Gravallo

Selle Français, ori
Syntynyt 20.09.2015 Ranskassa
Punaruunikko, 167cm (8v 20.11.2015)

Rekisterinumero VH15-121-0088
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Grand Prix
Tuonut & omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811

Premier

Gravallo on kiltti ja lempeäluontoinen ori, joka nauttii pitkistä hoitotuokioista oman ihmisensä kanssa. Se malttaa seistä puunattavana ja rapsuteltavana vaikka maailman tappiin asti. Ori tulee ihan hyvin toimeen myös muiden hevosten kanssa, ainakin niin kauan kuin toinen osapuoli jättää sille vähän omaa tilaa. Ratsastaessa Gravallosta löytyy vähän ruutiakin ja yleensä sitä saa olla enemmän pidättämässä kuin potkimassa eteenpäin. Liikkeet sillä ei ole erityisen näyttävät, mutta mukavat istua.


i: Gravano
sf trn 170cm
ii: Parisien sf rt 169cm iii: Loup-Garou sf prt 169cm
iie: Romarin x m 160cm
ie: Vivre du Roim sf trn 167cm iei: Dévorer sf mrn 172cm
iee: Citrouille sf prn 167cm
e: Liberté
sf mkm 166cm
ei: Avenir sf rnkm 168cm eii: Vent sf rnkm 165cm
eie: Rayon de Soleil sf prt 170cm
ee: Être sf m 165cm eei: Citation sf m 170cm
eee: Requin sf m 163cm

Jälkeläiset

01. sf-t. Galabre du Roch, syntynyt 22.11.2015 tammasta Crème d'Amandes Saavutukset: KV-II, Premier
02. sf-t. Gemma du Roch, syntynyt 19.09.2016 tammasta Iris Rouge
03. kwpn-o. Baby Groot, syntynyt 14.10.2017 tammasta Gamora

Sukuselvitys vanhemmista

i. Gravano on kiltti ja herrasmiehen luonteen omaava tummanruunikko, joka kilpaili parhaimmillaan vaativa A -luokissa. 170cm korkean, läsipäisen orin liikkeet eivät riittäneet vaativammille tasoille, mutta se kilpaili pitkän ja menestyksekään uran omalla tasollaan. Vaatimattomat liikkeet ovat mukavia istua, ja niitä kompensoi hieman orin hyvä rakenne - Gravano on ryhdikäs, kevyt mutta hyvän orileiman omaava ja suorajalkainen ruunikko. Ori kantakirjattiin 10-vuotiaana kolmannella palkinnolla, jonka jälkeen se jatkoi kilpauraansa ja kesäisin myös siitosorin hommissa kysynnän mukaan. Gravanon jäätyä eläkkeelle kilpailuiden ja siitoskäytön parista orille oli kertynyt 12 jälkeläistä, jotka vaikuttavat perineen isänsä lempeää ja kilttiä luonnetta. Tällä hetkellä Gravano viettää rentoa eläkeläis-harrastehevoselämää pienehköllä yksityistallilla Ranskassa.

e. Liberté kimoutui mustasta melko nopeasti täysvalkeaksi, ja tamma näytti kuin satuhevoselta liikkuessaan kouluradalla. Ryhdikäs ja suurilinjainen, 166cm korkea Liberté kilpaili pitkän uran kouluratsastuksen parissa aina GP-tasolla asti, mutta mitään loistomenestyjää tammasta ei koskaan tullut, vaikka voittojakin tamma toisinaan nappasi vaativimmistakin luokista. Energinen ja suuriliikkeinen tamma nautti työnteosta, eivätkä vapaapäivät olleet tämän kimon mieleen. Rakenteeltaan Liberté oli melko keskiverto, puutteita oli muun muassa pitkä lanne, turhan pysty lapa ja piirteetön säkä, ja kaulakin olisi voinut olla hieman hieman pidempi. Jalka-asennot tammalla olivat hyvät ja luustoltaan ne olivat järeät ja kestävät, eikä Liberté ontunut elämänsä aikana päivääkään. Kilpauransa jälkeen tamma astutettiin kahdesti, joista vain toinen kerta tuotti tulosta. Tamma oli varsonut ensimmäisen ja edellisen kerran nelivuotiaana ennen uransa aloitusta, ja molemmat jälkeläiset osoittautuivat energisiksi ratsuiksi ja innokkaiksi työskentelijöiksi emänsä tapaan. 17-vuotiaana Liberté mursi etujalkansa pahasti tarhassa, jonka takia tamma päätettiin päästää vihreämmille laitumille.

