Iris Rouge

Selle Français -tamma, väriltään punarautias sabino, säkäkorkeus 172cm
Syntynyt 25.01.2016     (8v 25.03.2016), rekisterinumero VH16-121-0019
Maahantuonut ja omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811
Koulupainotteinen, tavoitetaso 8: Intermediate I

Iris on iso ja vähän herkkähipiäinen tamma. Hoitaessa se on yleensä suhteellisen rauhallinen, mutta saattaa näyttää rumaakin naamaa jos joku asia ei sitä miellytä, ei kuitenkaan näyki vaan lähinnä luimistelee ja uhkailee. Lajitoverien kanssa Iris tulee vaihtelevasti toimeen, mutta kaverin saatuaan se osaa olla takertuvakin. Parhaan kaverin perään jäädään tarhassa varmasti huutelemaan, jos toinen lähtee töihin. Ratsastessa Iris ei anna mitään ilmaiseksi ja kyseenalaistaa varmasti omasta mielestään vääränlaiset avut. Liikkeet sillä on ihan mukavat, mutta tamma jättää helposti käyttämättä selkäänsä.


i: Quentin
sf m sb 171cm
ii: Pierrick sf prn sb 170cm iii: Urbain sf trn 169cm
iie: Terre à Terre sf m sb 170cm
ie: Imaginaire sf m 172cm iei: Valentin sf m 170cm
iee: Amour Sans Fin sf m 165cm
e: Irina Rouge
sf prt 170cm
ei: Dansons sf mrn 167cm eii: Absolon sf mrn 170cm
eie: Faire la Fête sf m 165cm
ee: Rouge sf prt 168cm eei: Casimir sf rt 171cm
eee: Santé sf tprn 166cm

Jälkeläiset

01. sf-t. Isla du Roch, syntynyt 24.02.2016 oriista Fendant Saavutukset: VSN Champion, KTK-II, Preferent
02. sf-t. Gemma du Roch, syntynyt 19.09.2016 oriista Gravallo

Sukuselvitys vanhemmista

i. Iriksen isä Quentin on suurikokoinen, musta ori sabinomerkeillä höystettynä. Quentin kilpailee tälläkin hetkellä aktiivisesti kouluratsastuksen huipulla, ja siinä sivussa astuu satunnaisia ja tarkoin valittuja tammoja. Quentin on vaativa ja kuuma niin ratsastaa kuin käsitelläkin. Hyvärakenteinen ori periyttää vahvasti sabinogeeniään.

e. Irina Rouge oli aikanaan loistava kilparatsu, jonka ura katkesi yllättäen. Irina Rougea kuljettanut traileri lähti sivuluisuun jäisellä tiellä ja kaatui ojaan - kahdesta hevosesta alemmaksi jäänyt Irina kuoli heti. Tamma oli menehtyessään 12-vuotias, ja Iris Rouge jäi sen elämän ensimmäiseksi ja viimeiseksi varsaksi.

Sukuselvitys isovanhemmista

ii. Pierrick oli yksi aikansa kuuluisimmista kouluoreista. Pierrickin jalostusura alkoi oriin ollessa melko nuori ja vielä kilpakäytössä, noin kahdeksan vuoden iässä. Pierrickistä tuli äkkiä hyvin suosittu siitosorien keskuudessa, ja sen varsoista käytiin ostajien kesken aina kovaa taistelua. Valitettavasti Pierrick kuoli ähkyyn 17-vuotiaana, jättäen jälkeensä yli 200 hienoa varsaa.

ie. Imaginaire on oikea teräsmummo, sillä vielä 31-vuotiaana harmaahapsenakin se jaksaa päivä toisensa jälkeen yllättää omistajansa keksimillään tempauksilla ja riehua tarhassa nuoren hevosen lailla. Imaginairella on neljä varsaa, ja se on koko elämänsä toiminut satunnaisesti pikkukisoissa näyttäytyvänä harrasteratsuna. Imaginaire on luonteeltaan kiltti mutta kujeileva, ja sen käsittelijältä vaaditaankin huumorintajua.

ei. Dansonsin elämä ei alkanut lupaavasti. Se oli nimittäin kaksosvarsa, ja pienikokoisen oriin ei alussa uskottu jäävän henkiin lainkaan. Omistajien sitkeyden ansiosta Dansons pikkuhiljaa kasvoi ja voimistui, parin vuoden iässä siitä ei huomannut enää juuri lainkaan, että se olisi jossain vaiheessa taistellut hengestään. Ratsuna Dansons ei ollut mikään ihmeellinen muttei huonokaan, ja se astui elämänsä aikana kymmenen tammaa.

ee. Rouge tunnettiin lempeänä, suurena tammana, joka piti varsoistaan aina hyvää huolta. Ratsun urakin alkoi lupaavasti, mutta viiden vuoden ikäisenä tarhassa sattunut tapaturma katkaisi siivet haaveelta kilparatsun urasta. Lähes joka vuosi Rouge varsoi terveen ja suuren varsan, ja tälläkin hetkellä maailmalla vaikuttaa yhteensä kuusi tamman elossa olevaa jälkeläistä. Valitettavasti kiltti Rouge menehtyi 16-vuotiaana varsomisen jälkeisten komplikaatioiden seurauksena.

Sukuselvityksestä kiitos Sipelle!

KRJ-Cupit:
29.02.2016 - Fiktio - Vaativa A - 2/145
31.05.2016 - Hukkapuro - Prix St. Georges - 4/131

Näyttelyt:
Ei kilpaillut.