaan otetaan max. 20 osallistujaa
Ilmoittautuminen
 • Yksi ratsastaja voi osallistua halutessaan jokaiseen luokkaan kerran
 • Yksi hevonen voi startata kahdessa luokassa
 • Yhdeltä ratsastajalta yhteen luokkaan korkeintaan 2 hevosta
 • Ilmoittautumiset sähköpostitse sarapiippola@gmail.com otsikolla VSR-koulukilpailut
 • Ilmoittaudu muodossa Luokka (rivinvaihto) Ratsastajan nimi - Hevosen virallinen nimi
 • Liitä mukaan myös mahdollinen tarinasuoritus
Luokat
 • 1. helppo A (tarina) TT
   Tehtävänanto: Kilpailumaksun sijaan osallistujilta toivottiin hyödyllisiä, tallin arkea helpottavia tai tilan hevosille mieluisia syntymäpäivälahjoja tallin merkkipäivän kunniaksi. Raportoi antamastasi lahjasta, tarinasta sen takaa ja lahjan vastaanotosta tallin pihamaalla kilpailupäivänä.
 • 2. helppo A (lyhyt arvonta) TT
 • 3. vaativa B (tarina) TT
   Tehtävänanto: Hevostilan upouusi kenttä tarjosi kilpailijoille loistopuitteet mittelöintiin. Jokin seikka oltiin kuitenkin enemmän tai vähemmän mokattu remontin yhteydessä. Vaikuttiko kämmi suoritukseenne vai kääntyikö talliväen töppäys eduksenne? Kiedo tarina kisapäivästä ja / tai suorituksesta kenttäepisodin ympärille.
 • 4. vaativa B (lyhyt arvonta) TTOsallistujat ja tulokset

1. helppo A (tarina) / 1 osallistuja

1. Sierra Monterrosa - Hiidelmän Jekutti
  Viisivuotiaan suomenhevosen karva kiilsi auringossa, kun mä annoin sen kiskoa lyhyttä tienpientareen ruohoa suuhunsa. Aina välillä mä pysähdyin tarkkailemaan muita kilpailuihin tulleita ratsukoita: oli suurta ja lihaksikasta, heinämahaista, kauniin valkeata ja pikimustaa. Hiidelmän tallipiha oli täyttynyt erikokoisilla- ja värisillä suomenhevosilla, ja mä jäin tarkkailemaan omistajien ilmeitä. Mä tiesin tasan tarkkaan jokaisen tunteen, joka kilpailupäivänä nosti päätään, ja jokaisen tunteen, jonka pelkkä oma kansallisrodun edustaja aiheutti. Vaikka aikaa oli kulunut ihan tuhottomasti, mun oli todella helppo palata viime kertaan, kun me parkkeerattiin Hiidelmän pihaan. Se oli se päivä, kun mä näin kasvokkain ensimmäistä kertaa nyt neljä ja puoli vuotta lihasta, miehisyyttä ja rautiaanpunaista karvaa kasvattavan Jekun. Me oltiin tultu vain katsomaan puolivuotiasta suomenhevosoria, mutta kun nainen rakastuu, sille on vaikea pistää hihnaa, seinää tai edes sotilaslaivuetta eteen estääkseen rakastumista seuraavat tapahtumat. Mä kirjoitin samana päivänä Loukialassa omistajanvaihdospaperit Jekutista, Hiidelmän ensimmäisen kasvattiryppään tuotoksesta. Nopeasti mun allekirjoitus komeili tarvittavissa papereissa, ja tottahan toki sitä piti sitten ruveta skoolailemaan - mehulla tosin, koska autolla liikuttiin, mutta tärkeintähän siinä oli idea. ”Sä muistat siis! Ei vitsi, mä kelasin ettei kukaan muistais tota ja tää ois vaan tällasta kasvattajatädin höpinää hetkistä jotka on painunut mieleen omien kasvattien takia”, Upen reaktio mun tuomaan synttärilahjaan oli juuri se, mitä olin toivonut. Jonkin aikaa mä olin pohtinut lahjaani ja sitä, viitsinkö mä sen edes tuoda, mutta loppupeleissä mä olin päätynyt paketoimaan laatikon sanomalehteen ja työntämään sen hevosrekan varustelokeroon, jotta se varmasti lähtisi mukaan. ”No siis ehdottomasti muistan, me oltiin just kirjoitettu paprut Jekusta ja sä tulit sen mehukannun kanssa sieltä ja”, mua nauratti ehkä tarpeettoman suuresti mieleeni itsensä tatuoinut muisto siitä hetkestä. Ehkä aika oli kuultanut muistot tai mä olin ollut jossakin hattarassa juuri ostamani hienon hevosen takia, mutta ainakin Uppea tuntui naurattavan, vähintäänkin yhtä paljon. ”Oli se kyllä hetki, mä olin tekemässä ensimmäisiä kasvattikauppojani ja sitten me juodaan sitä mehua PAHVIMUKEISTA?!” ”Ai moi Sierra, onko tuo teidän lahja Hiidelmälle? Näytähän vähän tännepäin… siis, muoviset skumppalasit?” Aino ilmestyi seisomaan äitinsä viereen ja katsoi sekä äitiään että mua hämmentyneenä. ”Tuo lahja oli täysin Sierran idea, älä mua katso. Se ajatteli että tarvitsette ihan kunnon kipot millä skoolata tästä lähtien kaikelle skoolaamisen arvoiselle, jätti ne pahvikupit sellaiset arvet ilmeisesti…. Tai no, hauskat haavat kuten näistä naisista voi päätellä!”


2. helppo A (lyhyt arvonta) / 6 osallistujaa
1. Milja - M.B. Hiiskatti
2. enna - Hiivurin Häikäilemätön
3. Laura - Villahaan Huvipulla
4. enna - Vuornan Wänkävirsu
5. Milja - Huvin Karneoli
6. Laura - Huvihattara

3. vaativa B (tarina)
- peruttu, ei osallistujia -

4. vaativa B (lyhyt arvonta) / 2 osallistujaa
1. enna - Hiivurin Armokuolema
2. enna - Kaunon Avaruuskävelijä