virtuaalitalli
Hiidelmä


VIRTUAALITALLI
Ulkoasu © Sakkura 2017
Muokkaus © Uppe
Kuvat © Sini Merikallio

Suomenhevoskasvatus

Tavoitteenamme on kasvattaa pienimuotoisesti rotumääritelmän mukaisia, terveitä ja monipuolisia suomenhevosia. Polkumme vakiintuneena virtuaalisten suomenhevosten kasvattajana on kuitenkin vasta aluillaan, joten on vielä aikaista sanoa, mikä ominaisuus meidän tavaramerkiksemme ajan saatossa muodostuukaan.

Harkittu, vastuullinen kasvatustyö lähtee jo yhdistelmän suunnittelusta. Pyrimme yhdistämään hevosia, jotka täydentävät toisiaan korostaen kumpainenkin toistensa hyviä puolia ja kompensoiden mahdollisia puutteita. Suvullisesti keskitymme harvinaisempiin nimiin pyrkien tuomaan uusia tuulia suomenhevoskentälle.

Meillä syntyneet varsat tutustuvat pienestä pitäen tallin arkeen täysivaltaisina lauman jäseninä. Niiltä velvoitetaan pikkuhiljaa sopeutumista tallin tavoille ja ne kohtaavat jo varhaisessa vaiheessa niin lapsia, muita eläimiä kuin maatilan koneitakin.

Ennen myyntiä rekisteröimme varsat Virtuaaliseen ratsastajainliittoon ja käytämme nuorukaiset suomenhevosvarsojen omassa arviointitilaisuudessa kartuttamassa kokemuksia ja noutamassa ihkaensimmäisen arvostelupalkinnon kotiin.

Kasvattajan vastuu ei pääty kauppakirjaan. Siksi tarjoamme jokaiselle meillä kasvaneelle hevoselle elinikäisen tukemme, mitä ikinä se tuleekaan tarkoittamaan vuosien saatossa juuri kyseisen hevosen kohdalla.

Varsinaisista myyntiehdoista voidaan sopia tapauskohtaisesti. Tärkeintä on, että hevonen saa kattavat siistit sivut ja elämänsä varrelle monenkirjavaa puuhaa. Yksi tärkeimmistä toiveistamme onkin se, että hevosen elo on mielummin vuosien pitkäjänteistä etenemistä kuin puolen vuoden pikakelattu meriittielämä. Mikäli uusi omistaja joutuu luopumaan kasvatistamme, tarjoaa omistaja hevosta aina ensin meille.


Syntyneet varsat

#lainaorit2019
s. 23.11.2019 o. Hiidelmän Haiku (i. Viisikon Haavetti e. Vappulan Pikkupusu)
s. 15.11.2019 o. Hiidelmän Roteva (i. Kailan Rominki e. Manerva)


#lokakuiset2019
s. 15.10.2019 o. Hiidelmän Viipotti (i. Viisikon Väläys e. Kaarnan Virna) M
s. 10.10.2019 o. Hiidelmän Jekutti (i. Koistilan Jekku e. Vappulan Säpinä)
s. 02.10.2019 o. Hiidelmän Ukkosti (i. Myrskylän Ukonvaaja e. Vappulan Pikkupusu)