Tutustu tilan hevosiin


Talvian vuonohevosten elinkaareen kuuluu epäsäännöllinen valmentautuminen pääasiassa omalla kotitallilla, koulukilpailuissa silloin tällöin kiertäminen sekä yksilöstä riippuen myös näyttelyissä onnensa kokeileminen. Ratsun uran ulkopuolella hevoset saavat elää hyvin luonnonmukaista elämää ja ne asuvat ulkona vuoden ympäri. Laidunkausi kestää meillä yleensä toukokuusta lokakuun loppuun pienellä kelivarauksella, jonka jälkeen vuonohevoset siirretään hiekka- ja metsäpohjaisiin talvipihattoihin.

Kilpaurallaan hyvin menestyneet yksilöt saattavat käydä myöhemmällä iällä myös erilaisissa laatuarvosteluissa, mutta ne eivät kuulu päätavoitteisiimme. Tärkeintä on, että hevoset voivat sekä henkisesti että fyysisesti hyvin ja työskentelevät mielellään ihmisen parissa. Vaikka lähes kaikki hevosemme ovatkin jollakin tasolla kisahevosia, meille ne ovat silti ensisijaisesti perheenjäseniä ja harrastamme aina hevosten ehdoilla. Meiltä löydät takuuvarmasti vain onnellisia hevosia.

Pienimuotoinen kasvatustoiminta kuuluu myös Talvian toimenkuvaan ja silloin tällöin voi useammankin tamman rinnalla tepsuttaa pörröinen hallakkovarsa. Hoitajia tallin hevosille ei ainakaan toistaiseksi oteta, mutta mikäli kysyntää tuntuu olevan, ei joku pieni hoito- tai vuokraustoiminnan kehittely ole täysin poissuljettu vaihtoehto. Vuokraamme vieraille kuitenkin tallipaikkoja.