Kouluratsuja & kauhutarinoita

Eräänä tympeänä kevätaamuna jaoin tavalliseen tapaani rehuja paikallisen yksityistallin toinen toistaan kalliimmille kilpahevosille. Olin uppoutuneena omiin ajatuksiini. Kello löi tuskin kahdeksaa kun sain ennestään tuntemattomalta juristilta soiton, että olen erään kaukaisen sukulaisen, Adalene Babineauxin, ainoa elossa oleva verisukulainen. Adalene oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen ja kas kummaa, hän sattui olemaan ikivanhan Raconteurin ritarilinnan omistajatar. Linnan, josta olin kuullut vain villejä, uskomattomia tarinoita, ja joka oli nyt minun.

Elämänsä ehtoopuolella Adalenen mielessä myllersi ja hän höpötteli sekavia oman päänsisäisen fantasiamaailmansa tapahtumista. Mutta oliko kaikki vain fantasiaa? Tarinoiden mukaan Raconteurin mailla kummittelee ja tapahtuu selittämättömiä, mutta kaupunkilaiset kertovat vanhan naisen vain alkaneen uskoa liiaksi vanhoihin satuihin. Eihän kummituksia ole olemassakaan. Eihän?

Jää nähtäväksi, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, itsehän en muutamaa kauhutarinaa kavahda. Innosta ja jännityksestä vapisten pakkasin elämäni kohti uusia seikkailuja, suuntana Lounais-Ranskan rannikko. Edelleen epäuskoisen puolisoni pyörittäessä linnassa hotellibisnestä, voin itse vihdoin tehdä sitä, mistä olen koko surkean nuoruuteni haaveillut: harrastaa huippuunsa hiottua kilpakouluratsastusta ja kasvattaa toinen toistaan upeampia Selle Francaiseja. Linna on avattu kävijöille kesäkuussa 2015, tervetuloa ken uskaltaa!

Emmeline Rochier

virtuaali@tunturiponi.net    Kiiskinen VRL-01811

Suosittele meitä Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!
Päivitetty viimeksi 11/2017   kävijää alkaen 06/2015

Suosittelemme

... Atorina
... Einfall
... Hukkapuro
... Ishtar Warmbloods
... Kaartin Hevoset
... Kortenhorst
... Mandelbacke
... Romilly
... Skurvash
... Stud Roibrant
... Waldenfeld

25.11.2017 Raconteur on viimeisen kuukauden ollut melko pitkälti kultaakin kalliimpien tallityöntekijöiden hellässä huomassa, omistajan (eli siis allekirjoittaneen..) koomaillessa jonkin sortin syysdepression synkissä syövereissä. Hevoset ovat onneksi päässeet valmentautumaan ja kilpailemaan lähes tavalliseen tapaan, vaikka itse olenkin käynyt välillä lähinnä nyyhkyttämässä surkeutta muutaman hyvin hämmentyneen lempihevoseni kaulalle.
Grandi ja Bali kävivät tässä välissä nappaamassa itselleen KRJ:n laatuarvostelusta ykköspalkinnot ja Kamini kantakirjattiin II-palkinnolla. Lähiaikoina talliin on myös saapumassa muutama uusi asukas, jos kaikki menee hyvin.

17.10.2017 Hartaan harkinnan jälkeen olen päättänyt, että muut maakohtaiset puoliveriset pääsevät pois bannista jalostusohjelman osalta. Tätä asiaa on veivattu eipäs juupas -periaatteella siitä asti, kun aloin pienissä määrin käyttää saksalaisia puoliverisiä kasvatuksessa. Oma kasvatukseni junnaa koko ajan paikoillaan ja hevoset alkavat olla pelottavan läheistä sukua keskenään, joten asioille on yksinkertaisesti pakko tehdä jotain jos haluan kasvatusta yhtään isommissa määrin jatkaa ilman, että minun täytyy itse hakea talliin kymmenittäin evm-sukuisia selle francaiseja.
     Talliin muutti tänään myös kaksi uutta saksalaista tammaa, jotka ovat toisaalla olleet omistuksessani varsasta asti, oldenburgtamma Oldfinion v. Kamini sekä hannovertamma Sevilla Song AIR. Sevilla ei läpäissyt ASP:n basic inspectionia, mutta onneksi pääsemme kuukauden kuluttua yrittämään uudemman kerran.

14.10.2017 Raconteur on pienensuuren päivityksen alla! Viime aikoina on omien kiireiden vuoksi ollut vähän hiljaisempaa, mutta nyt on aika pistää taas kauhulinnakin kuosiin. Ulkoasu pysyy ainakin toistaiseksi samana, mutta se on kokenut pientä hienosäätöä, jota tuskin kukaan muu kuin minä huomaa! Hevosten sivut päivitellään ajan tasalle ja niiden ulkoasua hienosäädetään myös hitusen tässä pikkuhiljaa. Etusivulle kasataan tämän uuden hienon päivityslaatikon viereen pientä linkkilistaa minua miellyttävistä, koulupainotteisista puoliveritalleista.
     Raconteurin kuulumisista lyhyesti: hiljaiselosta huolimatta hevoset ovat tasaiseen tahtiin valmentautuneet, kilpailleet ja käyneet näyttelyissä, ja todella monelle on siunaantunut myös erilaisia meriittejä niin laatuarvosteluista kuin kantakirjastakin. KRJ-laatuarvosteluun tähtäävien, valmiiden hevosten lista kasvaa kasvamistaan. Muutamat myyntiin päätyneet kasvatit ovat tehneet hyvin kauppansa. Meillä menee siis omalla mittapuullani oikein hyvin ja Racsussa toteutetaan juuri sitä mitä alunperin oli tarkoituskin: harrastetaan huippuunsa hiottua kilpakouluratsastusta. :)

12.10.2017 Myyntiehtoihin on tänään lisätty yksi uusi kohta: "Varsa on suositeltavaa esittää Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa." Alkaako jännittää, menikö kuppi nurin? Mikäli varsalaatikset ovat mielestäsi turhanpäiväisiä eikä niissä käyminen nappaa, ei hätää, tämä on edelleen vain pelkkä suositus, eikä missään nimessä pakollista varsan saamisen kannalta. Tallinomistaja, eli siis allekirjoittanut, saattoi hieman huumaantua tuossa keväällä ansaitusta "yhden tähden kouluhevoskasvattaja" -tittelistä, joten tottakai viaton ihmismieli halajaa aina vain lisää ja parempia palkintoja. Toki KV-palkinnosta on myös kasvatinomistajalle tulevaisuudessa hyötyä, jos tarkoitus on tähdätä KRJ:n laatuarvosteluun. ;)