Prédateur du Roch

Selle Français, ori
Syntynyt 20.04.2016 Ranskassa
Punaruunikko, 162cm

Rekisterinumero VH16-121-0055
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Prix St. Georges
Kasvattanut & omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811

KTK-II   Premier


AHAC Legion of Supreme Honor
i: Praetorian D
ox rn 152cm
AHAC Legion of Excellence
ii: Spaniard ox trn 150cm
iii: Comte De La Fére ox
iie: Adriana HH ox
AHAC Legion of Masters
ie: Helena ox rn 154cm
iei: Argel II ox
iee: Solera II ox
VSN Ch, KTK-II, Preferent
e: Isla du Roch
sf prt sb 170cm
KRJ-II, Premier
ei: Fendant sf prn 175cm
eii: Étonnant sf prn 176cm
eie: Élégante sf trt 172cm
Star
ee: Iris Rouge sf prt sb 172cm
eei: Quentin sf m sb 171cm
eee: Irina Rouge sf prt 170cm

Jälkeläiset

01. sf-t. Gladys du Roch, syntynyt 09.06.2017 tammasta Genevre du Roch

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
14.06.2016 Le Château de Raconteur, RCH 10p.
22.01.2017 Le Château de Raconteur, irtoSERT, pt. Vibaja
23.01.2017 Le Château de Raconteur, RCH 10p.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 10.10.2017

"Prion kanssa olisi luvassa tiukka kolmen valmennuksen rupeama, joten ajattelin tänään aloittaa ratsukon kanssa aika perusjutuilla - tai no, tämän tasoiselle orinkoltiaiselle "perusjutut" olisivat ehkä vähän tylsiä. Olin itse kerrankin ajoissa, joten sain katsella maneesin keskeltä, kun punaruunikko ori käveli malttamattomasti Emmelinen kanssa ovista sisään. Nainen yritti parhaansa mukaan pitää Prion rauhallisena, mutta ori ei varmaan edes tunne käsitettä rauhallinen.

Emmeline sai itsenäisesti verrytellä orinsa, ja huutelin sitten välillä aina joitakin ohjeita jos niille oli tarvetta. Prio oli sen verran latautunut, että välikäynneille ei urhattu juurikaan aikaa. Laitoin ratsukon heti töihin ravissa - käyntityöskentelystä ei varmaan tulisi mitään juuri nyt. Prio oli selvästi kettuuntunut siitä, että työnteko jatkui, ja halusi mieluusti kulkea pää ja jalat taivaissa. Kehotin Emmelineä keskittymään ensin siihen, että ori kulkisi rauhallisesti, eikä siihen, missä sen pää seikkailee - vaikka ratsastaisi hetken aikaa vähän pidemmällä ohjalla. Prio oli vähän hämmästynyt kadonneesta ohjasta, ja alkoi jopa keskittymään enemmän siihen, mitä ratsastaja siltä pyysi pohkeella ja istunnalla.

Laukkatyöskentelyssäkin otti oman aikansa, että Prio saatiin jotenkin rennoksi ja kuulaiseksi - itse tehtävä olikin lähinnä vain sitä varten, ettei Emmelinen tarvitse ratsastaa pelkällä ympyrällä ja mukana olisi paljon siirtymisiä. Koska pyysin naista pitämään edelleen ohjan löysempänä, oli orin pakko ottaa taas huomioon muut avut ja pitää keskittymisensä oleellisissa asioissa. Lopussa Prio näyttikin ihan mukavalta, ja ennen kuin Emmeline sai antaa sille pitkät ohjat, halusin vielä muutaman minuutin käyntityöskentelyt nyt kun ori oli saatu rauhallisemmaksi." Valmennuksen kirjoitti leah.

Kouluvalmennus 12.10.2017

"Yksi valmennus alla, kaksi jäljellä. Tänään olin neuvojeni ja ohjeideni kanssa mukana verrytelystä asti: tarkoituksena oli saada hyvät verryttelyt alle, jotta varsinainen valmennus voisi keskittyä laukkatyöskentelyyn. Prio oli alkujaan liikenteessä jo vähän rauhallisemmalla ja keskittyneemmällä asenteella, mutta pysyttelimme silti maneesissa - mitä vähemmän ympäristön häiriötekijöitä orilla on näkökentässään, sitä parempi.

