Perustiedot

Virallinen nimi: Merlin Painotus: Esteratsastus
Rekisterinumero: VH11-031-0078 Koulutustaso: ko HeA, re 160cm, me 150cm
Syntymäaika: 26.04.2010 (4v 26.05.2010)
Rotu, sukupuoli: Suomalainen puoliverinen, ori Omistaja: Kiiskinen (VRL-01811), Privas Park
Väri, säkäkorkeus: Voikko, 168cm Ex-omistajat: Mêl Seren ja Rägby

VIP MVA Fn (PP-MVA)    |    KTK-II (67%)    |    SPL-I (103p)    |    58 ERJ-sijoitustaKuvaus

Yleisesti Merlin on valloittava persoona, joka varmasti hörisee tiensä jokaisen sydämeen. Ori tuntuu olevan enemmänkin se tytön paras ystävä, kuin macho, joka kerää kaikkien naisien katseet. Merlin mielummin seuraa hiljaa vierestä, kun muut orit riekkuvat ja se tuntuu mielessään nauravan kaikille. Ihmisrakas persoona jakaa rakkautta jokaiselle, joka siihe viitsi tutustua. Monet eivät meinaa herraa oriksi uskoa ilman luontoäidin todistusaineistoa. Merlin on myös satunnaisina päivinä varsinainen diiva, joka mielummin nyrpistää nenäänsä oviaukossa, kuin työntää kavionsa pihan mutaan ja lähtee ulkoilemaan sateessa. Herra saattaa joskus myös esittää olevansa säikympi kuin todellisuudessa on.

Karsinassa Merlin on seurallinen ja utelias hevonen, joka mielellään haistelee vieruskaverin turpaa ja huutelee talliin tulijoille. Ihminen harjapakin kanssa on aina tervetullut ja Merlin tekee herrasmiehenä tilaa vieraalleen. Osaa seistä nätisti harjauksen ajan, välillä hamuillen hoitajansa paidanhelmaa ja välillä maistellen harjalaatikon sisältöä. Nauttii harjauksesta täysin siemauksin ja usein kerjää sitä lisää. Nostaa kavion jo valmiiksi, kun näkee kaviokoukun lähestyvän koipeaan ja tuntuu muutenkin olevan kuin sädekehän pään päällä.

Kun viimein pääsee Merlinin selkään, tuntuu sädekehä haihtuvan savuna ilmaan ja orin silmäkulmaan syttyy jekkuileva pilke. Merlin on ratsuna erittäin herkkä ja vaatii suorastaan prinsessakohtelua ratsastajaltaan. Liian tiukka ote ohjista, liian ärhäkät kantapäät tai heiluva pohje ajavat orin saamaan kunnon diivahepulit. Oikean ratsastajan kanssa on kuin tanssiva gaselli, väärän kanssa taas pää ylhäällä ja kallellaan töksöttävä hirvi. Saattaa myös toivottaa ratsastajalle hyvät päivän jatkot ja kadota itse horisonttiin, mikäli tapoja satulassa ei paranneta. On siis varsin mahtava opetusmestari, tee kaikki oikein tai putoa!

Koulua ori tanssahtelee oikean ratsastajan kanssa hienosti ja esittelee sulavia liikkeitään näyttäen kullanväriseltä satuhevoselta. Osaa paljon, jahka siitä osataan se taito ottaa irti. Kuitenkin satuhevosessakin on omat särönsä ja pienen ajatuksiin vaipumisen jälkeen huomaakin tömähtävänsä tantereeseen. Keho ja mieli valppaana saa varmasti orin pidettyä hanskassa.

Merlin on myös esteillä valpas ja ketterä ratsu, mutta saattaa joskus olla vähän neiti ja säikkyä olemattomia pikkuasioita esteillä. On myös oikea haka kieltämään, mikäli ratsastaja vähänkään epäröi. Joskus myös kuumenee hurjasti, mutta sen saa kyllä melko helposti takaisin maanpinnalle ja kierrokset laskemaan sopiviin lukemiin, kun vaan malttaa rauhoitella eikä kiihdy itse liikaa. Hermostminen Merlinin kanssa saa aikaan katastrofin, jonka jokainen varmasti haluaa välttää.

