Marco Polo 13

Baijerinhevonen, ori
Syntynyt 20.12.2016 Saksassa
Tummanruunikko, 167cm

Rekisterinumero VH16-151-0025
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Grand Prix
Kasv. Thirteen, om. Le Château de Raconteur VRL-01811

KTK-III   KV-II   Premier


VIR MVA Ch, KTK-II
i: Magellan
bay prt 166cm
ii: Umbron II bay trt 168cm iii: Umbron bay trt 168cm
iie: Bank Holiday bay rt 169cm
ie: Mary Mandolin bay prt 162cm iei: Glittering Gold bay vrt 169cm
iee: Madagascar bay prt 167cm
KTK-III
e: All About Eve
bay trn 167cm
ei: Arrecipolis bay trn 170cm eii: Andiamo II bay m 165cm
eie: Silver Stinger bay rn 171cm
ee: American Beauty bay rn 170cm eei: Loss of Style bay rtkm 169cm
eee: Audrey Hepburn bay trn 167cm

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
Ei kilpaillut.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 02.03.2017

"Aamulla linnan hotellista herättyäni ja muhkean aamupalan syötyäni lähdin täysin vatsoin kohti tallia. Emmeline oli kaiketi jo tallissa valmistelemassa päivän ensimmäistä ratsuaan valmennusta varten. Avasin raskaan oven ja kävelin ensin satulahuoneeseen, jossa sijaitsevaan kaappiin jätin mukaan nappaamani kameralaukun - päivä oli niin hieno, että laitumilla käyskentelevistä hevosista saisi upeita otoksia. Kysyin tallitytöltä Emmelinen olinpaikkaa, tyttö vastasi naisen varustavan Marco Poloa pesukarsinassa. Lähdin neuvottuun suuntaan, ja löysinkin kaksikon pesukarsinasta. Emmeline nosti parhaillaan laadukasta koulusatulaa vierellään häiläävän mahtavan Marco Polon selkään, ja kiinnitti satulavyön tottunein ottein. Juttelin Emmelinen kanssa hetkisen, ja muutaman minuutin kuluttua olimme valmiita lähtemään ulos kentälle kauniiseen päivään.

Emmeline käveli muutaman kierroksen molempiin suuntiin, ennen kuin alkoi ottaa ohjia tuntumalle. Marco Polo pyöristi välittömästi koko ylälinjaansa ja kulki hyvin selkäänsä käyttäen, pitkällä askeleella. Vuorossa olisi tänään ratsukon tasoon nähden ihan perusharjoituksia - piaffeja ja vähän laukkapiruetteja. Emmeline sai verrytellä Marco Polon melko itsenäisesti, jotta näkisin ratsukon suorituksia ilman opastusta.

Alkuverkkojen jälkeen ohjeistin Emmelineä tulemaan molemmilla pitkillä sivuilla sulkutaivutuksia ravissa, kääntymään lyhyeltä sivulta pituushalkaisijalle ja ratsastamaan tien alussa ja lopussa noin 15 askeleen piaffet. Sulkutaivutukset eivät olleet ratsukolle minkään sortin ongelma, ja piaffet taisivatkin sattumoisin olla Marco Polon bravuureja, niin hienosti se esitti liikkeen täysin paikallaan, ilman turhaa etenemistä.

Piaffen jälkeen tultiin vielä hetki vähän erikoisempaa tehtävää. Ratsukon tuli tulla kolmikaarinen kiemuraura laukassa, ja aina joka kaaressa tehdä laukkapiruetti. Aluksi piruetit olivat aavistuksen hätäisiä, mutta pienten rentoutumisharjoitusten jälkeen nekin sujuivat kuin vettä vain." Valmennuksen kirjoitti Sippe.

Kouluvalmennus 26.04.2017

"Pidimme Emmelinen kanssa pienen hengähdystauon ennen kuin otimme vielä päivän viimeisen valmennuksen, jonka kartanon omistaja aikoi ratsastaa toisella orillaan, komealla baijerinhevosella Marco Pololla. Tummanruunikon kanssa oli kuulemma jo tehty paljon Grand Prix –tason koululiikkeitä, mutta moni asioista oli vielä työn alla. Minähän en tosiaankaan pistänyt moista pahitteeksi, aina sitä valmentaja ennemmin työsti hiomattomia timantteja kuin katseli vain sivusta jo niitä, jotka olivat täydessä loistossaan. Annoin ratsukon kuitenkin kaikessa rauhassa aloitella treenin omaan tahtiin lämmitellen ja kun kaksikko oli tämän saanut valmiiksi, oli minun aikani varsinaisesti aukaista suuni ja antaa ääneni kimpoilla pitkin valtavan maneesin seiniä.

