Kääpiökansalaisia

Tässä elämässä on ainakin yksi varma fakta, ja se on se, etten ole koskaan pitänyt shetlanninponeista. Olen aina ollut isompien ponien ystävä ja pitänyt shettiksiä sopivina lähinnä ruohonleikkuuseen. En vieläkään oikein tiedä mitä tapahtui, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, syvällä Järvi-Suomessa pienensuuren ponilauman kanssa. Punainen tupa, perunamaa ja sitä rataa. Keijukulmaksi nimetty tila avattiin kävijöille elokuussa 2015.

Kurjien sattumusten kautta omistukseeni oli päätynyt paksu ja punainen shettisori, joka ristittiin ihan läpällä, mutta osuvasti Pekoniruhtinaaksi. Tämän ponin myötä koko homma levisi käsiin ja pian huomasin tarvitsevani paremmat tilat poninpitoon. Kotikonnut löytyivät halvalla sekametsien ja kukkaisten niittyjen siimeksestä, aivan kirkasvetisen järven rannasta. Alunperin tilaan kuului vain asuinrakennus ja keskikokoinen talli, mutta loput roposeni sain kulutettua sujuvasti paikan laajentamiseen tavoitteelliseen valjakkoharrastukseen ja ponikasvatukseen sopivaksi.

Päivänsä ponini viettävät lähestulkoon ympärivuotisesti isoilla, monimuotoisilla laitumilla suuremmissa laumoissa. Vain aktiivisesti vielä näyttelyitä kiertävät ja kilpailevat ponit asuvat osittain tallissa ja vaativat myös vähän tiukempaa paketoimista kylmimpien kelien aikaan. Kisahommista eläköityneet shettikset saavat rauhassa rähjääntyä luonnontilassa. Tervetuloa rapsuttelemaan!


  - Kiiskinen

virtuaali@tunturiponi.net    VRL-01811

Suosittele meitä Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!
Päivitetty viimeksi 03/2017    kävijää alkaen 08/2015

Cherrypond Ponies
Huvitus
Härdelli
Kultahuisku
Lilymoor
Maybeck Stud (yhteistyö)
Moondance
Nidavellir
Rebellion
Stutteri Albertslund
Virtuaalitalli Dei
Walcott Shetlands
Vuorna
Walnut Grove Shetlands
Wyat Shetlands
Yentel Ponies