Metsässä Merliniä voisi verrata ajovaloihin jääneeseen pelästyneeseen peuraan. Kärpäset, muta ja oudot hajut saavat sen nyrpistämään nokkaansa, ja sen kanssa onkin syytä olla aina joku kaveri matkassa. Tutut hiekkatiet eivät tuota sille ongelmia, mutta metsäpoluilla se kompuroi korvat luimussa, eikä varmana edes harkitse puron ylitystä ilman seurauksia! Kenttähevosen urasta voimme siis vain haaveilla..

Kisoissa Merlin yrittää aina parhaansa. Ikäänkuin tämän hevonen tietäisi, että nyt siltä odotetaan paljon. Radoilla Merlin on tarkka, mutta nopea. Vaikka ori on isokokoinen se on suhteellisen ketterä. Vaikka Merlin ei anna harjoituksissa yhtään virhettä anteeksi, niin kisoissa se antaa. Ori on oikea taistelija!

© ex-omistaja Ros.

Sukutiedot

i: Monty DK (fwb vkk 169cm) evm ii: Rodrigo (fwb vkk 168cm) iii: Domination (fwb vkk 170cm)
iie: Mary Star (hann rt 163cm)
ie: Västerlund's Hulda (fwb rt 165cm) iei: Benny IV (fwb m 167cm)
iee: Lil' Amber (trak rt 166cm)
e: Mercy (fwb crm 166cm) evm ei: Mercury (fwb vkk 170cm) eii: Bono (old vkk 173cm)
eie: Amaring Arrow (hann rn 167cm)
ee: Rebecca (fwb vkk 171cm) eei: Hasse Hitstock (fwb vkk 172cm)
eee: Just-Jazz (swb m 165cm)

i. Merlinin isä on poikansa tavoin voikko ori Monty DK. Ori on tullut tutuksi lähinnä kenttäratsastuksen parista, joka kertoo paljon orin monipuolisuudesta. Vielä ei mestaritasolle ole ylletty. Orin kilpakalenteri puhuu kuitenkin sen kapasiteetin puolesta, eli huipulle ei ole kovin pitkä matka. Orin jälkeläiset ovat perineet hienon suorityskyvyn ja käsiteltävyyttä helpottavan leppoisan luonteen.

ii. Isänisä Rodrigo on melko tumma voikko herrasmies. Ori on loistanut uransa aikana lähinnä esteradoilla. Rodrigo on myös periyttänyt hienot hyppykykynsä jälkeläisilleen. Nykyään eläkepäiviä viettelevä ori on lähinnä jalostuskäytössä.

iii. Isänisänisä on nyt jo edesmennyt ori Domination. Kauniin kermanvärinen ori olisi ollut aikansa huippunimiä ellei olisi loukkaantunut vakavasti kilpailutilanteessa. Kuitenkin sen hieno suku ja siihen astiset kilpailunäytöt riittivät sen uraan hyvänä periyttäjänä. Ori kuoli vanhuuteen lähes 30-vuotiaana kotitilallaan.

iie. Isänisänemä Mary Star oli keskitason esteratsu, joka sai muutamia voittoja, sekä useita sijoituksia. Vaaleanraudikko tamma on sai elämänsä aikana vain kaksi jälkeläistä, eikä se ollut kovin tunnettu kotimaassaan.

ie. Isänemä Västerlund's Hulda valloitti nuoruutensa alkuvaiheilla esteratoja, mutta se sai loukkaantumisen takia selkäänsa vamman, joka siirsi sen kiertämään kouluratoja. Tamma kunnostautui uudessa lajissaan hienosti, vaikka alkuun sen kapasiteettia kouluradoilla epäiltiinkin sen temperamenttisen luonteen vuoksi.

