Cher du Roch

Selle Français -tamma, väriltään tummanruunikko tobiano, säkäkorkeus 167cm
Syntynyt 28.05.2016     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH16-121-0053
Kasvattanut ja omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811
Koulupainotteinen, tavoitetaso 7: Prix St. Georges

En enää ole varma, kenen idea oli yhdistää Eduard ja Chantal. Varmaan minun ja saan nyt kestää seuraukset. Cher on pippurinen vinkuintiaani, aika kirjaimellisesti. Inkkarivärinen ja vinkuu kovaa ja korkealta. En ole koskaan kuullut tamman hirnuvan, jos se on tyytymätön niin se vinkuu, jos se on iloinen niin se vinkuu, jos se haluaa kukkoilla niin se vinkuu. Välillä myös vähän luimistelee tehostaakseen sanojaan.

Cherin hoitajalta vaaditaan hyviä hermoja ja pitkää pinnaa. Se ei yleensä ole hetkeäkään paikallaan, tuhoaa mieluusti kaiken etujalkojen ulottuvissa olevan ja vinkuu ohimeneville hevosille. Oriit kannattaa pitää poissa Cherin näköetäisyydeltä. Ratsastaessa tamma ei ole sen helpompi, kaikessa pitää tapella vastaan ja Cher osaa paremmin kulkea sivuttain ja takaperin kuin sujuvasti eteenpäin. Työmaata on..


KTK-III, KRJ-I, KV-II
i: Eduard von Lark
old mkrj 167cm
KTK-II, KRJ-I
ii: Emmerich old rnkm 167cm
iii: Eberhard old mkm 163cm
iie: Kornblume Kezia old rnkm 170cm
KTK-III
ie: Jubilant von Fatima old mkrj 167cm
iei: Jubilant von Vlek old mkrj 168cm
iee: Fantazja old rnkrj 164cm
KRJ-I, Preferent
e: Nouvion Chantal
sf prn 168cm
ei: Choix Risqué sf rn 169cm eii: Avoir Recours sf rn
eie: Amoreux sf m
ee: Bourdonnement sf rn 165cm eei: Comptoir Joueur sf rt
eee: Voyage de Nuit sf rn

Jälkeläiset

01. sf-o. Castiél du Roch, syntynyt 24.03.2017 oriista Sky Witness Saavutukset: Bronze Premium
02. sf-o. Cyril du Roch, syntynyt 09.05.2017 oriista C'est Rigolo Vegas

KRJ-Cupit:
31.07.2017 - Runoratsut - Vaativa A - 1/66
31.07.2017 - Runoratsut - Prix St. Georges - 6/43

Näyttelyt:
Ei kilpaillut.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 25.10.2017

Saavuttuani paikalle vastassa oli kirjava puoliveritamma, joka steppasi puolessa välissä maneesia sivulta toiselle. Veikkaukseksi heitin, ettei ratsua huvittanut ylittää ikkunasta tulevaa ja maneesin pohjaan heijastuvaa valojuovaa. Ratsukko lopulta pääsi luokseni ja muutaman sanan vaihdettua sain tietää, että arvaukseni osui oikeaan ja samalla kuulin kuinka luonteikas diivaneiti oli kyseessä. Verryttely aloitettiin ravissa tekemällä raviväistöjä keskihalkaisijalta uralta ja ratsastamalla väistön jälkeen muutaman askeleen käyntisiirtymä. Cher liikkui hieman nihkeästi, mutta ratsastajan pyytäessä jalalla lisää vauhtia, tamma nakkeli vain niskojaan ja nosti toista takajalkaa sivulle päin. Väistöaskeleet sujuivat hyvin, mutta käyntiin siirryttyä ei Cher halunnut enää lähteä takaisin raville. Käskin ratsastajan käyttää pariin otteeseen raippa ja parin pukin, niskaan liimaantuneiden korvien ja epämääräisten ääntelyjen jälkeen tamma lähti jälleen liikkelle. Kun Cher saatiin lopulta liikkumaan kunnolla, alkoivat hommat rullaamaan huomattavasti paremmin. Raviväistöistä siirryttiin tekemään ravisulkuja, jotka tehtiin myös keskihalkaisijalta uralle. Uusintaottelu otettiin kun ratsastaja lähtikin vaatimaan uutta liikettä ja Cher ilmoitti selkeästi, ettei tämmöinen peli nyt vetele. Hetken paikalla steppailujen jälkeen saatiin tamma taas liikkeelle, mutta meni muutama kierros ennen kuin Cher suostui suorittamaan sulkutaivutuksen ratsastajan kanssa yhteistyössä.

Askellajiksi vaihdettiin laukka, jossa työstettiin laukan rentoutta kahdeksikolla ja kahdeksikon keskipisteessä tehtiin laukanvaihto lennossa. Cher oli vertynyt jo hyvin ja liikkui rennon oloisesti alusta asti. Laukanvaihdot olivat kuitenkin melko paikallaan pysyviä ja laukka toisinaan pysähtyi turhankin paljon. Käskin ratsastajaa pyytää tammaa hieman eteen ennen vaihtoa ja antaa Cherin tehdä vaihto hieman vapaammalla ohjastuntumalla. Tamman saadessa lisää tilaa, alkoivat myös laukanvaihdot sujumaan ja sain ihailla siistejä, sekä tasapainoisia laukanvaihtoja. Cher laukkasi melko pitkää laukkaa, mutta en lähtenyt pyytämään kootumpaa, jotta rentous ja eteenpäinpyrkimys saataisiin pysymään hyvänä. Laukan jälkeen tammassa oli virtaa paljon, minkä vuoksi ratsukko suoritti loppuverryttelyssä käyntisiirtymiä sekä voltteja, jotta vauhtia saatiin aina hidastettua hetki hetkeltä enemmän. Cher liikkui alkuvalmennukseen verrattuna huomattavasti eteenpäinpyrkivämmin sekä paremmalla ohjastuntumalla. Ravin ollessa tarpeeksi rauhallista, sai ratsastaja siirtää tamman kävelemään loppukäyntejä vapain ohjin. Valmennuksen kirjoitti Oona.

