Castiél du Roch

Selle Français, ori
Syntynyt 24.03.2017 Ranskassa
Punarautias tobiano, 165cm

Rekisterinumero VH17-121-0038
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Intermediate I
Kasvattanut & omistaa Le Château de Raconteur VRL-01811

KV-II   Bronze Premium


First Champion
i: Sky Witness
x rt 162cm
First Champion
ii: Kukulkan Ly xx m 173cm
Quality
iii: Xibalba xx rtkm 167cm
First Champion
iie: Vishera xx m 166cm
First Champion
ie: Genheit Ihsan ox rtkm 149cm
iei: Fabian ox trt 156cm
iee: Ibtihaj al Fesha ox mkm 146cm
Preferent
e: Cher du Roch
sf trnkrj 167cm
KTK-III, KRJ-I, KV-II
ei: Eduard von Lark old mkrj 167cm
VSN World Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
iii: Emmerich old rnkm 167cm
KTK-III
eie: Jubilant von Fatima old mkrj 167cm
KRJ-I, Preferent
ee: Nouvion Chantal sf prn 168cm
eei: Choix Risqué sf rn 169cm
eee: Bourdonnement sf rn 165cm

Jälkeläiset

01. amwb-o. Castus Fair, syntynyt 18.11.2017 tammasta Sapphira Fair

KRJ-Cupit:
31.05.2017 - Savage - Prix St. Georges - 2/36

Näyttelyt:
Ei kilpaillut.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 15.10.2017

"Saavuin Raconteuriin iltapäivällä kirpeässä syysilmassa. Kaikkien ruskan värien seassa kentällä ravasi rautiaankirjava ori ratsastaja selässään, verryttelemässä tulevaa valmennusta varten. Tänään aiheena olivat väistöt, ja pienen ratsukkoon tutustumisen jälkeen pääsimme aloittamaan valmennuksen. Ensimmäisenä tehtävä oli herätellä jo valmiiksi hyvin liikkuvaa hevosta kuuntelemaan, mitä ratsastaja käskee. Castielia kiinnosti aluksi enemmän kentän ympäristön tapahtumat kuin ratsastaja, mutta nopeilla siirtymisillä, avotaivutuksilla ja ympyröillä sen huomio saatiin keskitettyä oikeaan kohteeseen. Keskityttyään se näytti jo heti aluksi itsestään oikein vastaanottavaisen ja tottelevaisen puolen.

Tämän jälkeen siirryimme varsinaiseen aiheeseen: väistöihin. Aloitimme pohkeenväistöllä käynnissä hieman uran sisäpuolella pitkillä sivuilla, missä ei ollut mitään ongelmaa. Yhteistyö toimi ja hevonen kuunteli pieniä apuja. Nostin vaikeustasoa muuttamalla pohkeenväistön sulkutaivutukseksi. Aluksi ratsu ei malttanut taipua rehellisesti, mutta muutaman toiston jälkeen se parani jo paljon. Sitten siirryimme raviin, ja jatkoimme sulkutaivutuksia. Ravissa ne olivat aluksi kiireisiä, eikä ori malttanut astua kunnolla ristiin. Ratsastaja sai kuitenkin korjattua kiireen ravista pois, jolloin siitä tuli rennompaa ja sulkutaivutus sujui jo paljon paremmin. Hioimme sulkutaivutuksia molempiin suuntiin, ja sitten oli laukkatyöskentelyn vuoro.

Laukassa aloitimme hevosen hyväksi ratsastamisella: ympyröitä, temponmuutoksia, kokoamista ja teräviä nostoja. Laukassa Castiel oli selvästi parempi, sillä se oli rento, vastasi hyvin apuihin eikä kiirehtinyt. Lopuksi kokeilimme vielä sulkutaivutusta laukassa. Ne eivät oikein vielä sujuneet, sillä ori ei astunut tarpeeksi ristiin eikä meillä enää ollut aikaa jäädä korjaamaan sitä. Lopetimme valmennuksen parhaaseen pätkään, kun hevonen oli rento, kuuliainen ja käytti itseään hyvin." Valmennuksen kirjoitti Amy.

Kouluvalmennus 19.10.2017

"Saavuin taas Raconteuriin valmentamaan. Edellisestä valmennuksesta oli kulunut muutama päivä, ja jatkoimme saman ratsukon kanssa tällä kertaa siirtymisten ja laukanvaihtojen parissa. Aluksi seurasin ratsukon alkuverryttelyä. Hevonen oli tänään rennon ja yhteistyöhaluisen oloinen, ja keskittyi heti alussa hyvin ratsastajaan. Pääsimme aloittamaan ensimmäisen tehtävän nopeasti, ja tarkoituksena oli saada ori vieläkin herkemmäksi ja käyttämään itseään hyvin.

