Kanelisuukko KTK-III

Suomenpienhevostamma, väriltään punarautias (hopea), säkäkorkeus 145cm
Syntynyt 24.12.2015     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH16-018-0507
Maahantuonut Sylvester ja omistaa Seljasaaren Kartano VRL-01811 & VRL-02116
Koulupainotteinen, tavoitetaso 5: Vaativa B

Pusu syntyi tuulisena ja tuiskuisena jouluaattona jossain Pohjanmaan perukoilla. Punarautias varsa oli heti ensihetkistään alkaen utelias, tavattoman rohkea ja kiirehti heti pusuttelemaan kasvattajaansa hänet nähdessään. Niinpä se nimettiin jouluisasti ja sukunsa nimiteemaa jatkaen Kanelisuukoksi. Tänä päivänä Pusu on edelleen lauman rohkeimpia pikkutammoja ja aina ensimmäisenä tutustumassa jänniin ja vähemmän jänniin asioihin. Hoitaessa se on kiltti ja lempeä, ratsastaessa nöyrä ja kuuliainen.


i: Taisto-Tappura
sph trt 146cm
ii: Taikausko sph prt 146cm iii: Yöpiina sph m 147cm
iie: Helinä sph prt 144cm
ie: Leppäpusu sph vprt 141cm iei: Rentunruusu sph prt 144cm
iee: Laventeli sph rt 140cm
e: Kaneliunelma
sph hprn 144cm
ei: Onnen Kantaja sph hprn 148cm eii: R.V. Räiskäys sph hprt 146cm
eie: Ravina sph trn 147cm
ee: Kanelikatse sph vrt 139cm eei: Katumus sph mkm 147cm
eee: Kanelimuiskaus sph vrt 138cm

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.

Sukuselvitys vanhemmista

i. Taisto-Tappura on tummanrautias piensuomenhevosori, joka on kilpaillut menestyksekkäästi helppo A -tasolla hyvin prosentein osallistuen myös suomenhevosten mestaruuskilpailuihin. Luonteeltaan tasainen ja hyvähermoinen Taisto on periyttänyt lukuisille jälkeläisilleen nöyrää ja rohkeaa luonnetta sekä hyvää, kolmitahtista laukkaa.

e. Kaneliunelma on kuvankaunis hopeanruunikko piensuomenhevonen, joka kilpailee kouluratsastuksessa vaativaa B -tasoa. Tammalla on lennokkaat ja notkeat liikkeet, ja se vastaa apuihin nopeasti ja täsmällisesti. Luonteeltaan 144cm korkea Kaneliunelma on itsepäinen mutta lempeä tamma, joka käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa. 16-vuotias Kaneli on kilpailu-uransa huipulla tehden edelleen erinomaisia tuloksia.

Sukuselvitys isovanhemmista

ii. Taikausko oli 146cm korkea pienhevosori Lapualta, erinomainen monitoimihevonen joka sijoittui niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Hyväntahtoinen Usko palkittiin KTK-II palkinnolla erinomaisin pistein. Ori kilpaili vielä 19-vuotiaana vaativia kouluratoja ennen eläkkeelle siirtymistään.

ie. Leppäpusu oli punarautias pienhevostamma Etelä-Suomesta, joka loukkasi nelivuotiaana tarhaonnettomuudessa jalkansa mutta erinomaisen sukunsa ja rauhallisen luonteensa takia jäi siitoskäyttöön. Tamma sai viisi jälkeläistä ennen kuin siirtyi täyseläkkeelle Lappiin seurahevosen rooliin. Todella lojaali ja viisas emä, joka periytti jälkeläisilleen lempeää ja sitkeää luonnetta.

ei. Onnen Kantaja oli upea pienikokoinen suomenhevosori, joka palkittiin kaksivuotiaana tamma- ja varsanäyttelyissä Kiteellä. Nelivuotiaana "Tarmo" kantakirjattiin pienhevossuunnalle ollen BIS-kehän toinen. Tarmo kilpaili kouluratsastuksessa kaksitoistavuotiaaksi helppoja luokkia kunnes ori jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn seurauksena. Onnen Kantaja oli yksi aikansa tunnetuimmista hopeageenin kantajista, ja erittäin suosittu siitosori.

ee. Kanelikatse oli ponikokoinen pienhevostamma, joka toimitti niin este- kuin kouluratsunkin virkaa junioriratsastajalla. Tamma kilpaili myös harrastetasolla kenttäkilpailuissa. Pieni vaaleanrautias tamma oli erittäin kiltti ja rauhallinen, mikä mahdollisti perheen pienimpienkin käsittelevän sitä.

Sukuselvityksestä kiitos Fabraylle!

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
19.03.2016 Harmonia, RCH 10p.
07.03.2016 Március, irtoSERT, pt. Taija

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Ei vielä merkintöjä.