iei. Isänemänisä Benny IV on niittanyt mainetta ja kunniaa esteradoilla Saksassa. Benny on kuitenkin alunperin Suomen omia kasvatteja. Ori on kiertänyt omistajalta toiselle ja sillä on kisannu moni Saksan huippunimistä. Ori jäi kilpailuista eläkkeelle terveenä, iän tullessa menestyksen vastaan. Ori pääsi kuitenkin lopettamaan uransa voittajana, ja se viettää nykyään leppoisia eläkepäiviä ruunattuna.

iee. Isänemänemä Lil' Amber ei päässyt koskaan tekemään itsestään tunnettua ratsuna, sillä sen selkä vammautui hyvin nuorena. Tammalla kuitenkin oli loistava suku ja hyvät perintötekijät, jotka edesauttoivat sen suvun jatkamista. Tammalla kilpailtiin kuitenkin valjakkoajossa, jossa se pääsi oikeuksiinsa loistavasti.

e. Merlinin emän virkaa toimittaa kaunis cremello tamma Mercy, joka on kunnostautunut hyvin tuloksin rataesteillä. Tammalla on upea hyppytyyli ja myös aavistus tempramenttia, joka on ollut sille vain eduksi tehden siitä sitkeän ja voitontahtoisen ratsun. Tammalla on lukuisia sijoituksia korkeissakin luokissa ja etenkin sen harvinainen väritys on kiehtonut monia, vaikka tamma onkin periyttänyt väriään hyvin maltillisesti seuraaville polville.

ei. Emänisä on hieno voikko ori Mercury. Ori on kilpaillut lähinnä kouluradoilla ratsastajansa rajoitteiden vuoksi. Lihaksikas ja komea ori on oikea katseiden kääntäjä kilpapaikoilla ja sen hienon suvun ansiosta se on ollu haluttua tavaraa kasvattajien suunnalla.

eii. Emänisänisä Bono on poikansa tavoin voikko ja komean, lähes 180cm säkäkorkeuden omannut ori. Herra tosin on nyt jo siirtynyt vehreämmille niityille, mutta sen jälkeläiset jatkavat orin hienojen kykyjen periyttämistä jälkipolville. Esteratsuna tunnetuksi tullut ori oli aikansa huippunimiä ja jäänyt varmasti monen mieleen.

eie. Emänisänemä on jo eläkeikäinen tamma Amazing Arrow, joka sai nimesä erikoisen nuolta muistuttavan päänmerkkinsä ansiosta. Tummanraudikko tamma on kiertänyt nuoruudessaan lähinnä kenttäratoja, mutta viimeiset ratsunvuotensa se toimi opetusmestarina tuleville nuorille lupauksille.

ee. Emänemä Rebecca on vaaleanrautias, sirorakenteinen estetykki. Rosoisesta temperamentistaan tunnettu tamma on jäänyt monien mieleen niin suorituksiensa kuin kaiken ranttaliksi pistämisen takia. Tamma kuitenkin vanhetessaan rauhoittui aivan käsiteltäväksi, ja nykyään se toimiikin kansallisella tasolla uuden lupauksen kilparatsuna.

eei. Emänemänisä Hasse Hitstock oli myös kotimaansa huippunimiä, tosin sen myötä tulivat tutuksi lähinnä usein vaihtuvat ratsastajat kuin hevonen itse. Kaunis sysimusta ori viettää nykyään ansaittuja eläkepäiviä kotitilallaan, jossa se astuu edelleen tammoja harvakseltaan.

eee. Emänemänemä Just-Jazz on poistunut jo tästä maailmasta, mutta se on aikanaan toiminut hyvin koulupuolella oman ratsastajansa kanssa. Ratsastajan siirtyessä suurempaan ja paremman kapasiteetin omaavaan hevoseen Just-Jazz siirtyi ratsastuskoululle, jossa se on opettanut monet ratsastajat kilpailemisen alkeisiin. Varsin matalaksi, vain 158cm korkeaksi jäänyt tamma omasi kuitenkin hienon suvun joka mahdollisti muutaman jälkeläisen saannin.