Sukuselvitys isovanhemmista

ii. Parisien eli lyhyen mutta menestyksekkään elämän. 169cm korkea, rautias ori kilpaili kaksi vuotta GP-tasolla huikealla menestyksellä, ja hurmasi olemuksellaan ja liikkeillään jokaisen vastaantulijan. Parisien oli luonteeltaan hyvin esiintymishaluinen ja oman arvonsa tunteva, ja se antoi aina kouluaitojen sisällä kaikkensa suorituksensa eteen. Se palkittiin erinomaisen rakenteensa ja liikkeidensä ansiosta II-palkinnolla kantakirjauksessa, jonka jälkeen Parisien ehti toimia yhden kesän siitosorin hommissa. Parisienin ollessa vain 8-vuotias, sen nousussa ollut ja menestyksekkäästi liikkelle lähtenyt ura päättyi, kun ori menehtyi liikenneonnettomuudessa. Parisien ehti onneksi jättää jälkeensä seitsemän varsaa, joista pari huutokauppattua yksilöä olivat haluttuja tapauksia. Harmillisesti Parisien ei näytä juurikaan periyttäneen hyvän rakenteensa lisäksi muuta, vaan jälkeläisten liikkeet ja luonteet olivat hyvin erilaisia keskenään.

ie. Vivre du Roim on lempeä ja ihmisystävällinen tamma, joka ei ole juurikaan poistunut kotitallinsa ulkopuolelle astutuksia ja muutamia pikkukisoja lukuunottamatta. Herttainen tummanruunikko ei ole rakenteeltaan kovin kehuttava tapaus; jalka-asennoissa olisi petrattavaa, kaula saisi olla pidempi ja lautanenkin loivempi. Vaatimattomasta ulkomuodostaan huolimatta Vivre on liikkeiltään varsin näyttävä tamma, ja etenkin sen laukka on lennokasta ja hienoa katseltavaa. Vivren omistaja, tavallinen hevosrakas täti-ihminen, ei koskaan innostunut sen suuremmin kisaamisesta, mutta ne muutamat helpot koulukilpailut joihin ratsukko osallistui, päättyivät kaksikon selkeään voittoon. Tällä hetkellä 18-vuotias Vivre du Roim on varsonut kolme kertaa, ja kaikki kolme varsaa ovat perineet emältään mukavaa luonnetta. Rakenteellisia ominaisuuksia tamma ei onneksi juurikaan jättänyt jälkeläisiinsä, eikä harmillisesti myöskään näyttäviä liikkeitäkään.

ei. Avenir kisasi pitkän ja kohtuullisen menestyksekkään uran GP-tasolla, muttei koskaan ollut kovin tunnettu tai suosittu ori. 168cm ruunikonkimo teki yleensä tasaisen varmoja suorituksia, mutta ori ei ollut liikkeiltään tai olemukseltaan kovin näyttävä. Rakenteeltaan Avenir oli myös melko keskitasoa, mutta orileima oli heikko - kimoa luultiin usein ruunaksi niin ulkonäön, kuin rauhallisen ja tasaisen luonteensakin vuoksi. Muutamaa tammanomistajaa rauhallinen ori kuitenkin kiinnosti, ja orille syntyi neljä jälkeläistä, jotka osoittautuivat isäänsä paremmiksi kilpahevosiksi luonteensa osalta, sillä kaikkien emät olivat vähän tulisempaa sorttia. Avenir kuoli vanhuuteen omassa karsinassaan sen ollessa 24-vuotias ja vietettyään monta vuotta rauhallista eläkeläiselämää.

ee. Être on ulkonäöltään Libertén tapaan kovin sadunomainen, vaikka väri onkin päinvastainen. Näyttävä musta tähtipäinen tamma on upea liikkeinen, luonteeltaan melko säpäkkä ja ratsastettavuudeltaan varsin mukava tapaus. Être kilpaili muutaman vuoden korkeimmillaan intermediate I -tason luokissa, kunnes se sai jännevamman ja muutti uuteen kotiin kevyempään käyttöön. Êtren hyvä suku oli omiaan jalostuskäyttöön, ja musta tamma varsoikin uuden omistajansa luona neljä kertaa. Varsat perivät emältään suurilinjaista ja ryhdikästä rakennetta, hyviä jalka-asentoja sekä näyttäviä liikkeitä. Tällä hetkellä 22-vuotias Être viettää edelleen leppoisaa harrastehevosen elämää omistajansa kanssa pienellä yksityistallilla Etelä-Ranskan maaseudulla.

Sukuselvityksestä kiitos dookielle!

KRJ-Cupit:
31.05.2016 - Hukkapuro - Grans Prix - 2/235
31.08.2016 - Runoratsut - Grand Prix - 4/210

Näyttelyt:
19.03.2016 Le Château de Raconteur, Ridden RCH 10p.
23.01.2017 Le Château de Raconteur, Ridden CH 20p.