Marloo RA

Selle Français, ori
Syntynyt 04.02.2016 Ranskassa
Punarautias, 168cm

Rekisterinumero VH16-121-0052
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Intermediate I
Kasv. Prime Sporthorses, om. Le Château de Raconteur VRL-01811

Premier


Silver Premium
i: Magellanic
sf trn 169cm
ii: Toujour sf trn 169cm iii: Beau sf tprn 172cm
iie: Valenne sf rn 167cm
ie: Pérline sf rn 166cm iei: Savo sf prn 168cm
iee: Belhena sf rn 163cm
Bronze Premium
e: Hépatique
sf rt 162cm
ei: Trèfle sf vrn 165cm eii: Tahrea sf vrt 168cm
eie: Géranium sf rn 164cm
ee: Halette sf rt 162cm eei: Pelike sf prt 165cm
eee: Hedyla sf rt 165cm

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
Ei kilpaillut.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 05.02.2017

Riisuttuaan Rosen varusteista ja laskettuaan sen ulos tarhaan, Emmeline tarjoutui viemään minut pikaiselle kierrokselle tallin alueelle. Tallityöntekijä laittaisi seuuraavan valmennuksen hevosen valmiiksi. Emmeline kertoi linnan historiasta, ja esitteli upean tallirakennuksen kolkat. Sain pienet tietoiskut myös useimmista tallin jaloista hevosista. Täytyy sanoa, että minulle ei tulevaisuudessa varmasti tulisi olemaan mikään ongelma tulla tänne uudestaankin - huolimatta siitä, että Emmeline kertoi myös muutaman karmivan yksityiskohdan linnan historiasta.

Talliin palatessamme tallityöntekijä ojensi Emmelinelle häkeltävän komean, punarautiaan oriin ohjat. Emmeline kiinnitti naulaan asettamansa kypärän päähänsä, ja veti nahkaiset ratsastushansikkaat molempiin käsiinsä. Lähdimme kohti maneesia, sillä ulkona oli juuri alkanut sataa ikävästi vettä. Maneesissa Emmeline nousi Marloon selkään, ja painoi pohket hyvin kevyesti oriin kylkiin. Ratsukko lähti kävelemään maneesissa vapain ohjin, ulkona sateen rummuttaessa unettavasti kattoa vasten.

Kohta Emmeline keräili kankisuitsien kahdet ohjat tuntumalle, ja alkoi lämmitellä Marloota avoilla, suluilla, väistöillä ja kiemuroilla ensin käynnissä, hetken kuluttua ravissa. Marloo liikkui alusta saakka erinomaisesti peräänannossa, eikä juurikaan aiheuttanut omilla tempauksillaan ratsastajalle päänvaivaa. Valmennuksen aiheena olivat laukanvaihdot sarjoissa. Tehtävänä oli ratsastaa pituushalkaisijalla 6-7 peräkkäistä vaihtoa, ratsastaa päätyihin ympyrät vastalaukassa ja pitkille sivuille ihan vain tehdä kirjainten kohdille ympyrät ravissa. Marloo oli hyvin kuulolla, ja vaihtoi joka kerta pienestö pyynnöstä ja siististi, vastalaukoissakaan sitä ei sen kummemmin tarvinnut käskeä. Marloo ja Emmeline olivat todella upea ja harmoninen ratsukko, joka varmasti menestyy kilpakentillä hienosti. Valmennuksen kirjoitti Sippe.

Kouluvalmennus 24.02.2017

Astuessani ulos autosta suuni loksahti auki nähdessäni edessäni kohoavan massiivisen linnan ajatellen olinko nyt saapunut varmasti oikeaan paikkaan. Ilmeisesti kuitenkin olin, sillä pian kuulin takaani hirnahduksen ja käännyttyäni ympäri näin linnan omistajattaren, Emmelinen, taluttavan komeaa punarautiasta oria ulos tallista. Marssinkin siinä samassa naisen luo kertoen, että olin saapunut sovitusti valmentamaan hänen hevosiaan viikonlopuksi, mihin nainen vastasi jo odottaneensakin saapumistani.

