HRW Rosenkrantz VIR MVA Ch, KTK-II

Trakehnertamma, väriltään punaruunikko, säkäkorkeus 166cm
Syntynyt 01.03.2015     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH15-021-0248
Kasvattanut HR Warmbloods ja omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811
Koulupainotteinen, tavoitetaso 10: Grand Prix

Rosenkrantz on hevonen, jonka moni hevosenomistaja laittaisi mieluusti pois - oli se sitten kuinka hienosta suvusta tahansa. Tamma on huono rehunkäyttäjä, senhän näkee noista alati näkyvistä kylkiluista; tämän takia sillä onkin kokoajan heinää tarjolla. Lisäksi punainen tamma on melko helposti palelevaa sorttia, joten sitä saa olla kokoajan käärimässä loimiin ja tarkistamassa, että tutiseeko se kylmissään pihalla. Kolmannekseen se on kovin reaktiivinen hevonen, joka tuntuu pelkäävän vähän kaikkea ja on myös arka uusille ihmisille. Tarhatessa täytyy olla myös tarkkana, että kenen kanssa Rosen voi tarhata, sillä se on melko kovapäinen ja ärsyttävä. Se ei meinaa tarhasta antaa millään kiinni kesken päivän, mutta mikäli se illalla jää ulkoilemaan yksin, niin pitää tamma huolen, että se taatusti saa iltapalansa. Tällöin se kyllä keksii keinot tulla talliin aivan itse. Rose on siis sellainen tamma, että se jakaa tallipiirissä kovasti mielipiteitä hieman ärsyttävän, mutta mielenkiintoisen luonteensa johdosta. Ohjenuorana olisikin hyvä muistaa, että tamman kunnioitus on ansaittava.

Ei se omena ole kauaksi pudonnut ratsastuksenkaan suhteen. Tamma tuntuu välillä vähän räjähtävältä aikapommilta, joka nyt ei kovin hyvä piirre kouluhevoselle ole. Se on reaktiivinen ja nopea liikkeistään, joten ratsastajalta odotetaan ehdottomasti erinomaista tasapainoa sekä pitkiä hermoja. Roselle sopiikin selkään enemmin sellainen rauhallinen ja viilipyttymäinen ratsastaja, joka osaa lukea hevosta. Se on kyllä kaikinpuolin herkkä avuille ja oikean ratsastuksen kautta myös kuuliainen ja toimiva. Se vähän riippuu siitä, että millä tuulella tamma on. Mieluiten se tietenkin tekee töitä tutun ratsastajan kanssa, sillä testailevana tunnetusta ratsusta ei ihan jokaisen ihmisen alle ole. Rose on näyttävä kouluratsu kunhan sen kanssa saa yhteistyön toimimaan saumattomasti ja ongelmitta; sillä on kolme upeaa askellajia ja sydän sykähtelee kouluratsastuksen puolesta. © Kemiina


VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-II, Bronze Premium
i: Everhart
trak trn 170cm
ii: Gambert trak trn 172cm iii: Umbert trak m 170cm
iie: Guinevere trak rt 169cm
ie: Evermore trak rnkm 168cm iei: Dardanus trak m 167cm
iee: Everdale trak prnkm 165cm
e: Rosenwaltz
trak mrn 164cm
ei: Dionysos Z trak rn 159cm eii: Marquerink trak m 164cm
eie: Dion von Masberg trak trn 168cm
ee: Waltzing Ros trak km 165cm eei: Waltzmeister trak m 161cm
eee: Lawerenz Balletje II trak rn 168cm

Jälkeläiset

01. trak-t. Rive du Roch, syntynyt 11.11.2016 oriista Baraqnie Saavutukset: KTK-II, Premier

KRJ-Cupit:
30.09.2016 - Oldfinion Dressage - Intermediate I - 3/106

Näyttelyt:
24.04.2015 Wuorela, RCH 10p.
30.06.2015 Le Château de Raconteur, PUN2
03.04.2016 Le Château de Raconteur, MVA-sert, pt. Kati
14.06.2016 Le Château de Raconteur, RCH 10p.
26.10.2016 Oldfinion Dressage, irtoSERT, pt. Kati
31.10.2016 Marksman Sporthorses, MVA-sert, pt. Kati
22.01.2017 Le Château de Raconteur, irtoSERT, pt. Vibaja
04.04.2017 Le Château de Raconteur, irtoSERT, pt. Kati

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 06.02.2017

"Ajoin sisään suuresta portista, ja pysäköin autoni parkkipaikalle vanhan, majesteettisen linnan viereen. Nousin autosta ja lukitsin ovet, kokoajan suu auki käsittämättömän upeaa tallialuetta, linnaa ja ympäristöä toljottaen. Olin saapunut Ranskaan, Emmeline Rochierin omistuksessa olevaan linnaan ja puoliverisiittolaan viettämään parin päivän valmennusputkea.

Edelleen aivan äimänä linnan tiluksia verkkokalvoilleni ahmien talsin kohti tallipihaa ja hhyvin hoidettua kenttää, jossa Emmeline jo näytti lämmittelevän ensimmäistä ratsuaan. Nainen ratsasti käynnissä avoja ruunikolla, vähän honkkelilla mutta kuitenkin osaavan oloisella puoliveritammalla. Tervehdin sekä ratsastajaa että hevosta kentän laidalle päästyäni, ja juttelin Emmelinen kanssa hetkisen. Emmeline saisi lämmitellä Rosen itsenäisesti, jotta näkisin ratsukon työskentelyä ilman ohjeistusta. Verkkojen jälkeen olisi luvassa GP-tason ratsukolle helpohkoja harjoituksia, nimittäin vastalaukkoja ja lisättyä ravia.

