Champion du Roch

Selle Français, ori
Syntynyt 04.04.2017 Ranskassa
Musta, 170cm

Rekisterinumero VH17-121-0040
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Grand Prix
Kasvattanut & omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811

KTK-I   KV-II   Bronze Premium


i: Chauvigny vd Romilly
sf m 172cm
First Champion
ii: Baal du Gagne sf rt 168cm
iii: Elyon du Gagne sf rt 168cm
iie: Flore Noir sf m 166cm
ie: Es Vedra sf rn 169cm iei: Paragon sf rn 168cm
iee: Dragonera hann rn 168cm
KV-II, Premier
e: Chénas du Roch
sf prt 167cm
KRJ-I, KV-III, MSY-B, KVJ AB, Bronze Premium
ei: Crialdi sf prt 170cm
eii: Crimaldi sf trn 170cm
eie: Fabiénne sf prt 168cm
KVJ AB, Bronze Premium
ee: Ballett trak trn sb 166cm
eei: Gorino trak m 167cm
eee: Bianca trak trn sb 169cm

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Näyttelyt:
04.04.2017 Le Château de Raconteur, MVA-sert, pt. Kati

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 11.08.2017

"Näyttävä musta ori asteli kentälle Emmeline selässään suurilla askelilla ja olin jo vaikuttunut. En kuitenkaan antanut orin upean ulkonäön hämätä vaikka olinkin hieman kateellinen, vaan päätin vähän tylsistyttää ratsukkoa hyvin alkeellisilla harjoituksilla. Emmeline ehkä vähän naurahti, kun sanoin että tänään keskitytään istuntaan. Kaikki kuitenkin lähtee perusasioista ja niitä on aina hyvä kerrata. Annoin ratsukolle siis tehtäviä, joiden aikana keskityttiin istuntaan ja antaisin huomioita sen parantamisesta. “Harjoitusraviin mars!” komensin ratsukkoa ja Champion lähti hyvin isoon raviin. Pyysin ratsukkoa ratsastamaan eri reittejä, kiemurauria, ympyröitä ja voltteja ja paljon suunnan vaihtamista. Jos Emmelinen keskittyminen herpaantui hetkeksikään, huomautin heti että kantapäät alas, selkä suoraksi ja istu syvemmälle. Hieman tylsemmissä tehtävissä ajatukset näyttivät harhailevan sekä ratsastajalla että ratsulla, joka vähän väliä heitteli päätään mielenosoitukseksi. Lisätyssä ravissa kehotin Emmelineä taas istumaan syvemmälle satulaan ja enemmän istuinluillaan. Kiemurauran ja parin voltin jälkeen annoin heidän pitää pienen tauon, sen jälkeen kehottaen ensin koottuun ja sitten lisättyyn laukkaan. Pieni haaste oli pitää istunta yhtä rentona ja tukevana, kun tehtiin laukanvaihtoja. Joka neljännellä ja kolmannella askeleella Emmeline onnistui vielä pysymään oikeassa asennossa, mutta kun laukanvaihtoja lisättiin, niin asento lähti nojautumaan etennpäin ja jännittymään. Kehotin häntä keskittymään siihen ja tekemään laukanvaihdot kaikessa rauhassa. Siihen vaadittiin pari yritystä, mutta ratsukko onnistui rentoutumaan ja etenkin Emmeline pysymään hyvässä istuma-asennossa. Champin suorituksessa tai avuissa sen sijaan en nähnyt muuta vikaa, joten loppukäyntien jälkeen kiitin valmennuksesta." Valmennuksen kirjoitti nekota.