© ex-omistaja Ros.

Jälkeläiset

Ori on jalostuskäytössä ja se ottaa vastaan kaikenlaisia lämminveritammoja sekä ratsuponijalostukseen soveltuvia poneja. Mikäli olet kiinnostunut käyttämään oria, ota omistajaan yhteyttä sähköpostitse.

01. Voikko fwb-tamma ML Marines, syntynyt 05.05.2010 tammasta Ceinak Zhydar
02. Voikko fwb-ori ML Vengeance, syntynyt 04.06.2010 tammasta Ceinak Zhydar
03. Ruunikko fwb-ori Immortal Attraction WP, syntynyt 18.07.2010 tammasta Uniquess Royal
04. Ruunikko fwb-ori RM's Wind Chaser, syntynyt 24.07.2010 tammasta Lionmind Titania
05. Voikko fwb-ori Mad 666 SdGer, syntynyt 06.11.2010 tammasta Schloss
06. Cremello fwb-ori ML Hustler, syntynyt 11.11.2010 tammasta Ceinak Zhydar
07. Voikko fwb-ori ML Icebound, syntynyt 02.07.2011 tammasta Frozen Love
08. Voikko fwb-ori ML Opium, syntynyt 10.07.2011 tammasta Earth Intruders
09. Voikko fwb-tamma Serenity MUST, syntynyt 21.08.2011 tammasta Afternoon Delight
10. Rautias fwb-tamma ML See Ya, syntynyt 27.08.2011 tammasta Me Love You Love

Parhaimmat kilpailutulokset

PKK Näyttelyt

13.07.2010 - Valkola - Rakenne: Hevosorit - KTK-sert (Tuom. Mimi)
03.08.2010 - Valkola - Rakenne: Hevoset - KTK-sert (Tuom. Kati)

10.08.2010 - Artsin ravitalli - Rakenne: Hevosorit - EO-sert (Tuom. Beronia)
15.08.2010 - Rikjandi - Rakenne: Hevosorit - EO-sert (Tuom. Beronia)
30.08.2010 - JK suomenhevoset - Rakenne: Hevosorit - EO-sert (Tuom. akeya)
12.12.2010 - Mêl Seren - Rakenne: Hevosorit - EO-sert (Tuom. Jaffa)
14.12.2010 - Simora - Rakenne: Hevosorit - EO-sert (Tuom. Odelia)
19.12.2010 - PKK - Rakenne: Hevosorit - EO-sert (Tuom. aksu)

31.05.2010 - Mêl Seren - PKK-luokka: Pääkuva - KP (Tuom. Kukka)
27.06.2010 - Mêl Seren - PKK-luokka: Pääkuva - KP (Tuom. Akeya)
14.12.2010 - Simora - Muu kuva: Ratsastus - KP (Tuom. Odelie)
18.02.2011 - Mêl Seren - Muu kuva: Ratsailla tai kärryillä - KP (Tuom. Tinka H.)

15.08.2010 - Mallaspuro - Rakenne: Hevoset - HY (Tuom. Anne)
30.10.2010 - Artsin ravitalli - Rakenne: Hevosorit - HY (Tuom. Anne)

17.02.2011 - Kimola - Muu kuva: tietokoneella piirretyt - KM (Tuom. Tinka H)
13.03.2011 - Mallaspuro - Muu kuva: Arkista aherrusta - KM (Tuom. Lille)
15.03.2011 - WiRi - Muu kuva: Ratsastuskuva - KM (Tuom. jaffa)