Kouluvalmennus 03.11.2017

Ratsastaja oli kävelyttänyt Cherin jo ennen saapumistani, joten valmennus aloitettiin heti raviverryttelyllä. Tehtävänä oli tulla keskihalkaisijaa ja suorittaa siksak väistöjä, jossa väistöaskeleita otettiin vain muutama suuntaansa. Tehtävässä haettiin asetusta kuntoon ja tasaista ohjastuntumaa tamman suuhun. Cher liikkui mukavan energistä ravia, mutta kun ratsastaja alkoi vaatimaan väistöaskeleita, nosti tamma pään ylös ja puri kuolaimeen kiinni. Väistöaskeleita tuli, mutta Cher oli vastaanhangoitteleva eikä kulkenut kuolaimella, saati asettunut niskastaan. Tehtävän suoritettiin muutaman kerran käynnissä, jotta tammaan saatiin vähän rentoutta, minkä jälkeen yritettiin uudestaan ravissa. Tällä kertaa Cher antoi paremmin periksi, mutta oli edelleen hieman vastahakoinen. Tehtävää suoritettiin molempiin suuntiin ja kun rentoja väistöaskelia oltiin saatu muutamat, sai ratsukko luvan kävellä hetken.

Seuraavana jatkettiin laukassa menemällä ympyrällä siirtymiä. Alkuun ratsastettiin puoli ympyrää ravia ja puoli laukkaa, minkä jälkeen jatkettiin vain laukassa tehden yksi ympyrä keskilaukkaa ja sen jälkeen yksi kierros koottua laukkaa, minkä jälkeen kuvio toistui uudestaan. Ensimmäiset laukannostot menivät hieman penkin alle kun Cher vain viskoi päätään, eikä suostunut etenemään. Lopulta laukka saatiin kuitenkin pyörimään ja tamma liikkui hyvää tasapainoista ja energistä laukkaa. Siirtymät ravista laukkaan ja laukasta raviin olivat melko jännittyneitä, mutta onnistuneitakin pätkiä saatiin. Laukansisäiset siirtymät onnistuivat hyvin ja etenkin kootusta laukasta sain kehua ratsukkoa. Cher kulki jo nätisti kuolaintuntumalla ja kantoi etuosansa hyvin, polkien takajaloilla aktiivisesti mahansa alle. Tehtävän sujuessa sekä oikeaan, että vasempaan suuntaan, sai ratsukko loppuverrytellä itsenäisesti ravissa. Valmennuksen kirjoitti Oona.

Kouluvalmennus 18.11.2017

Cher oli varsin vauhdikkaalla päällä kun ulkopuolella tuuli nuoli maneesin seiniä sen verran, että pientä naksumista kuului milloin mistäkin suunnasta. Valmennus aloitettiin heti reippaasti ravissa tehden puolivoltteja pitkän sivun keskeltä ja jatkean voltilta aina uraa pitkin sulkutaivutuksessa pitkä sivu loppuun. Cher oli aiempiin valmennuksiin verrattuna huomattavasti rennompi ja hyväksyi ratsastajan ottaman ohjastuntuman ilman suurempia pullikointeja. Ajoittain tamma puri hieman kuolaimeen, mutta pienen pidätteen ja eteenratsastuksen myötä antoi uudestaan periksi ja asettui nätisti pyydettyyn suuntaan. Sulkutaivutus oli alusta asti laadukasta ja ravissa pysyi hyvä tahti koko tehtävän ajan. Cher pysyi nätisti neljällä uralla, eikä lähtenyt suoristamaan itseään ennen sivun loppua tai karkaamaan pois määrätyltä reitiltä.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin puolivolttien kanssa, mutta tällä kertaa voltit tehtiin laukassa ja keskikohdassa vaihto suoritettiin käynnin kautta. Sulkutaivutus suoritettiin myös laukassa. Cher oli aloittaessa hieman tahmean oloinen eikä volteilla taipunut rungostaan samanlaisesti kuin ravissa. Ensimmäiset vaihdot olivat todella hidastempoisia, joten pyysin ratsastajaa hetken laukkaamaan uraa pitkin reippaammin, ennen kuin sulkutaivutusta edes yritettäisiin ratsastaa. Tammaan tuli lisää potkua, minkä jälkeen lähdettiin tehtävää suorittamaan uudestaan. Tällä kertaa voltit olivat pyöreitä ja laukanvaihto onnistui myös hyvin. Käyntiaskeleet vaihdon välissä oli energisiä ja hyvin rullaavia sekä uusi nosto oli terävä. Sulkutaivutus tuotti alkuun pientä hankaluutta, kun Cher vastusteli takaosan osalta taivutusta, mutta muutaman toiston jälkeen tamma suoritti tehtävän tyytyväisin mielin. Loppuverryttelyksi ratsastettiin hieman loivia kiemurauria ja käyntisiirtymiä, jotta pystyttiin tarkistamaan, että Cher oli hyvin avuilla. Tamman kulkiessa rennosti läpi selän ja ollessa rauhallinen, mutta eteenpäinpyrkivä, sai ratsukko siirtyä kävelemään loppukäyntejä. Valmennuksen kirjoitti Oona.