Honeydale Ponies

Vaahtokarkkeja & connupalleroita

Honeydale Ponies on heinäkuussa 2014 perustettu virtuaalisia poneja kasvattava hattaraunelma. Tila lähestulkoon hukkuu violetinvalkoisena aaltoilevaan lupiinimereen, vaaleanpunaisten hyasinttien tuoksuun ja rakennukset peittäviin köynnöskasveihin. Honeydale sijaitsee aurinkoisessa laaksossa Sveitsissä, aivan Rochers de Naye -vuorten katveessa, kivenheiton päässä kirkasvetisestä järvestä. Kun seuraat pinkkejä tienviittoja, löydät kyllä perille!

Alkujaan tarkoituksena oli kasvattaa sekalaisesti kaikkia itseäni miellyttäviä ponirotuja, mutta lopulta kasvatusohjelmaan jäi vain ylivoimainen ykkösrotumme connemara. Tallista löytyykin tällä hetkellä useita, toinen toistaan upeampia ja menestyneitä connemaranponeja. Ponit kilpailevat pääasiassa kouluratsastuksen merkeissä ja suurin osa kiertää silloin tällöin myös näyttelyissä.

Honeydalessa on aina avoimien ovien päivä heille, jotka kykenevät uppoutumaan pastellinsävyiseen päiväuneen, tervetuloa! Toisinaan järjestämme itse myös kisoja, saapukoon karkeloimaan ken uskaltaa ottaa haasteen vastaan - meillä on kuulemma ylivoimainen kotikenttäetu, kun vieraat hevoset saattavat kovin hämmentyä tallialueen väriloistossa ja hyasinttihuuruissa.

Kuulumisia & tapahtumia tilalta

22.07.2015 - Honeydale taukoilee määrittämättömän ajan inspiraationpuutteen vuoksi! Tilausvarsoja on kuitenkin saatavilla ja kaikki porrastetuissa kilpailleet ponit (24kpl) ovat saavuttaneet maksimitasonsa. Tavallisissa kilpailevat ponit on suunnitelmissa siirtää myös kokonaan porrastettujen puolelle, ellei niille löydy kisaajaa toisaalta.

14.05.2015 - Honeydalen kasvatit ovat menestyneet erinomaisesti näyttelyissä niin yksilöinä kuin kasvattajaluokissakin ja vihdoin meidät on palkittu Best Breeder -arvonimellä VSN:n puolesta, ensimmäisenä laatuaan, jes! Myös poneille on myönnetty lisää näyttelyarvonimiä lähiaikoina.

30.04.2015 - Tavallisissa kisoissa kilpailevien ponien kalentereita päivitelty, pari pääsee taas puolieläkkeelle kärkkymään cupeja ja muutaman sellaisen siirsin porrastettujen pariin, joilla oli vasta vähän sijoituksia. Diamonddiggerille anoin VSN Championia ja lisäksi meille on syntynyt aiiiivan ihana Honeydewin orijälkeläinen, Honeyffee!

10.04.2015 - Kuulumisia, kuulumisia! Vähän hiljaisempaa on nyt ollut, mutta kulisseissa kuitenkin tapahtunut. Varsinkin porrastettujen parissa kilpailevat ponit ovat osa jo lopettaneet kilpailu-uransa ja myös näyttelyrintamalla on ollut useita onnistumisen hetkiä. Honeydale Silver Stardust ja Honeydale Honeydew muotovalioituivat joitakin viikkoja sitten ja tämän vuoden puolella kantakirjassa on menestytty seuraavasti: I-palkinnolla palkittiin niin ikään uusintayrityksen myötä Honeydale Honeydew, II-palkinnolla Midland Pearl, Honeydale Pearl Champagne, Aidan Piranha, Honeydale Airstream Limit, Rondonia, Chrannlaoich, Dunwood Cascade, Ashgrove Diamonddigger, Honeydale Himalaya, Honeydale Gaerwen Gem, Clovercutt Super Bubble ja III-palkinnolla Cavan Krust sekä Aidan La Milana Myös muualla asuville kasvateille on siunaantunut kantakirjapalkintoja varsin mukavalla tahdilla. Kouluponikasvattajaksi oli tarkoitus ryhtyä, mutta enemmän minä näyttelyponikasvattaja nähtävästi olen..