Tehtävänä oli tehdä paljon siirtymisiä eri askellajeista toiseen ilman mitään tarkkaa kaavaa. Kaikkien askellajien lisäksi sai käyttää myös pysähdyksiä ja peruutuksia. Castiel vastasi apuihin jo aluksi melko nopeasti, mutta varsinkin pysähdyksissä ja esimerkiksi käynnistä laukkaan -siirtymisissä se oli vähän tahmea. Kymmenen minuutin jälkeen se alkoi olla todella hyvä, kaikesta tahmeudesta ja hitaudesta oli päästy eroon, ja varsinkin ravi alkoi parantua paljon.

Siirtymisten jälkeen oli vuorossa laukkatyöskentelyä: ympyröitä, temponmuutoksia ja varsinkin laukan kokoamista. Aiemman tehtävän jäljiltä ori oli todella herkkä, joten kokoaminenkin oli helppoa. Laukassa ei ollut mitään ongelmia ja yhteistyö toimi, joten otimme mukaan satunnaisia laukanvaihtoja esimerkiksi suuntaa vaihtaessa. Vaihdot sujuivat myös hyvin ja olivat alusta asti puhtaita. Näin hyvin avuilla olevan hevosen kanssa oli mukava lähteä tekemään vaativampia tehtäviä: laukanvaihtoja joka neljännellä askeleella. Vaihdot tehtiin kokorataleikkaalla, jolloin käytössä olivat molemmat suunnat. Yhtä laskuvirhettä lukuun ottamatta vaihdot sujuivat virheettömästi, joten jo muutaman kerran jälkeen lisäsimme vaikeustasoa vaihtoon joka toisella askeleella.

Kun vaihdot tulivat useammin, ilmeni muutama ongelmakin. Aluksi Castiel vaihtoi vasta kolmannella askeleella, ja sitten jäi liikaa paikalleen "pomppimaan". Aikaa korjata hevosta eteenpäin oli rajallisesti – askeleen verran – joten vauhdin korjaamiseen keskittyessä vaihto helposti unohtui ja väliin saattoi tulla jopa kuusi askelta. Loppua kohti ratsukko sai tehtyä muutaman puhtaan linjan, jolla vaihdot olivat kahden askeleen välein. Eteenpäinpyrkimystä oli silti liian vähän, vaikka sitäkin saatiin korjattua. Lopetimme valmennuksen hyvään kohtaan, kun otimme vaihdot joka kolmannella askeleella vauhdin ylläpitämiseksi ja niissä hevonen oli hyvä." Valmennuksen kirjoitti Amy.

Kouluvalmennus 20.10.2017

"Oli kolmannen eli viimeisen valmennuksen vuoro, ja tänään aiheena olivat etuosakäännökset ja keskiaskellajit. Ratsukko oli taas valmiina kentällä verryttelemässä, kun saavuin paikalle. Viimeisin valmennus oli ollut edellisenä päivänä, joten Castiel oli ehkä vähän väsähtäneen oloinen. Lähdimme kuitenkin ensimmäisen tehtävän kimppuun.

Aluksi tehtävänä oli saada hevonen kivan tuntuiseksi ja aktiiviseksi käynnissä. Tänään oria sai muistutella vain aktiivisuudesta, mutta muuten se liikkui hyvin. Pian otimme mukaan myös etuosakäännökset, jotka tehtiin kentän keskelle. Uralla haettiin edelleen mahdollisimman etenevää ja hyvää käyntiä. Käännöksissä ori ei malttanut pysyä paikallaan, vaan etuosa liikkui liikaa käännöksen mukana. Tätä saatiin kuitenkin korjattua, ja viimeiset käännökset olivat jo hyviä. Viimeisen käännöksen jälkeen hevosesta irtosi jo todella hyvää käyntiä: se oli rento, rehellisesti peräänannossa ja astui hyvin alleen takajaloilla.

Seuraavaksi siirryimme raviin, ja haimme yhtä hyvää ravia kuin käynti oli ollut. Castiel oli ravissakin hyvä, mutta aavistuksen hitaampi ja siitä sitä saikin muistutella tasaisin väliajoin. Muutaman kierroksen ravityöskentelyn jälkeen siirryimme laukkaan. Laukassa jatkoimme samaa, mutta pitkillä sivuilla kokeiltiin vähän keskilaukkaa. Tarkoitus oli tehdä molempiin päätyihin ympyrät, joilla oli aikaa työstää hevonen taas hyväksi keskilaukan jälkeen. Ori lähti helposti ennakoimaan ja lisäämään laukkaa itse pitkän sivun alussa, mutta tästä päästiin eroon ratsastamalla välillä pitkät sivut normaalissa laukassa. Pienestä väsymyksestä huolimatta keskilaukka oli ihan hyvää, ori lähti kunnolla eteen heti pyynnöstä mutta malttoi myös hidastaa. Lopetimme valmennuksen, kun ori pidensi askelta hyvin, mutta vauhti ei kasvanut liikaa ja jätimme keskiravin toiseen kertaan." Valmennuksen kirjoitti Amy.