"Taustan ja loimen värit sopivat mainiosti voikon kanssa ja kuvassa vallitsee seesteinen tunnelma. Hevosen silmiä uppoutuu tuijottamaan pitkäksi aikaa, ovat aivan mielettömän upeat!" - Tinka H.
"Hieno kuva, anatomisesti oikein mallikas. Väritys kuitenkin häiritsee silmää ja kuvaan on siksi vaikea keskittyä." - Lille
"Hyvää kolmiuloitteisuutta, raikas väritys, asento onnistunut. Tarkkuus yksityiskohdissa toisi kokonaisuuteen kuitenkin vielä paljon." - Jaffa


ERJ Esteratsastus (58 sijoitusta)

14.09.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 6/40
16.09.2010 - Rowshock - 160 cm - 3/40
17.09.2010 - Rowshock - 160 cm - 7/40
20.09.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 2/40
20.09.2010 - Fiktio - 140 cm - 6/80
21.09.2010 - Fiktio - 120 cm - 6/80
22.09.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
23.09.2010 - KG Showjumpers - 160 cm - 5/40
24.09.2010 - Dainty - 110 cm - 6/60
26.09.2010 - Dainty - 130 cm - 7/60
26.09.2010 - Aavetytön yksityiset - 140 cm - 6/40
06.10.2010 - Dark Side Trak. - 150 cm - 2/40
04.10.2010 - VSPY - 140-160 cm - 2/40
06.10.2010 - VSPY - 140-160 cm - 2/40
28.10.2010 - Twisty Puzzle - 160 cm - 3/34
08.11.2010 - Lime - 160 cm - 4/40
11.11.2010 - Skurvash - 160 cm - 5/40
21.11.2010 - Wasbaar Showjumpers - 160 cm - 7/40
24.11.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 1/40
28.11.2010 - Faxon Sporthorses - 150 cm - 4/40
29.11.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 2/40
30.11.2010 - Faxon Sporthorses - 140 cm - 1/40
30.11.2010 - Faxon Sporthorses - 160 cm - 3/40
03.12.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 3/40
06.12.2010 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
19.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 3/40
03.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
13.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
13.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 5/40
14.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
14.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 1/40
15.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 3/40
16.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 3/40
19.01.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 2/40
17.02.2011 - Crawford - 160 cm - 3/40
22.02.2011 - Mel Seren - 160 cm - 2/40
23.02.2011 - Mel Seren - 160 cm - 1/40
25.02.2011 - Mel Seren - 160 cm - 1/40
25.02.2011 - Solo - 140 cm - 6/36
22.03.2011 - Crawford - 140 cm - 1/40
22.03.2011 - Crawford - 150 cm - 6/40
16.04.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 5/40
21.04.2011 - Scamall Ponies - 130 cm - 2/40
23.04.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
24.04.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 1/40
12.05.2011 - Wikhorn - 160 cm - 5/40
13.05.2011 - Wincare - 150 cm - 4/40
14.05.2011 - Mel Seren - 160 cm - 1/30
17.05.2011 - Dark Side Trak. - 150 cm - 3/40
19.05.2011 - Dark Side Trak. - 150 cm - 4/40
20.05.2011 - Dark Side Trak. - 150 cm - 3/40
23.05.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 2/40
25.05.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 2/40
28.05.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 1/40
31.05.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 2/40
02.06.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 1/40
03.06.2011 - Dark Side Trak. - 160 cm - 4/40
23.06.2011 - Dark Side Trak. - 150 cm - 5/40

KERJ Kenttäratsastus (1 sijoitusta)

24.04.2011 - Dark Side Trak. - CCI/CIC* - 1/50

KRJ Kouluratsastus (1 sijoitusta)

