• © Kiiskinen VRL-01811, tämä on virtuaalitalli!
  Päivitetty 02/2014, 05/2012 alkaen

  web stats
  kävijää

  Tervetuloa!

  Mikäli olet kuullut tulen ja jään sopusoinnusta, Sinisestä laguunista, geysireistä sekä viikinkimenneisyyteen sijoittuvista sankaritarinoista, olet kuullut Islannista. Tällä monipuolisella saarella sijaitsee Elfendur, islanninhevosten hankintaan, kilpailuun, jalostukseen ja myyntiin keskittynyt ratsutila. Vastavalmistunut Elfendur avattiin kävijöille 1. toukokuuta 2012 ja on siitä asti toiminut enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

  Tilan toiminnan perusta on islanninhevosten kasvatus ja tavoitteena on tuottaa hyväsukuisia, selväpäisiä, monipuolisia ja rakenteeltaan korrekteja, käyttötarkoitukseensa sopivia hevosia. Lisäksi järjestän aktiivisesti askellajiratsastuskisoja ja kilpailen myös itse hevosillani tavoitteellisesti. Omalla kotikentällämme harjoitamme vaihtelun vuoksi myös muita lajeja, kuten kaikille tutuiksi tulleita esteitä ja koulua, mutta täysin harrastusmielessä.

  Talli sijaitsee Pohjois-Islannissa rannikkokaupunki Húsavíkin reunamilla. Tallilta on lähes suora näköyhteys Skjálfandin lahdelle, josta ei ole mitenkään tavatonta bongata valaita, jos jaksaa hetken aikaa istuskella kallionlaidalla. Itse tallialue koostuu suuresta ja valoisasta tallirakennuksesta, hyväpohjaisesta ratsastuskentästä ja ovaaliradasta, laajoista laidunmaista sekä omistajapariskunnan kotitalosta pihoineen. Tallipihalla voi nähdä tutuksi tulleen islanninlammaskoiraparin telmimässä keskenään.

  Huurteisin terveisin, Kiiskinen ja islantilaiset  Yhteistyössä kanssamme Freistingar.