Baraqnie

Arabialainen täysiverinen (DOM), ori
Syntynyt 15.06.2014 Suomessa
Punarautias, 152cm

Rekisterinumero VH14-003-0398
Kouluratsastuspainotteinen, ko: Vaativa B
Kasv. Murroksen Ratsutila, om. Le Château de Raconteur VRL-01811

KTK-II   Bronze Premium

Baraqnie eli Nesso on vilkas ja energinen ori, laumamme ensimmäinen, mutta ei toivottavasti viimeinen arabianhevonen. Hoitaessa se on kiltti, mutta toisinaan hieman häslä kun menohaluja olisi enemmänkin. Muiden orien kanssa se tulee pääsääntöisesti ihan hyvin toimeen, mutta muutaman hevosen kanssa sitä ei voi laittaa samaan tarhaan ilman tappelua. Nesso ei ole laumahierarkian häntäpäässä, mutta ei ihan huipullakaan. Ratsastessa ori on reipas ja innokas, mutta vaatii lyhyitä toistoja ja paljon monipuolisuutta jaksaakseen keskittyä. Se on myös ihan hyvä hyppäämään ja tuntuu nauttivan siitä paljon, joten kotona harrastamme hieman esteitäkin.


Champion, KTK-I
i: Powaznie
PPA rt 152cm
ii: Kalisz PPA rt 152cm iii: Kalwaria PPA prt 153cm
iie: Miastka PPA rt 149cm
ie: Paski Osiaka PPA rtkm 149cm iei: Ozarow PPA rtkm 151cm
iee: Polkowica PPA rt 148cm
KTK-II
e: Baraqai CF
DOM rnkm 152cm
ei: CF's Zaraf DOM trn 156cm eii: El Zuhair DOM rn 153cm
eie: Kamila Bint Elera DOM km 155cm
ee: Badawie CF DOM m 149cm eei: Abd Al Rahman DOM mrn 154cm
eee: Far Baladie DOM rt 149cm

Jälkeläiset

01. trak-t. Rive du Roch, syntynyt 11.11.2016 tammasta HRW Rosenkrantz Saavutukset: KTK-II, Premier

KRJ-Cupit:
31.05.2017 - Savage - Vaativa B - 10/207

Näyttelyt:
31.03.2016, Rosenhof, irtoSERT, pt. Kati
01.04.2016 Pikkulinnun talli, irtoSERT, pt. Kati
06.06.2016 Adina, SW2 40p.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )

Kouluvalmennus 10.12.2016

Raconteurin maneesiin päästyäni olin istua perseelleni maneesin pohjalle, sillä Emmeline käveli alkukäyntejä ylvään puoliverisen sijaan tyypillisellä arabilla. Ennen kuin olin edes tervehtinyt tutuksi tullutta ratsastajaa, kysyin hieman ivalliseen sävyyn, että onko hän vaihtanut puoliveriset kerrasta pois. Kuulumiset vaihdettuamme katkasimme pulinat sikseen ja lähdimme työstämään oria, joka oli Emmanlinen mukaan hevonen, joka vaati paljon monipuolisia toistoja. Alkuverryttelyssä halusin nähdä hevosen perusliikkumisen, joten tulimme sekä ravissa että laukassa hyvin yksinkertaista tehtävää; keskihalkaisijalle tultaessa suoristus, jonka jälkeen oli määrä lähteä vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle pohkeenväistössä. Uudessa kierroksessa Emmeline sai työstää oria melko vapaasti, sillä halusin nähdä miten hevonen reagoi ratsastajansa apuihin. Pohkeenväistöt olivat pääsääntöisesti oikein hyviä; ne olivat tahdikkaita ja hevonen teki varsin teräviä ristiaskeleita, jonka lisäksi se pysyi hyvin asettuneena ulkopohkeen ympäri. Jatkoimme orin työstämistä omalla lempitehtävälläni, jossa yhdistyy avotaivutuksen avaava liikemekanismi sekä voltin kautta tuleva kokoava sulkutaivutus. Avotaivutuksessa Nesso tuntui toisinaan nojaavan ratsastajansa apuja vasten aavistuksen etupainoisena, mutta Emmeline sai ratsastettua orin melko hyvin uudelleen takaosan päälle voltilla, ja viimeistään sulkutaivutuksessa Nesso oli jo hyvässä ryhdissä takaosansa päällä. Valmennuksen loppuun teimme vielä erilaisia tehtäviä ravissa, sillä halusin hevosen takaosan vielä aktiivisemmaksi ja etuosan kevyemmäksi - vasta, kun olimme treenanneet lähes puolitoista tuntia olin tyytyväinen ratsukon suorittamiseen ja pystyin hyvillä mielin antamaan ratsastajalle luvan loppuverryttelyyn. Valmennuksen kirjoitti VP.

Kouluvalmennus 15.12.2016

Viime kerralla Emmelinea ja Nessoa valmentaessani olin keskittynyt siihen, että hevonen ei makaa lapojensa varassa etupainoisena vaan uskaltaisi siirtää painoa takajaloilleen. Ahkeran perusratsastuksen kautta olimme päässeet siihen tulokseen, että hevonen kantoi itseään hyvässä ryhdissä ja tasapainossa, joten lähdin tavoittelemaan tätä tulosta tällä kertaa jo heti valmennuksen alkuun. Työstimme Nessoa tänään melko pitkään erilaisien käyntitehtävien kautta, jotka antoivat orille sekä fyysisesti että henkisesti aikaa ja hiljalleen saimme orin kiitettävästi kahden pohkeen ja ohjan väliin. Kun myös Emmeline oli orinsa liikkumiseen tyytyväinen, lähdimme harjoittelemaan lisättyjen askellajien ratsastamista ilman, että hevonen venähtää nälkävuoden pituiseksi eikä palaudu lisätystä askellajista takaisin normaaliin tai koottuun askellajiin. Ensimmäisissä ravilisäyksissä Emmeline tuntui antavan orille hieman enemmän pohjetta kun olisi ollut tarpeen ja hevonen levähti kuin jokisen eväät, mutta heti kun Emmeline kuunteli ohjeistusta pienistä pohjeavuista ja edestä tilaa antavasta kädestä, oli siirtyminen lisättyyn askellajiin huomattavasti rennompi ja tasapainoisempi. Kun lähteminen lisättyyn askellajiin saatiin kuntoon, pystyimme keskittymään sen jälkeiseen elämään: miten saada hevonen takaisin kuulolle? Kun heitin pallon täysin Emmelinen käsiin, hän joutui miettimään ratsastustaan hetken jolloin pääsimme tilanteeseen, että hän käytti paremmin keskivartalonsa lihaksia ravia uudelleen kootessa ja sai siten hevosen paremmin hallintaansa. Laukassa työskentely tuntui olevan ratsukolle huomattavasti helpompaa, sillä Nesso oli hyvin elastinen sekä lisätessä, että kootessa laukkaa. Valmennuksen kirjoitti VP.