02.06.2011 - Järnby - Helppo B - 4/51


Valmennukset

Estevalmennus 01.08.2010 (kirjoittanut nica)
"Oli muuten ensimmäisiä kertoja, kun näin Merlinin hyppäämässä oikeasti. Olihan nica hevosta kehunut ja sanonut sen olevan potentiaalinen estehevonen, mutta täytyy myöntää että tätä en ihan odottanut. Merlin näytti alkuverryttelyissäkin hyvin elegantilta ja samaan aikaan sopivan rennolta. Sillä oli lennokas ja rullaava laukka. Puomitehtävillä hevonen oli hitusen huolimaton, mutta laitetaan se kokemattomuuden piikkiin. Puomitehtävien lisäksi meillä oli kentällä linja, jota oli tarkoitus tulla erilaisilla laukkamäärillä. Ensin tavallisesti 6 laukalla, sitten laukkaa lyhentäen 7 laukalla ja sitten eteenpäin ratsastaen 5 laukalla. Merliniä oli selvästi helppo ratsastaa, sillä nica sai sen venymään ja lyhentymään todella näpsäkästi. Merlin ei myöskään näyttänyt kertaakaan olevan liian vahva, mikä ei ole orille ominaista. Voin siis myöntää, että ei tämä hevonen ihan turha tule olemaan. Kyllä sillä on ainakin näiden hyppyjen perusteella mahdollisuuksia kehittyä vielä valtavasti."

Estevalmennus 20.08.2010 (kirjoittanut nica)
"Lisää esterääkkiä nicalle. Nainen vain nappasi itselleen turhan helpon hevosen, nimittäin Merlin tuntuu olevan ratsastettavissa melkein pelkällä ajatuksella, kun se sattui sille päälle. Tänään olisi tiedossa pientä rataharjoitusta. Aloittelimme jälleen alkuverryttelyillä, joihin lisäilimme koulujuttuja kuten pohkeenväistöä, avoja ja sulkuja. Kyllä näytti alkuverryttelyiden jälkeen olevan hiki niin hevosella kuin ratsastajallakin. Ja sehän siinä oli tarkoituskin. Otimme muutaman verryttelyhypyn alle ja sitten rata hypättiin aluksi kokonaisena hieman matalammalla korkeudella. Kiinnitimme sen jälkeen rauhassa huomiota huonosti menneisiin kohtiin radassa. Tänään teillä ei oikein ottanut sujuakseen minkään näköinen erikoiseste ja niitten kanssa saimme jankata ihan urakalla. Lisäksi teiden ratsastamisesta sain sanoa nicalle useampaan kertaan ja kyllähän nica niitä korjasikin. Silloin esteiden välit näyttivät huomattavast sujuvammilta ja tasaisemmilta. Lopuksi tuntiin vielä rata kerran läpi. Nyt nostin korkeutta, mutta en liikaa. Tehtävänähän oli tekninen ratsastaminen radalla, ei korkeuden ratsastaminen uusintaradalla.. Vaan siltähän se lähinnä näytti. Uusintaradalta. nica tuntui kadottaneet jokaisen ajatuksen siisteistä ja kontrolloiduista, hyvin suunnitelluista reiteistä ja pistin ratsastajan kävelemään reitit jalan. Sen jälkeen tiputin esteiden korkeutta ja käskin ratsukon ratsastaa radan uudelleen. Nyt nica tajusi ratsastaa tiet huolellisesti, jotta välttyi uudelta juoksukierrokselta. Edistystä."