NJ Näyttelyt 16.02.2015 - Vain connemaranponeille, tervetuloa!

10.02.2015 - Talvikruunajaisten tulokset laskettiin ja arvottiin tänään. Arpajaisissa kolme onnekasta voitti kuvapalkintoja: taffel, mm ja Heini, onnea! Winter Queeniksi kruunattiin odotetusti Honeydale Silver Stardust 22 äänellä ja Winter Kingiksi Honeydale Honeydew 17 äänellä. Kaiken kaikkiaan ääniä annettiin yhteensä 64.

28.01.2015 - Tervetuloa osallistumaan Honeydalen ensimmäisiin Talvikruunajaisiin! Kruunajaiset ovat leikkimielinen arvontakilpailu, jossa jokainen halukas saa äänestää Honeydalen poneista omaa suosikkioriaan sekä -tammaansa ja samalla osallistua vapaavalintaisen kuvapaketin arvontaan. Äänestysaika alkaa 28.1. ja päättyy 9.2. Arvonnan voittaja sekä "voittajaponit" kruunataan tiistaina 10.2.

22.01.2015 - Connemaravarsoja myynnissä! Kymmenen ihanaista etsii omaa, rakastavaa kotia. Lue lisää linkistä.

16.01.2015 - Taisin luvata connemarapoppoolle vähän tekemistä, joten täältä pesee: Connemaranponipäivät 13.-15.02.2015! Mahdollisesti muutaman kerran vuodessa järjestettävien connupäivien taustapiruina hääräävät minun lisäkseni yhteistyöläiset Daivive ja Cery, sekä tietysti avuliaat, asiansa osaavat vaihtelevat näyttelytuomarit, jotka mahdollistavat rotunäyttelyn järjestämisen. Näyttelyn lisäksi tämän kolmipäiväisen tapahtuman aikana järjestetään connemarojen omat jaosten alaiset koulu- ja estecupit sekä ihastuttava tuontiponimyynti. Koulucup järjestetään täällä Honeydalen tiloissa. Tervetuloa osallistumaan!

11.01.2015 - Historialliset hetket käsillä. Aidan Royc Star sekä Hasselbys Silver Swirl muotovalioituivat tänään molemmat ja ovat täten ihan ensimmäiset VIR MVA Ch -arvonimillä palkitut ponini ikinä. Villiä! Tulevien päivien aikana julkaistaan myös jotain koko connemarapoppoolle kivaa extrapuuhaa, muistakaa pysyä linjoilla.

05.01.2015 - Tänään toteutui jo hetken aikaa mietinnässä ollut suunnitelma: talli painottuu jatkossa vain connemarojen kasvatukseen ja kyseisen rodun aseman edistämiseen. Vuoden alusta alkean kisaamisen aloittaneet ponit kilpailevat myös vain porrastetuissa kilpailuissa. Viime vuoden puolella aloittaneet jatkavat tavalliseen tapaan normaaleissa arvontakisoissa.

21.12.2014 - Tänään saatiin jälleen iloita kantakirjamenestyksestä, sillä joulukuun tilaisuudessa oli mukana omien ponieni lisäksi myös pari muuta omakasvattamaani connemaraa. Omasta tallista mukana olivat tamma Honeydale Silver Stardust, joka palkittiin odotusten mukaisesti ensimmäisellä palkinnolla, sekä ori Clovercutt Conway, joka nappasi kakkospystin. Lisäksi kakkospalkinnoilla palkittiin Ceryn omistuksessa oleva Hasselbys Rionach ja Christan tallissa asuva Honeydale Barracuda. Onnea!

09.12.2014 - Luukusta putosi tänään niin vallan veikeä joulukortti, etten tiedä miten päin tässä olisi. Kiitos muistamisesta yhteistyökumppanillemme Cerylle ja hyvät joulut sinne Aidaankin päin!


KRJ Kouluratsastuskilpailut 24.-30.11.2014 - Tervetuloa kilpailemaan ja katsomaan!

20.11.2014 - Ponien jälkeläislistoja ja palkintoja päivitetty. Myös näyttely- ja kisakalenterit tuli päivitettyä joitakin päiviä sitten. Hasselbys -kasvatti Críofan kävi myös uuden omistajan hoivissa uusimassa KTK-palkintoaan ja korotti upeasti kolmosesta ykköseen, kiitos huimasti parempien valmistelujen. Sain myös juuri tietää, että Laverne palkittiin uudessa connemarojen rotulaatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla, ollen niukasti tilaisuuden paras poni!

