Scaon Vermilion

Selle Français, ori
Syntynyt 03.03.2016 Luxemburgissa
Mustanruunikko, 169cm

Rekisterinumero VH16-121-0023
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Grand Prix
Kasv. Scaon Sporthorses, om. Le Château de Raconteur VRL-01811

KV-III   Premier

Vermilion eli Lion on on herkkähipiäinen ja toisinaan vähän äkkipikainen ori, joka vaatii varman ja mielellään hiukan kokeneemman käsittelijän. Hoitaessa se ei ole varsinaisesti ilkeä tai vihainen, mutta osoittaa helposti tyytymättömyyttään milloin mihinkin uhkailemalla ja irvistelemällä rumasti. Ratsastaessa ori on vaativa eikä anna mitään ilmaiseksi. Hyvän ratsastajan alla Lion esittää kuitenkin varmoja, tasaisia ja näyttäviä liikkeitä, raviohjelman ollessa ehdottomasti sen bravuuri piffeineen ja paffeineen.


KTK-II
i: Vermillion du Blois
sf trt 170cm
ii: Calme Matin sf rn 172cm iii: Venos sf
iie: Calme Heloise sf
ie: Emmanuelle sf prt 167cm iei: Emmanuel xx
iee: Eulalie sf
Ch, KTK-II
e: Libourne
sf mrn 165cm
ei: Lambourghini sf mrn 170cm eii: Loser Like Myself xx
eie: Clothilde sf
ee: Guinevera sf m 166cm eei: Bonaparte ransk
eee: Gervaise sf

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.

KRJ-Cupit:
31.03.2016 - Runoratsut - Grand Prix - 9/248
31.08.2016 - Runoratsut - Grand Prix - 3/210
31.05.2017 - Savage - Grand Prix - 9/102

Näyttelyt:
19.03.2016 Le Château de Raconteur, Overall CH 40p.
14.06.2016 Le Château de Raconteur, Ridden CH 20p.
23.01.2017 Le Château de Raconteur, Ridden CH 20p.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 10.10.2017

"Valmensin Emmelineä ja Lionia ensimmäistä kertaa, joten halusin nähdä ratsukon työskentelyä yksinkertaisissa tehtävissä. Tarkoituksenani oli kiinnittää huomiota ratsukon vahvuuksiin ja heikkouksiin ja suunnitella seuraavat valmennukseni niiden pohjalta. Alkukäyntien jälkeen pyysin ratsukkoa siirtymään harjoitusraviin, jossa katselin Lionin liikkeitä. Ori kulki kyllä rauhallisesti, mutta näytti malttamattomalta ja näytti haluavan kulkea reippaammin eteenpäin. Pyysin ratsukkoa tekemään voltteja, pari kierrosta pääty-ympyrällä ja sivujen keskellä aina pysähdyksen ravista. Siirtymät saivat orin hereille ja siirtyminen koottuun raviin sujui oikein hyvin. Kuitenkin vasta lisätyssä ravissa näin todella, kuinka näyttävät ja tasaiset liikkeet Lionilla oli. Ravinäytöksen jälkeen annoin ratsukon levätä hetken suunnitellessani laukkaratoja. Laukkaa pitkä sivu ja pääty-ympyrällä laukanvaihtoja. Siirtyminen laukkaan näytti hieman vaivalloiselta, Lion nostellen päätään protestoivasti ja laukan ollessa alussa jäykän ja liian kiirehtivän oloista. Vasta pääty-ympyrällä Lion näytti rentoutuvan hieman, mutta laukanvaihdot saivat sen niskan taas jännittyneeksi ja sen keskittyminen näytti herpaantuvan. Pääty-ympyrän jälkeen toisella pitkällä sivulla kehotin ratsukkoa siirtymään koottuun laukkaan, joka ei aluksi edes näyttänyt siltä. Kehotin Emmelineä hidastamaan vauhtia ja keskittymään enemmän pohje-, käsi- ja painoapujen vuorovaikutukseen. Pari uutta siirtymistä ravista laukkaan ja seuraavaksi käynnistä laukkaan kiinnittäen enemmän huomiota apuihin, ja Lion alkoi näyttää jo kuuliaisemmalta ja kootummalta. Päätin keskittyä tähän enemmän ensi kerralla, jotta ratsukko saisi kunnolla työstettyä heille hieman haasteellisempia asioita. Lopuksi ennen loppukäyntejä pyysin ratsukkoa menemään kootussa ravissa kaarevalla uralla, eikä siinä paljoa ollut ratsukon työskentelyyn pahaa sanomista." Valmennuksen kirjoitti nekota.