Kouluvalmennus 24.10.2010 (kirjoittanut nica)
"Saavuin maneesin hieman myöhässä, ja huomasin nican aloittaneen jo verryttelyn. Tervehdin ratsukkoa, ja käskin jatkaa harjoitusravissa eteenpäin. -Nosta kädet harjan yläpuolelle, ja pidä suuhun parempi tuntuma! Aseta Merliniä kulmiin paremmin, nyt se vain laahustaa ne! Nica teki työtä käskettyä, ja saikin hevosensa asettumaan ihan kiitettävästi. Annoin luvan siirtyä käyntiin, ja antamaan hetkeksi pitkät ohjat. -Ajattelin että voisimme kerrata tänään hieman pohkeenväistöjä! Tullaan ensin vasempaan kierrokseen, lyhyen sivun puolessa välissä käännät suoraan kohti minua, ja kun sanon, ala väistämään. Muista pidätys, ulkopohje, pidätys jne! Pidä kuitenkin sisäjalalla vastaan jos takapää alkaa kiemurrella. Nica kokosi Merlinin, ja lähti hakemaan sitä peräänantoon. Merlin meni siihen erittäin sujuvasti, ja he lähtivät kävelemään kohti minua. Aluksi hevonen hieman kiemurteli, mutta Nica laittoi sen päättäväisesti takaisin linjalle. Annoin luvan väistää, ja huomasin väistön sujuvan paremmin kuin hyvin. Ajattelin että mitäpä tässä turhia jahkailemaan, kun se sujuu niin hyvin. Käskin Nicaa tekemään ison pääty-ympyrän ja siirtymään harjoitusraviin. Ratsastaja teki työtä käskettyä, ja niin he jo suoraan sanottuna leijailivat kohti minua. -Ja väistä, sanoin. Ori astui oikein nätisti ristiin, siinä ei ollut mitään vikaa mutta jouduin huomauttamaan Nicalle että pitäisi kätensä korkeammalla, ja samoin leuan. Lopputunti meni hyvin kehujen ja joidenkin pikku huomautusten keskellä, ja olin todella tyytyväinen valmennettaviini. Jatkakaa samaa linjaa, niin voitte päästä vielä hyvin korkealle!"

Estevalmennus 10.12.2010 (kirjoittanut nica)
"Valmennuspäivien ensimmäisenä päivänä tehtävänä oli tutustua hevoseen ja löytää rauhallinen tapa ratsastaa hevosta. Aloitimme itsenäisillä alkuverryttelyillä, jotta pystyin vähän katsomaan miten ratsastaja ja ratsukko toimivat yhteen. Nica oli koko ajan rauhallinen hevosensa kanssa. Merlin ei kuumunut liikaa missään vaiheessa, vaan ratsastaja sai sen pysymään kuuliaisena esteilläkin. Menimme aluksi puomiharjoituksia, jotta hevosten piti nostella jalkojaan ja katsoa mihin ne astuivat. Hyppäsimme sen jälkeen kontrolliharjoituksena kaarevia teitä ja myöhemmin myös erilaisia linjoja. Merlin hyppäsi todella hyvin. Se nosti jalkansa hyvin linjoilla ja Nica pystyi kokoamaan sen laukkaa kaareville teille niin, että tiet olivat hyviä ja oikea ponnistuspaikkakin löytyi lähes joka kerta. Odotan innolla huomista!"

Estevalmennus 11.12.2010 (kirjoittanut nica)
"Toisena päivänä jokainen hevonen oli huomattavasti rauhallisempi. Ne olivat edellisenä päivänä päässeet purkamaan turhat höyryt pois ja toivottavasti toimisivat paremmin ja keskittyneemmin tänään. Aloitimme heti alusta alkaen ratatehtävillä. Kävimme siis radan läpi pala palalta ja lopuksi rata mentäisiin läpi kokonaisuudessaan. Nica ja Merlin aloittivat tehtävät. Halusin samanlaista tasaista ratsastusta tältä parivaljakolta, kuin edellisenäkin päivänä. Merlinistä näki kuitenkin heti, että se laukkasi hyvin tasaisesti ja rauhallisesti. Nica sai välillä jopa komentaa sitä liikkumaan vähän reippaammin, jotta ratsukko pääsi esteiden ylitse. Loppua kohden Merlin alkoi vähän lämmetä ja liikkui eteenpäin huomattavasti paremmin. Nostin viimeisen radan 130cm korkeuteen. Rata sujui tasaisesti, vaikka yhden okserin takapuomi tulikin alas. Hevonen olisi voinut toisena päivänä olla kokonaisuudessaan hieman aktiivisempi ja energisempi."