29.10.2014 - Vaudevau, viides KTK-I -palkittu connemara. Minun tallissani. Täällä. Kiitos tästä kuuluu kauniille, omakasvattamalle Eavanille. Toinen omakasvatti Críofan jäi pisteen päähän kakkospalkinnosta, mutta sekin oli jo huomattavasti parempi mitä odotin. Ensi tilaisuutta odotellessa!

28.10.2014 - Talliin on saapunut uusia connemaroja viime aikoina lähemmäs kymmenen kappaletta: löytyy poneja niin Aidasta, Clovercuttista kuin Krustpilsistäkin sekä myös joitakin uusia ja vanhoja ulkomaan tuontiponeja. Connemarat ovat tällä hetkellä selkeästi tallin ykkösrotu, niitä löytyy jo yhtä paljon kuin kaikkia muita rotuja yhteensä!

03.10.2014 - Viime kuun kantakirjaustilaisuudessa tuli taas oikein mukava potti: Honeydalelainen D-tamma Unicornia sekä Carolinan kasvattama muhkea connuori Egyptian Primal End palkittiin molemmat rehellisellä kakkosella. Tämän kuun tilaisuuteen on ilmoitettu meiltä päin jälleen kaksi connemaraa. Uusia ponejakin on talliin saapumassa kasapäin, Ceryltä peräti viisi connemaraa, Daivivelta connua sekä nyffiä ja Christaltakin ehti jo kotiutua connua ja cobia. Toki myös joitakin tuontihevosia on odottamassa kuljetustaan.

03.09.2014 - Ponien kisakalentereita päivitetty. Laverne on menestynyt kisoissa jo sen verran mukavasti, että nyt on aika jäädä kärkkymään Cupeja ja valmistautumaan KRJ:n laatuarvosteluun. Olenko koskaan muuten maininnut, että kyseessä on yksi suosikkitammoistani? Se on kaunis, upealuonteinen, mukava kisakumppani ja osoittautunut myös mahtavaksi periyttäjäksi muutaman ensimmäisen varsansa perusteella. Mitä muuta voi ponilta toivoa?

01.09.2014 - Iloisia uutisia kantakirjarintamalta! Kasvattamani connemaraori Braeburn palkittiin upeasti ensimmäisellä palkinnolla ja Sävelsalolainen connemaratamma Grania odotetusti kakkosella. Braeburnin myötä nyt omistuksessani on peräti neljä KTK-I -palkittua connemaraa, vau! Iloisin mielin sain ilmoittaa seuraavat poniset syyskuun tilaisuuteen, taas on jotain jännitettävää, varsinkin kun mukana on myös yksi toisaalle myyty kasvattini. :)

20.08.2014 - Honeydalen arki on lähtenyt hyvin pyörimään. Ponit ovat kotiutuneet mukavasti Sveitsiin, vaikka ovatkin varsin hämmentyneitä yhtäkkisestä vapaudestaan ja muutama poni kellahti epäilyttävästi hyasinttipeltoon. Allekirjoittanutkin on viihdynyt hienosti ja talli on jo saanut joitakin vakkarifaneja, jee! Pari connemaraa on ilmoitettu myös elokuun kantakirjaustilaisuuteen, joten jotain odotettavaakin on. Lisäksi, vuonisten tietoja läpikäydessäni, huomasin ilokseni että minullahan on jopa neljä KTK-kelpoista vuonohevosta, kun olen elänyt siinä uskossa, ettei niitä ole toistaiseksi yhtäkään! Jonkinmoista näyttelyä ja muuta tapahtumaa olisi tarkoitus myös järjestää Honeydalessa lähiaikoina.

Tallia ylläpitää
Kiiskinen (VRL-01811, HCT)
virtuaali@tunturiponi.net
Piditkö? Anna meille
ääni VRL:n tallilistalla, kiitos!
Päivitetty viimeksi 07/2015
kävijää alkaen 07/2014

Yhteistyössä kanssamme ihanat Aida Connemaras, Clovercutt Farm & Krustpils Manor