Fouetté KV-II

Selle Français -tamma, väriltään tummanpunaruunikko, säkäkorkeus 167cm
Syntynyt 20.03.2017 (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH17-121-0066
Kasvattanut Romilly, omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811
Koulupainotteinen, tavoitetaso 8: Intermediate I

Luonnekuvaus tulossa.


First Champion
i: Baal du Gagne
sf rt 168cm
ii: Elyon du Gagne sf rt 168cm iii: Shahar sf rt 165cm
iie: Ritournelle G sf km 165cm
ie: Flore Noir sf m 166cm iei: Ventura kwpn m 168cm
iee: Floriane sf m 167cm
e: Arabesque
sf rn 167cm
ei: Delacroix sf rt 165cm eii: Chaumont sf rt 165cm
eie: Liberté sf rn 167cm
ee: Assemblé sf rn 162cm eei: Le Roi Soleil sf m 168cm
eee: Batllement Frappé sf rnkm 162cm

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.

KRJ-Cupit:
31.10.2017 - Hukkapuro - Vaativa B - 11/258

Näyttelyt:
Ei kilpaillut.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 29.10.2017

"Oli taas valmennuksen aika Raconteurissa. Tällä kertaa valmennettava vaihtui, ja aiheena tänään olivat väistöt. Saapuessani paikalle ratsukko oli jo alkuverryttelyn kimpussa, joten pääsimme aloittamaan nopeasti.

Ensimmäinen tehtävä oli saada Floe hyvin kuulolle ja aktiiviseksi. Tamma oli jo alusta asti mukavan yhteistyöhaluinen, ja pienen taivuttelun ja työstämisen jälkeen se alkoi rentoutumaan. Sitten lisäsimme mukaan väistöjä pitkille sivuille, ja molempiin päätyihin isot ympyrät, joilla väistätettiin takaosaa ympyrän kaarelta ulospäin. Tamma lähti helposti väistämään liian jyrkästi, ja pienemmällä avulla se ei taas astunut kunnolla ristiin. Varsinkin ympyröillä liian jyrkkä väistö sotki helposti koko ympyrän. Keskityimme keskitien löytämiseen eniten, koska muuten väistöissä ei ollut juuri ongelmia. Jatkoimme samaa tehtävää ravissa edelleen keskittyen väistön jyrkkyyteen. Ravissa ongelmana oli enemmän väistön loivuus, sillä tamma ei malttanut astua tarpeeksi ristiin vaan olisi mielellään juossut väistöjen läpi. Lopuksi väistöt alkoivat jo sujua, kun tamma saatiin tarpeeksi hitaaksi ja silti pidettyä aktiivisena.

Sitten siirryttiin laukkaan. Laukassa emme lähteneet tekemään väistöjä, koska olimme tehneet niitä koko tunnin ja raviväistöissä oli jonkin verran vaikeuksia. Laukassa aloitimme avotaivutuksista pitkillä sivuilla, joissa Floe oli jonkin verran parempi kuin raviväistöissä: se malttoi keskittyä paremmin eikä "juossut alta". Lopuksi annoimme tamman venyttää kaulaansa pitkälle alas laukassa ja ravissa, jossa se rentoutui hyvin ja siitä irtosi hyvää ravia. Lopetimme valmennuksen tyytyväisen ratsukon kanssa." Valmennuksen kirjoitti Amy.

Kouluvalmennus 30.10.2017

"Olin taas saapunut Raconteuriin valmentamaan jo neljättä päivää peräkkäin. Eilisen väistöharjoitusten jälkeen hevonen oli ratsastajan mukaan heti verryttelyssä pehmeän tuntuinen. Tänään aiheena olivat takaosakäännökset ja vastalaukka.