Alkuun Rose näytti vähän hätäiseltä ja yritti juosta ratsastajan alta pois. Emmeline kuitenkin pysyi rauhallisena ja tottuneesti rauhoitteli reaktiivista hevosta painon kautta tapahtuvien pidätteiden ja rauhallisen hengittelyn avulla. Kohta alettiin tulla suunnittelemaani harjoitusta, kolmikaarista kiemurauraa hitusen kootussa vastalaukassa. Kiiskisen tuli siis pystyä säilyttämään vastalaukka ja samaan aikaan vähän koota Rosea tiukemmaksi paketiksi ja pyytää siltä kootumpaa askelta. Pitkällä sivulla tulisi siirtyminen lisättyyn raviin.

Roselle vastalaukka näytti olevan melko helppoa, mutta liioitellun rauhallinen askellus sen sijaan ei. Hetken harjoittelun jälkeen Emmeline sai samaan aikaan sekä pidettyä vastalaukan, että Rosen liikkumaan kootummin. Lisätyissä askellajeissa ei ratsukolla ollut ongelmia, kuten olin etukäteen aavistanutkin." Valmennuksen kirjoitti Sippe.

Torstai 09.02.2017

"Tänään minun olisi tarkoitus liikuttaa kaunis, jo aikaisemmin samalla viikolla valmentamani puoliveritamma Rose maastoilun merkeissä. Kävin hakemassa tamman riimun tallista, ja suuntasin lähellä tallia oleville tarhoille. Rose ei meinannut aluksi antaa kiinni, mutta pienen maanittelun ja herkkujen rapistelun avulla se suostui tulemaan luokseni.

Kiinnitin Rosen leveälle käytävälle, ja avasin hieman ulkona likaantuneen sadeloimen soljet. Puhdistin loimesta pahimmat ravat pikaisesti juuriharjalla, ennen kuin laskostin takin Rosen karsinan eteen. Harjasin tamman läpi pölyharjalla ja kävin läpi vielä kaviot. Rose seisoi hoidettavana vähän kärsimättömänä, mutta tyytyi kuitenkin osoittamaan energiansa kuopimalla. Suojat kiinnitettyäni hain satulahuoneesta Rosen satulan ja suitset, jotka tamma antoi laittaa päälleen mukisematta.

Pihalla kiipesin räjähdysherkän oloisen Rosen päälle puiselta jakkaralta. Onnekseni olin säätänyt jalustimet ja satulavyön jo maasta, sillä ratsun pyöriessä ja hyppiessä ei minulla ollut aikaa keskittyä muuhun kuin sen rauhoittelemiseen. Emmeline oli neuvonut minulle yksinkertaisen reitin, jota kulkemalla saisin tehtyä viitisen kilometrin mittaisen pikkulenkin. Rose teeskenteli säikkyvänsä jokaista pusikon rasahdusta, mutta jonkin ajan kuluttua tämä alkoi jäädä pois - kai tamma huomasi, ettei saisi minua alas millään hyppelyillä.

Jonkin matkaa käveltyämme otin ohjat paremmin tuntumalle ja hyvin vähän istuntaani keventämällä sain Rosen siirtymään miellyttävään, lennokkaaseen raviin. Kohta annoin menohaluisen tamman siirtyä laukalle, ja nelistimme suunnilleen kilometrin Ranskan upean lehtimetsän syleilyssä. Tallille palattuamme hoidin Rosen rauhassa pois, ja päästin sen takaisin tarhaan kavereidensa luokse." Merkinnän kirjoitti Sippe.

Torstai 26.03.2017

"Tulin valmentamaan minulle ihan uutta ratsukkoa, Kiiskistä ja tämän upeaa tammaa Rosea. Koska tamma oli jo suorittanut kisauransa loppuun, päätimme työstää ihan vain perusjuttuja. Aloitimme puomityöskentelyllä ja tamma oli hyvin räjähdysalttiilla tuulella, joten Emmeline sai puomeilla rauhoitella tammaa ravaamaan niiden yli eikä tekemään kolmemetrisiä loikkia, jokaisen puomin kohdalla.

Kehotin ratsukkoa tekemään muutaman kierroksen temmonvaihteluita, ihan reiluilla pidätteillä alkoi Rosekin kuunnella enemmän ja keskittyi siihen, ettei hän päätäkään vauhtia. Ratsukko teki pääty-ympyröitä, huolehtien asetuksesta hyvin ja huomasi kuinka tamman takapää alkoi työskennellä myös kunnolla. Ratsukko suoritui tehtävästä helposti, joten pyysin ratsukkoa tekemään lopussa vielä toisella pitkällä sivulla pari sarjaa piaffea ja toisella passagea. Rose työskenteli moitteetta ja tajusi selvästi, että ratsastaja kyllä näyttää hänelle kaapin paikan tarpeen vaatiessa.

Yleisesti ottaen valmennus meni hyvin, ja ratsukko on selkeästi työskennellyt kauan yhdessä. Emmeline osasi korjata tammansa virheet huomaamattomasti." Valmennuksen kirjoitti eepu.