Kouluvalmennus 14.08.2017

"“Tänään tehdään kaikki asiat käynnissä”, sanoin heti ensimmäiseksi valmennuksen alettua. Saatoin kuulla pientä vastaansanomista ratsukolta, mutta olihan tämäkin harjoitusta. Keksin kuitenkin ratsukolle sopivia haasteita tehtävien joukkoon. Aloitettiin helpoilla tehtävillä kaikessa rauhassa: keskikäyntiä ja pitkillä sivuilla pohkeenväistöä. Champ näytti unohtaneen alkeet ja pohkeenväistö näytti vähän kankealta hetken, takaosa laahaten hiukan perässä. Toisella pitkällä sivulla ori kuitenkin näytti pääsevän juonesta jyvälle ja väistö tapahtui puhtaasti pitkän sivun suuntaisesti. Seuraavaksi pyysin ratsukkoa koottuun käyntiin ja tekemään pysähdykset jokaisen sivun keskellä tasajaloille. Champion näytti hämmentyvän tehtävän yksinkertaisuudesta ja meinasi lähteä ravaamaan aina pysähdyksen jälkeen. Pari kertaa se myös siirsi takajalkaansa taaksepäin. Parin pysähdyksen jälkeen ratsu sai kuitenkin käsityksen tehtävästä ja kulki kauniisti koottuna. Lisäsin peruutukset tehtävään ja suoritus näytti aivan puhtaalta. Seuraavaksi pyysin ratsukkoa siirtymään lisättyyn käyntiin ja Champ oli jo valmis ravaamaan, muutaman askeleen se ehti ottaa ennen kuin Emmeline sai sen takaisin käyntiin. Kehotin Emmelineä pehmentämään kuolaintuntumaa ja siirtymään kolmikaariselle kiemurauralle, jossa oli hyvä keskittyä orin asettamiseen lisätyssä käynnissä. Champ kiirehti hiukan eivätkä sen askeleet olleet niin pitkät kuin olisivat voineet olla, joten kehotin Emmelineä kiinnittämään huomioita pohjeapuihinsa ja niiden jatkuvuuteen - tai enemmänkin siihen, ettei niitä olisi jatkuvasti ja Champ pysyisi herkkänä pohkeelle. Kun lisätty käynti näytti paremmalta, annoin heidän mennä pitkin ohjin täysin vapaassa käynnissä ja huomautin, että hevosen on päästävä täysin rentoutumaan ja ojentamaan kaulaansa. Kun Championin olemus rentoutui, kiitin ratsukkoa valmennuksesta ja jätin heidät menemään loppukäynnit." Valmennuksen kirjoitti nekota.

Kouluvalmennus 16.10.2017

"Prion jälkeen Emmeline käveli maneesiin rinnallaan upea musta ori - siitä näki jo heti, että nyt päästäisiin hommiin ilman turhia kikkailuja. Ratsukko sai verrytellä taas itsenäisesti, jotta saisin vähän tuntumaa Champiin ja nähdä käytännössä sen, mitä Emmeline oli siitä kertonut. Ori liikkui hienosti ja sulavasti, mutta heijasti ratsastajansa pienimmätkin virheet.

Halusin heti haastaa ratsukon ja antaa jotain kunnon tekemistä, joten verryttelyjen jälkeen Emmeline sai aloittaa siirtymisillä ravista passageen ja toisin päin. Vielä emme keskittyneet varsinaisesti itse passagen laatuun, vaan ensin oli tärkeää, että siirtymiset olisivat sujuvia. Kun haettua sulavuutta alkoi näkyä, pyysin yhä pidempiä pätkiä passagea. Askellus oli Champilla koko ajan terävää, mutta ohjeistin Emmelineä käyttämään enemmän pohjetta, jotta liikkeestä tulisi enemmän eteenpäinpyrkivää, ja työntämään kättä hieman eteenpäin, jotta ori saisi enemmän liikkumatilaa.

Passagen näyttäessä hyvältä ratsukko sai siirtyä tekemään siirtymisiä laukan sisällä. Halusin nähdä koottua laukkaa, mutta vastapainoksi ratsukon tuli tehdä myös lisäyksiä. Lisäsin tehtävään pian lisää haastetta: Emmelinen tuli ratsastaa pituushalkaisijaa kootussa laukassa, tehdä päätyyn puolikas piruetti, laukata toiseen päätyyn lisätyssä laukassa ja tehdä pysähdys ennen kääntymistä. Pysähdyksestä sai jatkaa käynnissä, vaihtaa suuntaa ja tulla uudestaan. Piruetti sujui alusta asti lähes virheettömästi, mutta enemmän haastetta oli saada Champ lisätystä laukasta tarpeeksi nopeasti pysäytettyä. Sekin alkoi pian taitavalta ratsukolta sujua loistavasti, joten päästin heidät lopulta pälkähästä ja loppuverryttelyyn." Valmennuksen kirjoitti leah.