Ensimmäisenä ratsukko lähti työstämään ravia taivutuksien avulla. Tamma oli tänään tosiaan pehmeämmän oloinen, sillä se alkoi rentoutumaan ja hakeutumaan hyvään muotoon nopeasti. Kun molemmat suunnat oli käyty läpi, siirryimme käyntiin ja lähdimme ensimmäisen varsinaisen tehtävän kimppuun. Käynnissä ratsukko jäi toiseen päätyyn, neliön muotoiselle uralle hieman uran sisäpuolelle. Tarkoituksena oli tehdä 90 asteen kulmat, eli pieni takaosakäännös jokaiseen kulmaan. Suorilla käyntiä haettiin hyväksi, ja tarvittaessa tehtiin voltteja. Floe älysi heti käännöksien juonen eikä niissä ollut sen suurempia ongelmia koko tunnin aikana. Suorilla se jäi helposti vähän hitaaksi, ikään kuin odottamaan seuraavaa käännöstä ja suoran lopussa se jarrutti itse vielä lisää, koska se tiesi, että kohta tehdään käännös. Jouduimme vähän huijaamaan hevosta aina välillä: ratsastaa joku kulma ilman käännöstä tai tehdä se vasta reilusti yli kentän keskikohdan, jolloin tamman piti kuunnella ja keskittyä ratsastajaan oikeasti.

Käännöksien jälkeen siirryimme laukkaan. Aluksi laukka haettiin hyväksi, ja Floe väläytteli välillä hyviä pätkiä molempiin suuntiin. Lähdimme tekemään vastalaukkaa pitkillä sivuilla, mutta aikaisemmasta ennakoimisesta viisastuneina emme ottaneet mitään tarkkaa kaavaa. Silloin, kun laukka oli hyvää, kulman jälkeen tehtiin vaihto ja laukattiin vastalaukkaa vähintään pitkän sivun loppuun. Vastalaukassa tamma oli yhtä hyvä kuin myötälaukassakin, mutta kaarteissa se jäi vähän paikalleen selvästi hakien tasapainoa. Se ei kuitenkaan vaihtanut kertaakaan myötälaukalle omin päin. Viimeinen pätkä oli kaikista paras, kun ratsukko löysi tasapainoa ja pääsi laukkaamaan kulman läpi sujuvasti, joten siihen oli hyvä lopettaa valmennus." Valmennuksen kirjoitti Amy.

Kouluvalmennus 30.10.2017

"Oli taas valmennusten aika. Tänään olisi viimeinen päivä, ja valmennettavia olisi tällä kertaa kaksi. Aloitimme tutun Fouetté -tamman kanssa, ja aiheena oli tänään kokoaminen.

Valmennus aloitettiin verryttelyjen jälkeen käynnissä, hakien hevosta hyväksi ensin ihan normaalissa, etenevässä käynnissä. Aikaisemmissa valmennuksissa olimme tehneet paljon väistöjä, joten niistä saatua alkua kokoamiseen olisi nyt helppo lähteä työstämään. Aloitimme kokoamisen käynnistä hakemalla takaosaa töihin ja hevosta kevyemmäksi edestä. Jo käynnissä Floe oli ihan hyvä, mutta siirryimme raviin ajatuksella saada tamma astumaan vielä syvemmälle rungon alle ja pehmeäksi.

Ravissa jatkettiin siis samalla idealla, ensin haettiin ravi perushyväksi ja lähdettiin siitä kokoamaan. Ravissa tamma alkoi käyttää selkäänsä paremmin, ja takajalat saatiin hyvin rungon alle. Työstimme ravia molempiin suuntiin, käyttäen sekä kevyttä- että harjoitusravia. Apuna käytettiin myös avo- ja sulkutaivutusta pienissä pätkissä, mutta niitä ei tarvittu montaa kertaa.

Ravityöskentelyn jälkeen siirryimme laukkaan, joka oli selvästi vaikein hevoselle. Se lähti helposti pohkeesta vain eteen, halusi painua ajoittain liian matalaan muotoon ja välillä siltä meinasi unohtua takajalkojen käyttö kokonaan. Laukassa oli siis paljon työstämistä, jotta pienet asiat saataisiin korjattua samaan aikaan. Lopulta tamma saatiin oikeaan muotoon ja takajalat mukaan, vaikka laukka olikin piirun verran liian vauhdikasta. Lopuksi siirryimme vielä takaisin raviin, ja haimme hevosen nopeasti hyväksi vielä koottuun raviin, joka oli sille tänään helpointa. Näin hevoselle jäi onnistumisen maku suuhun, ja pääsimme lopettamaan valmennuksen." Valmennuksen kirjoitti Amy.