Lähdimmekin saman tien kävelemään yhdessä kohti kenttää ja matkalla nainen esitteli ratsunsa Marlooksi kertoen sen tarvitsevan apua etenkin laukanvaihtojen kanssa. Kentälle saavuttuamme pitelin oria sen ajan paikallaan että Emmeline sai kivuttua ratsunsa selkään, minkä jälkeen ohjeistin naista lämmittelemään eri askellajeissa sisällyttäen alkulämmittelyihin paljon eri kokoisia voltteja sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. Marloon oli heti hyvin kuulolla vastaten naisen apuihin vitkastelematta ja tehden mitä siltä pyydettiin. Kiinnitin kuitenkin huomiota Emmelinen istuntaan, sillä nainen tuppasi ratsukon lämmitellessä laukassa nojaamaan eteen, joten kehotin häntä istumaan selkä suorana pystyssä satulassa. Kaksikon lämmiteltyä riittävästi ohjeistin Emmelineä tuomaan ratsunsa keskihalkaisijalle ja tekemään 5-laukaunvaihtoa joka 3. askeleella. Tämä ei kaksikolle juuri haasteita tuonut, joten heidän toistettuaan tehtävän muutamia kertoja onnistuneesti siirryimme seuraavaan harjoitukseen. Seuraavakin harjoitus tehtäisiin keskihalkaisijalla, mutta tällä kertaa halusin teidän tekevän 7. laukanvaihtoa joka toisella askeleella. Tässä kaksikolla oli eman ongelmia, sillä aluksi Marloo reagoi Emmelinen apuihin hieman hitaasti, joten kehotin naista antamaan avut napakammin ja selkeämmin mikä auttoikin ja pian kaksikko jo esitteli täydellisiä laukanvaihtoja 2. askeleella. Kaksikon toistettua tehtävän onnistuneesti pariin otteeseen annoin Emmelinelle luvan siirtää rautiaan oriinsa ravin kautta käyntiin. Käynnissä kaksikko sai vielä tehdä joitain kiemuroita ja ympyröitä ennen kuin annoin Emmelinelle luvan seisauttaa ratsunsa. Valmennuksen kirjoitti Tuulia T.

Kouluvalmennus 25.02.2017

Valmennusten välissä jouduimme pitämään pienen tauon, sillä toisin kuin edellisenä päivänä ei tänään kukaan tuonut seuraavaa ratsuasi kentälle, joten jouduit itse laittamaan valmennusten välissä seuraavan ratsusi Marloon kuntoon. Kauan sinulla ei kuitenkaan tässä mennyt ja pian olitkin takaisin kentällä punarautiaan oriisi kanssa. Olimme edellisenä päivänä tehneet laukanvaihto harjoituksia ja tänään suunnittelin, että tekisimme piruetteja. Alkulämmittelyksi saitte kiemuraurien ja volttien lisäksi tehdä myös pohkeenväistöä ravissa. Pohkeenväistöjä tehdessänne olisi Marloo voinut väistättää hieman paremmin, mutta muuten tehtävä sujui teiltä hyvin. Huomautettuani Emmelinelle vielä, että Marloo voisi väistättää paremmin korjasi nainen asian oitis, jolloin kaksikon pohkeenväistötkin alkoivat heti näyttää paljon paremmilta.

Ennen täyspiruettien tekemistä pyysin kaksikkoa laukkaamaan suurelle pääty-ympyrälle ja tekemään kullekin uraa sivuavalle sivulle puolipiruetin. Marloo olisi saanut laukata hivenen aktiivisemmin ennen puolipiruetteja, sillä ensimmäiset yrityksenne näyttivät hieman tahmeilta, joten kehotin sinua ratsastamaan oriisi laukkaa aktiivisemmaksi. Tämä tepsikin ja pian saatoinkin kehaista teitä kun tehtävä alkoi sujua. Esitettyänne muutamia hyvän näköisiä puolipiruetteja saitte hetken kävellä uraa pitkin ennen kuin siirtyisimme seuraavaan tehtävään. Seuraavakin harjoitus tehtäisiin kootussa laukassa siten että HB kirjainten välisellä lävistäjällä tekisitte I-kirjaimen kohdalla piruetin vasemmalle ja lävistäjältä tultuanne jatkaisitte suoraan toiselle lävistäjälle BK ja tekisitte L-kirjaimen kohdalla piruetin oikealle. Saatuani tehtävän selitetyksi ja Emmelinen nyökättyä ymmärtäneensä tehtävän sai kaksikko luvan aloittaa tehtävän. Täyspiruetit kaksikolta sujuivat heti hyvin, mutta Marloon laukan hyvä rytmikkyys katosi piruettien jälkeen, joten kehotin Emmelineä olemaan tarkkana että laukan hyvä tempo säilyisi loppuunasti. Muuten kaksikko suoriutui tehtävästä oikein hyvin ja muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen käskinkin naista kehumaan ratsuaan ja siirtämään sen ravin kautta käyntiin loppuveryttelyjä varten, jotka kaksikko sai hoitaa itsenäisesti. Valmennuksen kirjoitti Tuulia T.