Emmeline sai itse valita itselleen sopivat verryttelytehtävät sen mukaan, miltä ori tuntui. Kun heitin vielä omia ehdotuksiani mukaan, saatiin Priosta oikein mukava paketti vieläpä suhteellisen lyhyessä ajassa. Ori sai hetken levähtää, ennen kuin alettiin todella töihin. Pyysin Emmelineä ratsastamaan lyhyille sivuille pätkän myötälaukkaa ja pitkillä sivuilla vastalaukkaa. Kulmissa halusin ratsukon ottavan käyntiin ja nostamaan laukan aina käynnistä - näin Emmeline saisi tilannetta vähän rauhoitettua. Tarpeen mukaan kulmaan sai tehdä voltin kumpaan suuntaan tahansa.

Prio oli alkuun sitä mieltä, että tällainen tehtävä on ihan pyllystä. Vastalaukka ei selkeästi ollut orin mieleen, joten ratsastaja saikin olla kärsivällinen ja hinkata tehtävää aika kauan, että ori saatiin kulkemaan suorassa vastalaukassa. Kun suora hevonen saavutettiin, pyysin naista taivuttamaan Prioa myös vastalaukassa sisälle. Jos jo pelkkä suora linja oli Prion mielestä tyhmää, niin tämä vasta typerää olikin. Emmeline osasi pitää hevosensa hyvin vastalaukassa, mutta koska ori ei päässyt helpottamaan tilannetta vaihtamalla myötälaukkaan, päätti se protestoida pukittamalla. Emmeline ei ollut tästä moksiskaan, vaan jatkoi sinnikkäästi vain naurahtaen orin pelleilylle." Valmennuksen kirjoitti leah.

Kouluvalmennus 14.10.2017

"Punaruunikko orinkoltiainen oli selvästi saatu kesytettyä kahden edellisen valmennuksen aikana: tänään ratsukon alkuverryttelyt saatiin pois alta ennätysajassa, ja Priokin oli yllättävän rauhallinen. Aloinkin epäillä, että oliko sille salaa annettu jotain rauhoittavaa ... Koska edellisistä valmennuksista oli jäänyt paljon suunnittelemiani vaikeampia tehtäviä pois, keskityimme niihin tänään.

Verryttelyssä olin pyytänyt Emmelineä tekemään reilusti siirtymisiä, jotta Prio olisi varmasti kuulolla ja mukana työskentelyssä. Tehtävän alkuun ratsukko sai tehdä muutamat pätkät pohkeenväistöä molempiin suuntiin, josta siirryttiin sulkutaivutuksiin ensin ravissa ja myöhemmin laukassa. Ensin Prio laittoi kovasti hanttiin, kun pyydettiin siirtämään takaosaa ja samalla taivuttamaan. Pukittelut olivat tänään kuitenkin vain luimimista, hännän heiluttelua, irvistelyä ja pään viskomista. Varsinkin laukassa Prio yritti myös luistaa hommasta kiihdyttämällä vauhtiaan, mutta useamman toiston jälkeen Emmeline sai pidettyä hevosensa hyvin aisoissa ja samalla suorittamaan tehtävän.

Jottei Prio vetäisi koko pussillista herneitä nenään, annettiin sen hetken aikaa kävellä pitkin ohjin, ennen kuin siirryttiin laukanvaihtoihin. Eilen oli ratsukon kanssa tehty vastalaukkatehtävää, ja ohjeistinkin Emmelineä hakemaan samaa suoruutta hevoseensa, ettei se menisi ihan kippuralle vaihdoissa. Kahdeksikolla tehtävästä yhdestä vaihdosta ratsukko sai siirtyä tekemään niitä pituushalkaisijalla tiheämpään tahtiin, kun Prio oli saanut vähän vihiä siitä, mitä sen kuuluisi tehdä. Ensimmäiset kerrat ori tahtoi kiihdyttää vaihtoon ja tehdä sen vähän turhan liioitellusti, mutta kun toistoja tuli enemmän ja latelin parhaani mukaan Emmelinelle ohjeita, ruunikko alkoi keskittyä ja suorittaa vaihdot rauhallisemmin.." Valmennuksen kirjoitti leah.