Viehättävän Unihalvaus VIR MVA Ch, KTK-II

Suomenhevosori, väriltään musta, säkäkorkeus 158cm
Syntynyt 21.05.2011     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH11-018-0923
Kasvattanut Viehättävä ja omistaa Seljasaaren Kartano VRL-01811 & VRL-02116, ex-omistaja Daivive
Koulupainotteinen, tavoitetaso 5: Vaativa B

Viehättävän Unihalvaus, jota tuttavallisemmin kutsutaan Niiloksi, tuli minnulle aivan sattuman kautta keskustellessani oriin kasvattajan kanssa vanhemmasta herrastani Mikistä ja siitä, kuinka tälle pitäisi jostain, ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa, löytää seuraaja. Ram.han siitä varsin innostui ja alkoi kierrättää minua ympäriinsä tutustumassa syntyneisiin varsoihin ja niiden vanhempiin, eikä aikaakaan, kun jo olin allekirjoittanut paperit upean mustan orivarsan omistajuudesta. Säpäkkä Niilo on osoittautunut oikein kannattavaksi ostokseksi, sillä herra jaksaa aina vain miellyttää ja ahertaa ihmisen vuoksi.

Hoidettaessa Niilo osaa välillä koetella hoitajan hermoja oikein kunnolla pyrkiessään seuraamaan hoitajan jokaista liikettä, kävi tämä sitten harjapakilla, varustehuoneessa tai yksinkertaisesti vain kiersi oriin ympäri vaihtaesaan puolta. Oriin harjaus käy leikiten, eikä se turhia aristele. Joskus pään harjaaminen saattaa tuottaa päänvaivaa, Niilon pyrkiessä haistelemaan harjaa hinnalla millä hyvänsä. Kaviot herralta on helppo puhdistaa, sillä Niilo nostaa jalkansa pienimmästäkin pyynnöstä, eikä yritäkään painaa sitä alas ennen hoitajan otteen irtoamista. Satuloidessa orii on melko harmiton, eikä yritä venkuilla edes satulavyötä kiristettäessä. Kuolaimia pujotettaessa Niilo saattaa purra hampaansa yhteen ja kieltäytyä ottamasta kuolaimia suuhunsa, mutta kunhan jaksaa hetken päättäväisesti yrittää, antaa jääräpääkin periksi. © ex-omistaja Daivive


VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
i: Valveuni
sh m 157cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ii: Ikuisuuskehrääjä sh m 157cm
iii: Pohjanoteeraus sh m 159cm
iie: Ilosanoma sh trn 154cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ie: Marine sh tprt 161cm
iei: Houkuttamaton sh tprt 162cm
iee: Marinetta sh rt 156cm
KTK-III, KRJ-II
e: Huvin Lystiina
sh rt 164cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, SLA-I, YLA2
ei: Lysti-Vinski sh trt sb 163cm
eii: Vauhti-Enska sh trt 164cm
eie: Himma-Riina sh prn 156cm
KRJ-II, SLA-II, YLA2
ee: Severiina sh prt 155cm
eei: Senaatio sh prt 163cm
eee: Syviyö sh prn 155cm

Jälkeläiset

01. sh-t Keijusalama HUI, syntynyt 25.06.2012 tammasta Eksoottikeiju ILO Saavutukset: KTK-III, SV-II
02. sh-t Helmen Uniretki, syntynyt 19.12.2012 tammasta Metsäkartanon Adele

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
21.05.2011 Wonderland Exm, irtoSERT, pt. Anette N.
22.05.2011 Sh-talli Renttu, irtoSERT, pt. Shonna S.
23.05.2011 Dimmanby Gård, irtoSERT, pt. Anette N.
30.05.2011 VV, irtoSERT, pt. Peppi S.
07.06.2011 Kärmeniemi, irtoSERT, pt. Anette N.
15.09.2011 Satulinna, MVA-sert, pt. Anette N.
16.09.2011 Katvusto, MVA-sert, pt. Peppi S.
20.09.2011 M&TT, MVA-sert, pt. Anette N.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Päiväkirjamerkintä 21.06.2011

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta parkkeeratessani auton Viehättävän pihaan. Ram oli soittanut vain muutama tunti aikaisemmin ilmoittaakseen, että Niilo olisi nyt valmis muuttamaan uuteen kotiin. Yli-innokkaana hevosenomistajana pakkasin samantien tavarat autoon ja lähdin hurastelemaan trailerin kera kohti Juolukan kylää, jossa Viehättävä sijaitsee. Lähdin heti etsimään Ramia ja Niiloa tallista, eikä aikaakaan kun jo löysin hevoseni kasvattajan hääräämästä oman kullannuppuni ympärillä. Pitihän sitä tarkistaa että herralla oli kaikki hyvin, nyt kun se muuttaisi pois kotoa. Ram tarjosi vielä kakkukahvit ennen lähtöäni - olikohan tämä normaali käytäntö kaikkien hevosen ostajien kanssa? Kahvikestien jälkeen laitoimme yhdessä Niilon lopulliseen kuljetuskuntoon (ai että kun sen uusi hieno sininen riimu sopikin sen päähän niin hyvin!), jonka jälkeen se jolkotteli nätisti traileriin. Käteltiin Ramin kanssa vielä kerran ja sovittiin kasvattajatreffeistä ennen kuin hyppäsi autoon ja huristelin tieheni. Reilu tunnin ajomatkan aikana pysähdyin muutamaan otteeseen tarkastamaan uljaan mustani hyvinvoinnin ja pystyin joka kerta sulkemaan oven hymyssä suin, siellä se pikkuinen vain lepäili trailerin nuokkuessa auton perässä. Kun vihdoin saavuimme kotitallin pihaan ja sain taluttaa Niilon pois trailerista, saatiin tervehdykseksi uteliaan kuuloinen hörähdys Mikin tarhalta päin. Niilo vastasi kimeällä hirnahduksella taluttaessani sitä naureskellen talliin. Olin jo laittanut Niilolle kaiken valmiiksi - oman karsinan kaikkine mukavuuksineen, oman tarhan Mikin vierestä, omat varustehyllyt ja koukut varustehuoneeseen ja tietysti, mikä tärkeintä, iki-oman nimikyltin karsinan oveen: "Tässä karsinassa asustaa Viehättävän Unihalvaus eli Niilo".