Kouluvalmennus 14.10.2017

"Tällä valmennuskerralla päätin harjoitella muutamaa laukka-aiheista tehtävää Emmelinen ja Lionin kanssa. Lämmittelyn aikana ratsukko meni ensin käynnissä ja sitten ravissa kaarevalla uralla, asettaen ja kooten samalla. Lämmittelyn jälkeen pyysin heitä siirtymään harjoituslaukkaan ja jatkamaan kaarevilla urilla molemmilla pitkillä sivuilla. Tuodakseni haastetta heti alkuun pyysin Emmelineä vuorotellen lisäämään ja lyhentämään laukkaa ja lisäksi tekemään laukanvaihdot aina kaarevan uran alussa ja lopussa. Tehtävä ei vaikuttanut olevan helpoimmasta päästä, Lion kun pyrki itse lisäämään laukkaa koko ajan ja Emmelinen pyrkiessä lyhentämään laukkaa, ori ei halunnut taipua ratsastajansa tahtoon niin helposti ja laukanvaihdot unohtuivat kokonaan ratsukon pyristellessä tehtävän ensimmäisestä osasta. Pudistelin päätäni ja ehdotin, että ratsukko menisi aina kaarevalla uralla lisättyä laukkaa ja muuten koottua laukkaa. Siirtymisissä oli harjoiteltavaa, huomasin heti että se tapahtui liian äkkinäisesti ja ilman riittävää apujen vuorovaikutusta. Kehotin Emmelineä myötäämään vähän enemmän ja hyvinkin pienellä muutoksella siirtymät menivät jo sujuvammin. Lion ei myöskään enää pyrkinyt lisäämään laukkaa itsekseen. Nyt kun ensimmäinen osa sujui, pyysin ratsukkoa aloittamaan laukanvaihdot kaarevien urien alussa ja lopussa. Itsevarmuutta saanut Emmeline suoriutui tehtävästä hyvin, mutta kun otin kaarevat urat pois ja pyysin heitä tekemään laukanvaihdot joka kolmannella askeleella, Lion näytti sekaantuvat askelissaan ja liikkeet näyttivät vaivalloisemmilta. Kannustin heitä vain yrittämään uudestaan ja kohta laukanvaihdot sujuivatkin paljon sujuvammin, muutaman yrityksen jälkeen jo joka askeleella. Päätin lopettaa tähän tällä kertaa ja kiitin ratsukkoa hyvästä työskentelystä heidän jäädessä jäähdyttelemään käynnissä." Valmennuksen kirjoitti nekota.

Kouluvalmennus 16.10.2017

"Kolmannessa ja viimeisessä valmennuksessani Emmelinelle ja Lionille halusin katsella heidän työskentelyään jonkun vähän eri asian parissa ja päätin haastaa heidät minun suunnitelemani kouluradan ratsastukseen. Koulurata ei ollut ihan Grand Prix -tasoinen, mutta olin ujuttanut sinne hieman haastavempia asioita ihan vain nähdäkseni, kuinka ne ratsukolta sujuisivat. Parin itsenäisen harjoittelukerran jälkeen halusin nähdä ratsukon radan parissa ja korjata mahdolliset virheet. Koottu ravi näytti hyvältä ja vaivattomalta, samoin kuin lisätty ravi. Kaikki näytti hyvältä siihen asti, kunnes päästiin taivutuksiin. Ravissa taivutukset sujuivat kohtuullisen hyvin, laukassa ei läheskään niin puhtaasti. Tempo oli aivan liian nopea ja ja takaosa laahasi hieman perässä. “Käytä pohkeitasi reippaammin, etenkin sisäpohjetta”, neuvoin Emmelineä ja he yrittivät uudestaan. Tempo oli edelleen liian kova, mutta takaosa ei enää laahannut. Käsiapujen lisääminen rauhoittia tahtia hieman ja suoritus näytti puhtaammalta. Edellisellä kerralla harjoitellut laukanvaihdot sujuivat paljon paremmin tällä kertaa, mutta viimeisenä vaativampana tehtävänä oleva piruetti ei näyttänyt ihan siltä, miltä pitäisi. Lionin vauhti hidastui liikaa, eikä se näyttänyt enää laukalta lainkaan. Askeleiden koko myös vaihteli. Kehotin Emmelineä istumaan rennommin takana ja käyttämään ulkopohjetta hieman kevyemmin. Parin yrityksen jälkeen piruetti alkoi näyttää enemmän laukkapiruetilta. Seuraavaksi pyysin ratsukkoa ratsastamaan koko ohjelman alusta loppuun ilman uusia yrityksiä, niin puhtaasti kuin vain osaisivat. Suoritus sai minut nyökkäämään hyväksytysti. “Tuolta kouluratsastuksen pitäisi näyttää!” sanoin kiitettyäni ratsukkoa valmennuksesta." Valmennuksen kirjoitti nekota.