Kouluvalmennus 28.12.2010 (kirjoittanut nica)
"Pitihän se sitten pitää se joululahjaksi luvattu kouluvalmennus.. nica kokeili Merlinin kanssa samalla uutta koulusatulaa ja kangetkin taisivat löytää reittinsä Merlinin päähän. Kouluratsukoiksiko tässä oltiin siirtymässä? Halusin alkuun ihan perusratsastusta ilman mitään hienouksia, joten käskin heittää kankiohjan ihan pitkäksi ja ratsastaa vain nivelohjalla. No siitähän tuli napinaa ja nipinää, mutta nica teki kuitenkin ohjeiden mukaan. Aloitimme siis oikeassa kierroksessa pääty-ympyrällä ja harjoitusravissa. Ympyrällä tehtiin taivutteluja ja vähän väistöjä, jotta saatiin Merliniä kuuntelemaan ratsastajaa. Välillä vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa toiseen suuntaan. Merlin toimi oikein mallikkaasti. Mitä nyt vähän piti tunkea vasten ulkoapuja, jolloin nica piti olla erittäin tarkkana, että takapää ei mennyt liian paljon ulos ympyräreitiltä. Alkuverryttelyn jälkeen tehtiin sitten vähän pohkeenväistöjä keskihalkaisijalta uralle käynnissä, ravissa ja vähän laukkaa tapaillen. Kyllä sieltä laukassakin saatiin muutama askel menemään ristiin ja se riitti. Sitten harjoiteltiin vähän keskiravia lävistäjillä ja muutenkin temponmuutoksia kuvioilla (ympyrät ja halkaisijat). Liikettä löytyi ihan mukavasti, kun Merlin vähän lämpesi. Samalla saatiin vähän lapoihinkin liikettä, kun ei aina tarvitse mennä koottua pikkulaukkaa esteillä."

Estevalmennus 18.03.2011 (kirjoittanut nica)
"Kyllä näytti tänään olevan ratsulla huono päivä, sillä turhia säikkymisiäkin saatiin jo heti alussa, kun lumia putoili maneesin katolta. Niinpä sitten Merlin olikin turhan jännittynyt ja säpsy melkein koko tunnin ajan. Aloittelimme siis mahdollisimman rentouttavilla harjoituksilla, vaikka siitä nyt tuskin oli mitään hyötyä. Merlin kulki pää ylhäällä ja kankein askelin kuuntelematta nicaa. Teimme puomiharjoituksia, ravipuomeja, innaripuomeja ja kavaletteja ympyrällä. Tasaisuutta saatiin ratsukolle vasta, kun oltiin menty puolisen tuntia. Välikäyntien jälkeen oli ihan perus kontrolliharjoituksia, sillä rataa oli ihan turha hypätä, kun hevonen poukkoili ympäriinsä ja heitti pukkeja jokaisesta rasahduksesta jonka se kuuli ympäriltään. Kontrolliharjoituksena meillä oli ravilähestymisiä ja innareita ja linjoja, joissa Merlinin piti lyhentää laukkaa. Valmennus meni kelvollisesti. Osaksi tämän päivän huono onnistuminen voidaan laittaa lumien piikkiin. Hemmetin kevät."

Estevalmennus 12.04.2011 (kirjoittanut nica)
"Merlin seisoi keskellä ratsastaja selässään hieman väsyneen näköisenä. Se ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan ratsukon menoa, kun lähdettiin uralle kävelemään. Alkuverryttelyiksi otettiin taivutuksia ja ympyröitä, jotka Merlin suoritti kuin vanha tekijä. Kun esteet kasattiin kentän keskelle, alkoi Merlinistä löytyä ja muutamaa kärsimättömyyden merkkejä, se oli jo valmis matkaan. Aluksi kokeilimme muutamaan kertaan yksittäistä pystyä ja okseria ja niiden jälkeen ratsukko suoritti vielä muutaman kerran sarjan, korkeutta vaihdellen. Työskentely oli sulavaa ja ratsukko pelasi hyvin yhteen, Merlin hyppää hienosti ja potentiaalia olisi löytynyt enempäänkin."

© Kiiskinen - Mozilla Firefox 1280 x 960 - virtuaalihevonen / a sim-game horse