Emmeline sai leikiten ratsunsa kuulolle ja kootuksi, eikä ainakaan tältä osin ollut minkäänlaisia ongelmia. Avo- ja sulkutaivutukset Marco Polo malttoi suorittaa rauhallisesti, eikä puskenut liikkeen alta pois, mikä olisi aiheuttanut totaalisen väärät linjat. Sen selässä istuva nainen hoiti oman osuutensa vähintäänkin yhtä vakaasti ja ihailin suuresti sitä, miten hän sai pidettyä niin kätensä kuin jalkansakin vakaina. Laukanvaihtojen ollessa vuorossa, sain olla hiukan huomauttamassa liian äkäisistä nostoista, mutta laukkahan nyt itsessään olikin täysin harmonista ja hallittua. Marco Polo pysyi kevyenä edestä ja liike lähti halutusti takaa, ja ainoat virheet tulivat lähinnä tasapainon hetkittäisestä katoamisesta. Ei ongelma toki suuri ollut, mutta nuori hevonen vaati vielä huippuunsa hiomista, jotta se osaisi hallita täydellisesti koko runkoaan. Emme tällä kertaa päässeet aivan joka askeleen laukanvaihtoon, mutta olin todella tyytyväinen jo joka toisen askeleen vaihtoon." Valmennuksen kirjoitti yaren.

Kouluvalmennus 27.04.2017

"Päivät olivat jo sen verran lämpimiä, että yllätyksekseni Emmeline lupasi käyttää minua hiukan kaupunkikierroksella, ettei minun tarvitsisi tyytyä pelkästään ihastelemaan kartanon tiluksien loistokkuutta. Sehän minulle passasi ja kyllä vain, olisin saanut vielä ties kuinka monta tuntia kulutettua nähtävyyksiä möllistellen, mutta tiesin myös luvanneeni pitää vielä päivän viimeisen treenin ruskeahiuksiselle tallinomistajalle ja uudemman kerran tämän ruunikolle Marco Pololle.

Alkulämmittelyt oli pian suoritettu taas alta pois ja melkein samoin tein siirryimme kaksikon kanssa piaffen ja passagen pariin. Askellajit olivat selvästi Marco Pololle melkoisen haasteellisia, sillä hevonen olisi mieluusti valinnut ravin syvien ja hitaiden erikoisaskellajien sijaan. Ihan niin helpolla tästä hommasta ei kuitenkaan päästy ja sainkin nauraa ääneen aika moneen otteeseen orin haparoiville yrityksille päästä tilanteesta pois. Myös Emmelinellä oli hymyssä pitelemistä, vaikka toki saatoin myös tiedostaa sen, että hikikarpalot alkoivat helposti moisessa urakassa valumaan. Avustuksellani saimme kuitenkin yhdessä Marco Polon taas muistamaan, mikä ydinidea oli ja kyllä vain, sieltä alkoi hiljalleen jo kuoriutumaan varsin komeaakin liikettä. Ehkeivät jalat nousseet aina ihan niin korkealle kuin olisi pitänyt tai tahtirikko tuppasi astumaan aina välillä kuvaan, mutta olihan tässä nyt jo aimo annos yrityksen makua!

Ilmavuus ja pehmeys olivat joka tapauksessa koko ajan läsnä ja kun muutamat loistosuoritukset olivat näyttäytyneet, sai Emmeline heti kehua hevostaan vuolaasti ja siirtyä vielä eilen tahkottujen laukanvaihtojen pariin vielä hetkiseksi. Ori oli selvästi innoissaan askellajimuutoksesta ja se myös näkyi jälleen kerran vauhdikkaampina nostoina ja hiukan huolimattomina vaihtoina. Nuori ori kuitenkin suoriutui tästäkin loppua kohden aina vain paremmin ja olin aivan varma siitä, että vielä kun vuosia tulisi hiukan lisää ja sen myötä lisää kokemusta, loistaisi Marco Polo aivan varmasti yhtenä kilparatojen kirkkaimpana tähtenä!" Valmennuksen kirjoitti yaren.